Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

O ambulanta din Braila a ars integral in garajul ei, imediat după ce s-a întors de la o intervenție

GALERIE
ambulanta arsa
  • ambulanta arsa
- +

O ambulanta din Braila a luat foc si a ars in totalitate, in noaptea de vineri spre sambata, imediat dupa ce s-a intors de la o interventie si se afla in garajul Serviciului Judetean de Ambulanta (SAJ). Un ambulantier care a incercat sa stinga flacarile s-a intoxicat cu fum si a avut nevoie de ingrijiri medicale, informeaza Agerpres. 

Directorul medical al SAJ Braila, dr. Florin Stefan, sustine ca motivul producerii incendiului este reprezentat de modul defectuos in care se realizeaza reparatiile autospecialelor Serviciului Judetean de Ambulanta, precizand ca 'una apare in hartie si alta este realitatea'. 

'Masina era de lucru in noaptea asta, era in stationare intre chemari, a luat foc din senin. Sunt vechile probleme care se repeta, pentru ca niciun organ al statului competent nu ia nicio masura. Sunt probleme semnalate de mine de foarte mult timp. In masina nu era niciun extinctor in momentul producerii incendiului. Au fost luate si duse la incarcat, la verificat. Foarte bine, dar trebuia sa fie extinctoare de rezerva. Daca explodau tuburile de oxigen cu echipaje in masina si bolnavi in spatiu public, pe rampa Spitalului Judetean de exemplu, va dati seama ca puteam sa avem o tragedie? Victima este un coleg ambulantier care a incercat sa stinga focul, e intoxicat cu monoxid de carbon. Ambulanta este distrusa 100%', a declarat dr. Florin Stefan. 

Managerul SAJ Braila, dr. Viorica Uscatu, a declarat ca autospeciala care a luat foc avea toate verificarile facute la zi. 

'S-au facut verificari la masini, la instalatiile de incarcare, iar aceasta autospeciala nu a dat niciun semn atunci cand a fost pusa la incarcat ca ar fi vreo problema', a spus dr. Viorica Uscatu. 

Flacarile au afectat acoperisul parcarii SAJ, grinzile de fier de sustinere indoindu-se din cauza caldurii. Ambulantierii, asistentii si medicii SAJ au incercat sa stinga incendiul cu furtunele cu apa, deoarece extinctoarele de pe masini fusesera trimise la verificat. 

A fost nevoie insa de interventia unui echipaj pompieri de la ISU Braila pentru a lichida incendiul. 'Cauza incendiului este in curs de stabilire. Nu ma pot pronunta pana cand nu fac cercetarile sa vad exact de unde a pornit si a luat foc autospeciala', a declarat plt. adj. sef Viorel Parlog de la ISU Braila. 

Autospeciala SAJ care a ars in totalitatea fuese achizitionata in 2009 cu 350.000 de lei si mai avea doi ani pana la amortizarea investitiei. 

Directorul medical al SAJ Braila, dr. Florin Stefan, repus in functie anul acesta in urma unei decizii judecatoresti definitive, a declarat in luna septembrie 2015 ca reparatiile ambulantelor de la Braila se fac 'doar pe hartie', astfel ca este periclitata siguranta pacientilor si a echipajelor. 

Managerul general al SAJ Braila, dr. Viorica Uscatu, a declara la acea vreme ca medicul Florin Stefan 'a inceput o campanie de denigrare a SAJ Braila'. 

Potrivit dr. Viorica Uscatu, SAJ Braila cheltuie lunar 50.000 lei pentru reparatia si intretinerea parcului auto, iar pentru buna functionare a serviciului ar mai fi nevoie de zece ambulante.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri