Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

O fetiţă de 3 ani, sora ei de 14 ani şi mama lor, găsite moarte în pădure

GALERIE
moarte padure vrancea
  • moarte padure vrancea
- +

Poliţia Judeţeană Vrancea face clarificări privind una din persoanele găsite moarte în comuna Poiana Cristei, despre care iniţial se credea că este o femeie de 41 de ani, dar apoi s-a stabilit că este vorba de o fată de 14 ani, în apropiere fiind găsite cadavrul surorii ei, de 3 ani, şi al mamei lor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vrancea, Bogdan Toader, informaţiile iniţiale indicau faptul că persoanele găsite moarte în comuna Poiana Cristei sunt o fetiţă de trei ani, mama ei, de 44 de ani, şi mătuşa copilei, de 41 de ani.

Informaţiile anchetatorilor se bazau pe mărturia concubinului femeii de 44 de ani, care nu şi-a recunoscut fiica de 14 ani, confundând-o cu mătuşa ei, de 41 de ani.

Potrivit primarului comunei Poiana Cristei, Vlad Petruş, cele două copile şi mama lor din satul Dălhăuţi, comuna Cârligele, ar fi mers, duminică, la o pomană în comuna Poiana Cristei, la locuinţa surorii femeii şi a concubinului ei. Noaptea, din motive necunoscute, cele trei ar fi plecat spre casă pe jos, prin pădure, către satul Dălhăuţi.

Localnicii susţin că după cele trei ar fi plecat şi sora femeii, în vârstă de 41 de ani, iar motivul pentru care acestea ar fi ales să plece ar fi fost o ceartă în familie. Întrucât nu au mai ajuns acasă, la Cârligele, luni seară, rudele au anunţat Poliţia care a început căutările.

Marţi, au fost găsite moarte cele două fete de 3 şi 14 ani şi mama lor, de 44 de ani, cadavrele fiind găsite în pădure, în zone apropiate. Fata de 14 ani acoperise cu haina şi cu propriul trup cel al surorii sale de trei ani, probabil pentru a încerca să o protejeze de ploaie şi de frig.

"E o pădure de foioase, la o altitudine de 400-500 de metri, cu dealuri, văi, teren accidentat, cadavrele au fost găsite relativ aproape de sat, la circa 300-400 de metri de casa la care au fost, erau persoane amărâte, cu o doză de retard, dar fără tratament şi îngrijiri de specialitate. Nu înţelegem de ce, deşi erau lângă staţia de microbuz, au preferat să o ia spre casă pe jos, prin pădure, între Poiana Cristei şi Cârligele sunt 7-8 kilometri, prin pădure, au murit probabil din cauza hipotermiei, pentru că a fost foarte frig şi a plouat foarte tare în zonă. Au murit aproape de casă, erau la 300-400 de metri de casa de unde plecaseră", a declarat primarul comunei Poiana Cristei, Vlad Petruş.

Conform sursei citate, în continuare se fac cercetări amănunţite pentru găsirea celei de-a patra persoane dispărute, respectiv femeia de 41 de ani.

La căutări participă localnici, pădurari, pompieri, poliţişti, jandarmi, care au luat "la periat" pădurea dintre localităţile Poiana Cristei şi Cârligele.

Potrivit primarului din comuna Cârligele, Ştefan Moscu, femeia de 44 de ani şi fiicele sale proveneau dintr-o familie sărmană, dar care nu crea probleme în comunitate. El a spus că cele trei aveau probleme de comunicare, însă erau liniştite.

Femeia mai avea şi alţi copii, iar având în vedere situaţia precară a familiei, Primăria din Cârligele se va preocupa de înmormântarea celor trei.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri