Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Opriţi carnagiul, domnilor poliţişti! Adolescenţi omorâţi cu zile de inconştienţa la volan

GALERIE
accident Selgros
  • accident Selgros
- +

Băiatul de 15 ani lovit vineri pe trotuar de un şofer beat criţă se zbate între viaţă şi moarte, medicii fiind foarte rezervaţi. Acum două săptămâni, un alt elev, un olimpic, era ucis pe marginea străzii tot de un şofer beat.

Poliţişti, înăspriţi controalele în rândurile şoferilor pentru depistarea descreieraţilor care se urcă la volan după ce au consumat alcool! În decurs de numai două săptămâni, doi tineri din Iaşi au fost omorâţi de şoferi alcoolici. Cei doi au fost accidentaţi foarte violent, fiind pur şi simplu spulberaţi.

Mai mult, un puşti în vârstă de 15 ani se zbate între viaţă şi moarte după ce a fost lovit vineri seara, chiar pe trotuar, de o maşină în care se aflau doi tineri băuţi care se plimbau pe bulevardul Poitiers. Ghinionul a făcut ca băiatul de 15 ani, Tudor Grigorof, să se afle vineri seara pe podul din faţa magazinului Selgros în calea celor doi, şoferul unui Volkswagen Golf fiind beat criţă, iar amicul său şi mai beat.

Din primele informaţii se pare că tânărul se întorcea de la un antrenament de karate şi se îndrepta spre casă, acesta locuind la un bloc situat chiar în apropierea locului unde a avut loc groaznicul accident. Tânărul îşi vedea liniştit de drum când, din spate, maşina celor doi a scăpat de sub control, a pătruns pe trotuar, l-a izbit pe capotă pe tânăr, după care maşina s-a izbit violent de parapetul podului.

Şoferul, care se numeşte Stan Teodor, în vârstă de 60 de ani, a călcat pedala de acceleraţie şi a fugit de la locul accidentului, fiind găsit de poliţişti în parcarea din faţa magazinului Selgros. Martorii au spus că puştiul de 15 ani a zburat pur şi simplu, căzând pe asfalt în spatele autoturismului. Acesta se află acum la spital, iar medicii au precizat că sunt rezervaţi în privinţa modului în care evoluează starea de sănătate a adolescentului. „Se află în comă de gradul III, după ce a suferit o traumă gravă la nivelul capul, fractură de gambă, şi a fost în şoc hemoragic din cauza traumelor multiple suferite. Tânărul a fost internat iniţial la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“, unde a fost rezolvată partea de ortopedie, respectiv fractura de gambă“, a declarat dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalui de Pediatrie Iaşi.

Cadrele medicale au decis apoi transferul băiatului la Spitalul de Neurochirurgie, din cauza leziunii suferite la cap. „Încă de la internare, pacientul se află în stare gravă, în comă. A suferit un traumatism cranio-cerebral grav în urma impactului cu autoturismul. Pronosticul privind starea lui de sănătate rămâne în continuare rezervat, foarte rezervat“, a precizat dr. Florin Grămadă, medic primar neurochirurg, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie.

CITEȘTE ȘI: FOTO/VIDEO Şoferul beat care a nenorocit cu maşina un adolescent pe trotuar, reţinut pentru 24 de ore

Victima pe moarte, ei fumau

Culmea este că şoferul vinovat, cât şi pasagerul din dreapta, au început să se acuze recuproc de producerea accidentului. Cel de la volan, Teodor Stan, îl acuza pe pasagerul din dreapta că el s-ar fi aflat la originea accidentului. Poliţiştii i-au găsit pe cei doi imediat după accident, fumând tacticoşi câte o ţigară. „Nu eram eu la volan, el era. Eu stau pe scaunul şoferului din comoditate. Nu am lovit pe nimeni, nu am văzut nimic. Am băut două beri“, a spus Stan.

Acesta a fost reţinut vineri noaptea pentru 24 de ore, apoi a fost prezentat judecătorilor care au decis arestarea pentru 30 de zile. „Şoferul a părăsit locul accidentului, fiind găsit în scurt timp de poliţişti. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultând o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea lcoului accidentului şi refuz de recoltare probe biologice“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

În urmă cu numai două săptămâni, un tânăr a fost ucis tot de un şofer beat. Cezar Boţolan era elev în clasa  a XII-a B la Liceul de Informatică, iar anul acesta trebuia să dea bac-ul şi să se înscrie la facultate. Prietenul său cel mai bun, Codrin Dănilă, care a fost martor la tragedie, a povestit că după ce au ieşit de la secţia de votare de la Şcoala nr. 10, au mers pe malul lacului Veneţia şi s-au plimbat, apoi Cezar trebuia să ajungă acasă deoarece avea ceva programat la ora 18. În timp ce se îndreptau spre casă, pe şoseaua Ciric, un autoturism Opel i-a ajuns din spate şi l-a izbit violent le Cezar. Acesta din urmă a decedat pe loc. Şoferul, Dan Trufin, se afla sub influenţa alcoolului în momentul în care a produs accidentul mortal, el având o concentraţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. (Andrei DÎSCĂ, Lucia AMORĂRIŢEI)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri