Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Omul Păianjen trebuie să fie caucazian şi heterosexual

Aşa arată mai multe documente Sony scoase la iveală de WikiLeaks.

GALERIE
omul paianjen
  • omul paianjen
- +

Personajul Peter Parker, cu alter ego-ul Omul Păianjen, trebuie să fie heterosexual şi caucazian, potrivit unui acord legal dintre Sony Pictures Entertainment şi Marvel Entertainment, dezvăluit de WikiLeaks, informează variety.com.

Informaţia a fost extrasă dintr-un document publicat de site-ul WikiLeaks, care a intrat, săptămâna aceasta, în posesia a 276.394 de fişiere private, e-mailuri şi date financiare. Ambele companii de producţie cinematografică au refuzat să comenteze asupra acestui acord, intrat în vigoare în septembrie 2011 şi dezvăluit iniţial de site-ul Gawker. Documentul listează trăsăturile obligatorii pe care trebuie să le aibă personajul Peter Parker şi alter ego-ul său, Omul Păianjen (Spider-Man), menţionându-se că aceştia "nu sunt homosexuali (decât dacă Marvel a portretizat alter ego-ul ca fiind homosexual)".

De asemenea, potrivit documentului, Spider-Man trebuie să fie de sex masculin, să nu folosească tortura, să nu ucidă în apărarea sa sau a altor personaje, să nu folosească un limbaj murdar, să nu fumeze, să nu distribuie droguri, să nu facă abuz de alcool, să nu facă sex înainte de vârsta de 16 ani, să nu facă sex cu o persoană care nu a împlinit 16 ani. Caracteristicile personajului Peter Parker: numele său complet este Peter Benjamin Parker, este caucazian şi heterosexual, orfan din timpul copilăriei, este crescut de mătuşa May şi unchiul Ben în New York, este crescut în Queens, aparţinând clasei sociale de mijloc, şi-a căpătat puterile în perioada gimnaziului/ liceului, după ce a fost muşcat de un păianjen, şi-a creat singur primul costum roşu-albastru, costumul negru este simbiotic şi nu este făcut de el, face sau a făcut liceul în Queens, face sau a făcut facultatea în New York.  

Personajul Peter Parker/Spider-Man a fost creat în 1962, de scriitorul Stan Lee şi artistul Steve Ditko. Acesta a apărut pentru prima dată în numărul 15 al publicaţiei Amazing Fantasy, fiind un orfan crescut de mătuşa May şi unchiul Ben. Parker era portretizat ca un adolescent cu probleme specifice vârstei, fiind costumat în luptător împotriva criminalităţii, ajutat de superputeri şi agilitate. Primul film "Omul Păianjen/ Spider-Man" a fost lansat în anul 2002, fiind urmat de alte două producţii cinematografice, "Omul Păianjen 2/ Spider-Man 2" (2004) şi "Omul Păianjen 3/ Spider-Man 3" (2007), trilogie regizată de Sam Raimi şi avându-l în rol principal pe Tobey Maguire. Anul 2012 a adus o continuare a poveştii, sub numele de "Uimitorul Om-Păianjen/ The Amazing Spider-Man", de Marc Webb, cu un nou interpret, în persoana actorului Andrew Garfield, iar, doi ani mai târziu, a fost lansat "Uimitorul Om-Păianjen 2/ The Amazing Spider-Man 2", în care personajul interpretat de acelaşi Garfield are de înfruntat un adversar mult mai puternic decât el, Electro, jucat de Jamie Foxx.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri