Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

O şansă mare pentru Halep

GALERIE
doi-misaki.jjpg
  • doi-misaki.jjpg
- +

 

Simona poate acumula puncte în turneul de la Madrid, în care anul trecut a avu o evoluţie slabă. Patricia Ţig are un culoar bun pentu a se califica pe tabloul principal
 
Jucătoarea americană de tenis, Serena Williams, numărul unu mondial în clasamentul WTA, s-a retras de la turneul de la Madrid, din cauza unei stări febrile, au anunţat organizatorii pe site-ul oficial al competiţiei. Deciza de a se retrage a Serenei Williams face ca Simona Halep, locul 7 WTA să devină a cincea favorită a turneului. Retragerea americancei, câştigătoare în 2012 şi 2013 a turneului din capitala Spaniei, o propulsează în postura de principală favorită pe poloneza Agnieszka Radwanska. Serena Williams a câştigat turneul în 2012 şi în 2013, însă starea de sănătate nu i-a permis să participe şi în acest an. Mai mult, Venus Williams, sora Serenei şi-a anunţat şi ea retragerea de la Madrid.
În primul tur al turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, Simona Halep o va întâlni pe jucătoarea japoneză Misaki Doi. Simona nu a mai întâlnit-o niciodată pe japoneza de 25 de ani. Constănţeanca are o şansă mare de a acumula puncte în turneul organizat de Ion Ţiriac, întrucât în ediţia trecută a fost eliminată în turul I. Pe tabloul principal se mai află trei românce, Irina Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea.  Irina o va înfrunta în primul tur pe canadianca Eugénie Bouchard (46 WTA), cea care a câştigat singurul meci direct, anul trecut, la Australian Open, cu 6-1, 5-7, 6-2, în optimile de finală.  <onica Niculescu (31 WTA) va întâlni o adversară venită din calificări, în timp ce Sorana Cîrstea (131 WTA), beneficiara unui wild card, va avea un meci dificil cu sârboaica Jelena Jankovic (23 WTA). Cele două sunt la egalitate, 3-3, la meciurile directe, ultimul succes aparţinând Jelenei, în 2014, la Roland Garros, în turul al treilea. În calificări, ieri, Patricia Ţig (134) a trecut cu succes de primul tur, dispunând cu 7-5, 7-6 de americanca Nicole Gibs (74). Meciul a durat o oră şi 53 de minute. Patricia Ţig (21 de ani) mai are un pas până la accederea pe tabloul principal al turneului WTA Premier Mandatoy de la Madrid şi pasul acesta nu va fi chiar foarte greu, întrucât grecoaica Maria Sakkari (118) a realizat o mare supriză, dispunând cu 7-6, 7-5 de germana Julia Görges (118).Patricia Ţig are un bilanţ negativ în acest sezon în circuitul WTA, 8 victorii şi 14 înfrângeri. La dublu, Begu şi Niculescu vor face pereche, iar adversarele din primul tur sunt Darija Jurak (Croaţia) şi Chuang Chia Jung (Taiwan).
* Praga (semifinale): Lucie Safarova (Cehia) – Karolina Pliskova (Cehia) 6-4, 7-6. Safarova va juca finala cu australianca Samantha Stosur, care a beneficiat de abandonul rusoaicei Svetlana Kuzneţova
* Rabat (semifinale): Marina Erakovic (Noua Zeelandă) – Kiki Bertens (Olanda) 2-6, 7-6, 7-5; Timea Bacsinszky (Elveţia) – Timea Babos (Ungaria) 6-4, 7-5
 
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri