Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

O cămaşă îmbibată cu sângele lui John Lennon, vândută la o licitaţie pentru peste 40.000 de dolari

GALERIE
jhon
  • jhon
- +

O cămaşă îmbibată cu sângele cântăreţului trupei The Beatles, John Lennon, a fost vândută, pe 25 iunie, la o licitaţie pentru 40,819 de dolari,fiind vorba de cămaşa purtată de portarul clădirii Dakota din New York care a încercat să-l ajute pe Lennon în seara în care acesta a fost împuşcat.

Cămaşa albă cu nasturi a fost purtată de portarul Jay Hastings ca parte a uniformei sale pe când lucra în clădirea Dakota, în New York. Hastings se afla la datorie pe 8 decembrie 1980, când cântăreţul John Lennon a fost împuşcat de un fan obsedat, Mark Chapman, pe când el împreună cu soţia sa Yoko Ono se îndreptau spre intrarea clădirii Dakota pentru a ajunge la apartamentul lor.

După ce a fost împuşcat de două ori în spate şi de două ori în umăr, Lennon s-a prăbuşit în faţa intrării clădirii, unde Hastings l-a acoperit pe muzician cu haina costumului său. În încercarea sa de a-l ajuta pe muzicianul rănit, o parte din sângele lui Lennon s-a scurs pe cămaşa portarului, pe piept şi pe mâneci.

Cămaşa se afla în proprietatea lui Hastings, dar a acesta hotărât recent să o scoată la licitaţie. În timp ce se credea că obiectul vestimentar va ajunge în jurul sumei de 9.216 dolari, licitaţia ţinând loc sâmbătă, 25 iunie, acesta a fost vândut în cele din urmă pentru uriaşa sumă de 40,819 de dolari, potrivit Mediafax.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri