Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

O NUNTĂ DE SUTE DE MII DE EURO: Ce ar putea cumpăra fiica primarului cu banii adunați

GALERIE
Ilinca & Cosmin -22
  • Ilinca & Cosmin -22
- +

10 case de piatră! Atât şi-ar putea cumpăra din banii închinaţi la nuntă fiica primarului şi soţul ei, dacă am socoti că o „casă de piatră“ medie ar costa 50.000 de euro. În baza mai multor surse, „Ziarul de Iaşi“ a aproximat la cât ar fi putut ajunge darul la nunta mezinei primarului, Ilinca. La evenimentul de sâmbătă de la Castel, un simplu nuntaş a închinat între 2.500 şi 3.000 de lei (500-700 euro). Darul apropiaţilor sau rudelor celor două familii care şi-au unit copiii, deloc puţine, a fost însă mult mai consistent. La acestea se adaugă darul părinţilor sau celor două perechi de naşi, ducând totul, potrivit unor surse participante, la circa jumătate de milion de euro. Au participat nu mai puţin de 11 miniştri, în frunte cu premierul şi cu cei doi vicepremieri.

Aproape jumătate din Guvern în frunte cu premierul Victor Ponta şi cu cei doi vice­premieri au participat la nunta mezinei primarului Gheorghe Nichita. Petrecerea a durat până dimineaţa, fiind întreţinută de Loredana Groza, Adrian Enache şi Daniela Condurache. Mirii, Ilinca Nichita şi Cosmin Livezeanu, au dansat a­proa­pe toată noaptea, iar mulţi dintre invitaţi au apreciat că petrecerea a fost una reuşită şi stilată.

CITEȘTE ȘI:

Invitaţi unul şi unul la nunta anului din Iaşi, a mezinei lui Nichita. LISTA COMPLETĂ

Nunta și petrecerea mezinei primarului Nichita, în detaliu

 

GALERII FOTO Invitaţii la nunta fiicei primarului Nichita, verificaţi ca la Vamă

Toţi la papion

Agitaţia de la nuntă a început încă de sâm­bătă după-masă, dinaintea cununiei religioase. Pregătirile de la Biserica „Sfântul Nicolae“ din Copou au atras toate privirile trecătorilor, mulţi aşteptându-i pe cei doi miri şi stând pe trotuar pentru a asculta slujba. Maşinile luxoase ale mirilor şi ale naşilor au ajuns la timp, astfel că la ora 15 primarul Nichita şi-a luat mezina de braţ şi, alături de fosta sa soţie, şi-a condus fata în faţa altarului. Mireasa a purtat o rochie albă, simplă, cu trenă, şi a avut un buchet de orhidee roz.

VEZI GALERIILE FOTO

Şi cele două naşe au ieşit în evidenţă prin ţinutele elegante. Rovana Plumb, ministrul Muncii, a preferat o rochie lungă neagră, cu aplicaţii florale aurii pe umeri şi pe spate, iar Manuela Pohoaţă, tot o rochie lungă, de culoare roz deschis. Atât mirele, Cosmin Livezeanu, so­crul mic, cât şi naşii Dan Plumb şi medicul Bogdan Doroftei au ales să poarte papioane la costumele de culoare neagră.

Până şi biserica a fost decorată în ton, covorul roşu din faţa bise­ricii, buchetele de flori de la intrare, iar pe drumul spre altar erau petale de trandafiri albi. Cere­mo­nia religioasă a avut loc într-un cadru restrâns, doar cu perechile de naşi, părinţii mirilor şi câţiva prieteni apropiaţi. Slujba a fost oficiată de un sobor de 10-12 preoţi, în frunte cu ÎPS Teofan, care a citit Liturghia şi a rostit şi predica de final. La ieşirea din biserică, câteva copile au împrăştiat flori în calea mirilor, care s-au retras rapid şi s-au îndreptat spre şedinţa foto, una dintre destinaţiile alese fiind şi Teatrul Naţional.

Securitate strictă la nuntă

Petrecerea de la Castel a avut loc departe de ochii curioşilor, măsurile de securitate fiind foarte stricte. Filtrul firmei de pază contractate pentru eveniment a oprit fiecare maşină care dorea să intre în curtea restaurantului pentru a verifica dacă invitaţii se regăsesc pe listă. Fiind trei petreceri organizate simultan în cadrul complexului, maşinile au aşteptat de multe ori în coadă pentru a trece de filtru, fapt care a încurcat circulaţia pe strada principală. Şi presa a fost ţinută la zeci de metri de cortul invitaţilor.

Premierul Victor Ponta a ajuns la petrecere în jurul orei 22. Şeful Guvernului s-a întors în aceeaşi seară din delegaţia din Statele Unite ale Americii. Premierul a intrat pe poarta restaurantului într-o maşină cu geamuri fumurii, fiind flancat şi de agenţii de securitate. Acesta a venit singur la petrecere, fără soţie, dar s-a întreţinut cu ceilalţi nuntaşi, şi chiar a şi dansat. Dintre membrii Guvernului, la nuntă au mai participat vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, al Edu­caţiei - Remus Pricopie, al Justiţiei - Robert Cazanciuc, ministrul Fondurilor Europene - Eugen Teodorovici, al Sportului - Gabriela Szabo, precum şi Doina Pană - ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, dar şi Aurelia Cristea - mi­nistrul delegat pentru Dialog Social, alături de naşa Rovana Plumb.

Printre invitaţii cu greutate au venit la nuntă şi europarlamentarul Cătălin Ivan, Vasile Cepoi, şeful CJ Vrancea, Marian Opri­şan, oamenii de afaceri Iulian Dascălu, Bog­dan Piţigoi şi alţii, Ioan Nani, Doina Le­vintza, prefectul Dan Cârlan, fostul prefect Romeo Olteanu, directori de spitale, rectori, directori şi consilieri din Primărie, precum şi parlamentari. În total, aproximativ 600 de persoane au participat la petrecere, motiv pentru care cortul de la Castel a fost extins cu câteva zile înainte de eveniment.

Sala a fost decorată simplu, iar atmosfera a fost întreţinută de Lo­redana Groza, Adrian Enache şi Daniela Condurache.

Cât a mers darul

Mulţi dintre invitaţi ne-au relatat că petrecerea a fost reuşită, foarte elegantă, iar mânca­rea, foarte gustoasă. Mireasa s-a distrat şi a dansat aproape toată noaptea. În privinţa darului, surse participante ne-au declarat că acesta a fost de minimum 2.500 - 3.000 de lei (echivalentul a 500-700 de euro) pentru nuntaşii simpli. Dacă ar fi să multiplicăm fie şi numai această sumă la cei 600 de nuntaşi, adică pe puţin 300 de familii, am avea pentru miri un cadou de minimum 250.000 de euro. Ţinând însă cont că multe din familiile invitate sunt în relaţii speciale cu familiile mirilor, - prieteni, rude, etc. -, şi adunând aici şi cadoul socrilor, dar şi al celor două perechi de naşi, putem da crezare unor surse participante la eveniment care spun că da­rul de nuntă s-a ridicat la o sumă între 400.000 şi 500.000 de euro.

-------

Deşi a fost unul privat, evenimentul a fost criticat cu duritate de liberali

Modul în care a fost organizată nunta din familia primarului Nichita a atras critici şi acuzaţii din partea liberalilor ieşeni. Conducerea PNL Iaşi a ieşit ieri într-o conferinţă de presă şi a acuzat faptul că instituţii publice şi bani publici au fost folosite de Primărie pentru ca nunta să fie la înălţimea invitaţilor din Guvern.

Liberalii au acuzat Primăria că a asfaltat o porţiune din strada Eternitate în câteva ore, în noaptea dinspre joi spre vineri, practic cu 48 de ore înainte de venirea nuntaşilor pe Aeroportul din Iaşi. Plus că strada ar fi trebuit modernizată mai întâi la trotuare şi abia apoi cu covor asfaltic, şi nu invers, cum a procedat Primăria. Apoi, conducerea municipalităţii este acuzată că a făcut lucrările de reparaţii la Starea Civilă doar datorită cununiei de vineri şi că echipaje întregi de la Poliţia Locală şi Rutieră au fost detaşate pe parcursul evenimentelor.

„Subiectul a devenit o ştire naţională pentru modul în care instituţii publice, bugetul unei municipalităţi sunt la îndemâna unui singur om. M-am simţit umilit ca ieşean că primarul Nichita a folosit instituţiile publice pentru un eveniment privat“, a declarat Alexandru Muraru, vicepreşedinte al PNL Iaşi.

Acesta a condamnat public şi faptul că un reporter de la „Ziarul de Iaşi“ a fost agresat de unul dintre agenţii care asigurau paza la cununia civilă, şi a solicitat urgentarea verificărilor pe care le-a demarat Poliţia. Liberalii au cerut Primăriei şi valoarea cheltuielilor publice care au fost făcute în aceste zile. „Solicităm public Primăriei să facă publice sumele care au fost cheltuite în aceste zile, cu aceste acţiuni sub aparenta igienizare periodică de la Casa Căsătoriilor, cu amenajarea spaţiilor din jurul bisericii şi asfaltarea străzii Eternitate“, a mai declarat Muraru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri