Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

O surpriză mare cât Ceahlăul

GALERIE
keseru-steaua-dumitras-pandurii
  • keseru-steaua-dumitras-pandurii
- +

Echipa din Piatra Neamţ a detonat bomba etapei, învingând Steaua la ea acasă. Bucureştenii au avut doi jucători eliminaţi şi l-au pierdut pe portarul Arlauskis pentru meciul cu Ludogoreţ. Petrolul a preluat conducerea în clasament

 
 
* Pandurii Târgu Jiu – FC Viitorul 1-1 (0-1). Roman (‘90^1) / Nikolov (’37). O primă repriză absolut fadă, cu o dominare sterilă a gazdelor, aflate, pare-se, într-o serioasă criză. În plus, la o greşeală de degajare a lui Elton, oaspeţii deschid scorul printr-un şut magistral cu efect de la 35 de metri, executat de Boban Nikolov. În partea a doua, gorjenii au atacat sufocant, ghinionul şi imprecizia la finalizare conducând spre o mare supriză. În final, totuşi oltenii au obţinut egalarea prin rezerva Roman, inspirat introdus de antrenorul Petre Grigoraş
* Steaua – Ceahlăul 0-1 (0-0). Achim (’48). Chiar şi cu rezerve în echipă, antrenorul Costel Gilcă, nu se aştepta la o asemenea figură din partea puştilor Ceahlăului, care au jucat neaşteptat de curajos, cunoscându-se profilul de tehnician al lui Florin Marin. Avertizaţi de marea ocazie a lui Achim (‘7), steliştii s-au aruncat în atac în tot timpul reprizei, dar fazele ofensive sufereau în privinţa calităţii. Cea mai mare lovitură primită de Steaua nu a fost golul lui Achim, de după pauză, ci accidentarea portarului Arlauskis (’37), care a fost înlocuit, probabil pentru întindere la muşchii inghinali şi probabil nu va juca la Sofia, în meciul retur cu Ludogoreţ. După pauză, Gîlcă i-a trimis în teren pe Popa şi Sînmărtean, însă de marcat a făcut-o tot Achim, după o fază creată de Dumitraş, fost jucător al Stelei, trimis retur la Piatra Neamţ. Până la final, nemţenii s-au apărat cu îndârjire, pe trei linii, iar necazurile Stelei nu s-au încheiat: Filip (’87) şi Chipciu (90^3, au cumulat cartonaşe galbene şi Ceahlăul a reuşit cea mai mare surpriză a începutul de campionat.
* FC Botoşani – “U” Cluj 1-0 (0-0).Vaşvari (’73 – penalty). Un meci fără nerv la Botoşani, câştigat de moldoveni, dintr-un penalty la care au contribuit trei specialişti în materie: portarul Veselovsky (producător), Batin (protagonist) şi Vaşvari (realizator).
 
* Rapid – Astra Giurgiu  0-2 (0-1). William (’41), Grandin (‘90^2). Cu moralul cât casa după splendidul succes de la Lyon, Astra a dominat în mare parte jocul din Giuleşti, mai ales că din echipa lui Ionel Ganea au lipsit sclipirile lui Pancu (gripat). Iar când sărmanii vişinii au mai rămas şi în zece (Stoica a fost eliminat în min. 29 la un fault dur asupra lui Budescu), situaţia este clară. Fatai a ratat două mari ocazii înainte de a fi schimbat, iar William de Amorim a înscris ca la antrenament după o fază lucrată de Budescu şi Rus. Simţind că victoria nu le poate scăpa, astralii au lăsat-o mai moale în partea a doua, iar în final, William a “punctat” şi ca pasator, pentru golul debutantului Elliot Grandin.
* CSU Craiova – Petrolul 0-2 (0-0). Albin (’67), Tamuz (’82). Uruguayanul Juan Albin a înscris un gol spectaculos de la 25 metri în minutul 25. Din nefericire pentru ploieşteni, mingea a fost deviată de colegul său Tamuz, care era în ofsaid. Craiovenii n-au refuzat jocul şi au ratat câteva ocazii, dar Albin a reuşit o transformare perfectă a unei lovituri libere de la 17 metri. Apoi, în plin sprint spre egalare al oltenilor, Toto Tamuz a dat lovitura de graţie. 
Ultimele partide ale etapei se joacă astăzi: CSMS Iaşi – Oţelul Galaţi (18:30, Look TV) şi CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş (21:00, Look Plus, DolceSport1).
 
Etapa viitoare (29 august – 1 septembrie): Gaz Metan Mediaş - Pandurii Târgu Jiu, Ceahlăul Piatra Neamţ – Concordia Chiajna (vineri), Dinamo – FC Braşov, FC Viitorul – Steaua (sâmbătă), ASA Târgu Mureş - FC Botoşani, Astra Giurgiu -CSU Craiova, Petrolul – CFR Cluj (duminică), Oţelul – Rapid, “U” Cluj – CSMS Iaşi (luni).
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri