Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

O remiză cât un eşec: Ceahlăul Piatra Neamţ – CSMS Iaşi 2-2 (0-2)

GALERIE
cretu-csms-ceahlaul
  • cretu-csms-ceahlaul
- +
 
Deşi au avut o primă suplimentară şi au condus cu 2-0 pe una dintre cele mai slabe echipe din Liga I, care a fost în grevă înaintea meciului şi la un pas de a nu intra pe teren, fotbaliştii de la CSMS nu au reuşit să bifeze primul succes din campionat. Duelul tehnicienilor a fost decisiv în revenirea gazdelor din actul doi

 

 
Ceahlăul: Calancea – Gheorghiu, Marc, Ichim, Slavickas – Onciu, Tăbăcariu (min. 46 – Pavel) – Popadiuc (min. 60 – Mîndruşcă), Ştefănescu (min. 78 – Chitoşcă), Margină - Cîrjan. Antrenor: Florin. Marin.
CSMS: Caparco 5 (min. 88 – Grahovac) – Bosoi 5.5, Melinte 4 (min. 70 – Plămadă 4.5), Munteanu 4.5, Ţigănaşu 5 – Creţu 4.5 – Ciucur 5.5, Novac 6, Olah 5, Böle 5 – Wesley 5.5 (min. 83 – Dobre). Antrenor: Nicolo Napoli.
Cartonaşe galbene: Mîndruşcă (’60), Onciu (’70) - Bosoi (’43), Ciucur (’64).
Arbitri: Radu Petrescu (Bucureşti); Adrian Popescu (Craiova), Iulian Radu (Bucureşti).
 
0-1, min. 13: Novac, cu capul, de la 8 metri, după o centrare a lui Bosoi de pe dreapta;
0-2, min. 41: Ciucur a centrat de pe dreapta, Creţu a trimis cu capul, de la 5 metri, mingea în bară, Wesley a reluat din careul mic, nu grozav, însă balonul intră în plasă;
1-2, min. 58: Cîrjan, cu un şut din lateral dreapta;
2-2, min. 66: Mîndruşcă a reluat cu capul, de la 6 metri, după un corner de pe dreapta, mingea a lovit spatele lui Creţu, Bosoi nu a reuşit să respingă cu capul de pe linia porţii şi mingea a intrat în plasă.
 
În vară, Ceahlăul era privită, alături de Oţelul Galaţi, drept una dintre principalele candidate la retrogradare. Cu unul dintre cele mai modeste loturi din Liga I, cu salarii de Liga a II-a, şi acelea neplătite, nemţenii au dat iluzia că se pot trezi după instalarea lui Florin Marin ca antrenor. Minunea a ţinut doar câteva săptămâni, gruparea păstorită de Gheorghe Ştefan “revenindu-şi” repede, în ultimele cinci partide dinaintea duelului cu Iaşul nereuşind vreo victorie. Iar cum săptămâna trecută jucătorii nemţeni au ajuns la limita răbdării, aceştia fiind în grevă câteva zile şi la un pas de a nu se prezenta la meci, Iaşul pornea cu prima şansă în întâlnirea de sâmbătă.
Pe lângă valoarea şi experienţa superioară a lotului, CSMS a avut un alt atu important, conducerea anunţându-i pe jucători că vor împărţi imediat după meci o primă suplimentară de 14 000 de euro în cazul unui succes.
Şi, după cum a început partida, nimic nu părea că poate opri prima victorie a ieşenilor în campionat. Fără Achim şi Dumitraş, singurii jucători mai de Doamne-ajută din lot, Ceahlăul a explicat imediat de ce nu mai atrage în tribune nici două sute de suporteri! Cu o apărare al cărui lider, Marc, un fel de Creţu al Neamţului, era într-o zi mizerabilă, cu un mijloc în care patru din cinci titulari aveau o medie de vârstă de 20 de ani, cu un vârf pus pe liber de Botoşani în vară, gazdele au fost o pradă uşoară pentru o formaţie ieşeană, care, fără să aibă o zi grozavă, s-a desprins lejer. Cele două goluri au fost singurele raze de soare într-un prim act urât în care cât de cât notabile au fost şuturile lui Cîrjan (min. 15 – Caparco a respins în corner) şi Novac (’37 – reluare slabă de la 10 metri) şi eroarea lui Wesley (’43).
Ca şi în meciul cu FC Botoşani, din runda precedentă, planurile ieşenilor s-au năruit din cauza diferenţei de inspiraţie a antrenorilor, zicala legată de faptul că aceştia pot fi decisivi la pauză şi la schimbări fiind confirmată şi sâmbătă. La odihnă, Florin Marin şi-a trezit echipa şi, chiar dacă a avut o bancă de rezerve “subţire”, a riscat şi a câştigat. A introdus un atacant, în minutul 46, în locul unui închizător, un al doilea vârf a apărut în minutul 60 şi, profitând de lipsa de reacţie a lui Nicolo Napoli, blocat, ca şi la partida din etapa trecută, a generat reintrarea Ceahlăului în joc. Astfel, după cele două ratări mari ale lui Wesley (min. 48 – luft, de la 8 metri; min. 49 – şut peste poartă, de la 12 metri), terenul s-a înclinat spre poarta lui Caparco, Ceahlăul egalând o trupă care nici nu încerca să conserve rezultatul, nici nu ataca. Napoli nu s-a trezit nici la 2-2! Deşi obiectivul era clar, victoria, italianul a schimbat un stoper cu un altul şi l-a introdus târziu pe Dobre.  Fără reacţie şi, drept urmare, fără a-şi crea vreo ocazie în ultimele 20 de minute, CSMS putea chiar să piardă dacă Ichim şi Onciu speculau culoare favorabile.
Astfel, Iaşul a obţinut la Piatra Neamţ un egal cât o înfrângere, racordarea cu plutonul din subsol din care se poate evada fiind, din nou, ratată.
 
S-a rupt şi Caparco!
 
^ Organizatorii au oprit muzica pe stadion după începerea partidei! ^ CSMS a avut şi o galerie, formată din circa 20 de fani, câţiva dintre aceştia ajungând la stadion după startul meciului. ^ În minutul 53, Iaşul a fost la un pas de un autogol stupid. Creţu a şutat în Novac, aflat în mijlocul careului, mingea ricoşând puţin pe lângă poartă. ^ Pe banca oaspeţilor au mai stat Vişa, Bădic, Crenganiş şi Johnson. ^ Alessandro Caparco a fost înlocuit pe finalul partidei, portarul italian fiind suspect de o ruptură musculară. ^ CSMS a revenit imediat după meci acasă, echipa ieşeană având ieri dimineaţă primul antrenament pentru pregătirea disputei de mâine, de pe teren propriu, din Cupa României, cu Steaua Bucureşti, partidă care începe la ora 20:30. ^ Florin Marin nu a vrut să ofere prea mult detalii legate de greva elevilor săi. “Este foarte greu de lucrat cu jucători neplătiţi. Nu vreau să intru în amănunte. Sunt problemele noastre interne, conducerea face eforturi ca problemele financiare să fie rezolvate” a spus tehnicianul. ^ Florin Marin: “După aspectul primei reprize, putem spune că am câştigat un punct, după aspectul celei de-a doua am pierdut două puncte! Au fost două reprize total diferite. În prima am primit două goluri în urma a două centrări, din cauza unor greşeli de marcaj, nu am fost inspiraţi, am fost pasivi, lipsiţi de agresivitate. La pauză, i-am motivat pe băieţi, le-am spus că putem răsturna scorul. Am fost inspirat şi la schimbări şi am pus presiune pe Iaşi în repriza a doua, când am marcat de două ori şi am mai avut alte situaţii de a înscrie şi a câştiga. Ţinând cont însă de faptul că au condus cu 2-0, cred că rezultatul este echitabil. Mă mulţumeşte faptul că am avut puterea de a reveni”. ^ Nicolo Napoli: “Am încercat să câştigăm astăzi, însă nu am reuşit. Am făcut o primă repriză bună. Dacă Wesley dădea un gol din cele două ocazii pe care le-a avut la începutul reprizei a doua, meciul era încheiat. Am obţinut un punct, încercăm să luăm altele cu Rapid şi Craiova. Pe Melinte l-am înlocuit pentru că s-a simţit faptul că nu s-a antrenat mai multe zile”.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri