Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Şeful PSD Iaşi va fi Lupu

Pacea de la PSD Iaşi nu mulţumeşte pe toată lumea

GALERIE
victorel lupu
  • victorel lupu
- +
„Jupânul“ Dragnea a făcut cărţile în filiala ieşeană. Primarul interimar Mihai Chirica va fi preşedinte executiv. „Scopul meu este Iaşul şi ieşenii“, a declarat primarul.

Victorel Lupu şi Mihai Chirica vor să conducă în tandem organizaţia judeţeană a PSD Iaşi. Primul va fi susţinut pentru poziţia de preşedinte, iar al doilea, pentru cea de preşedinte executiv. Cei doi au făcut anunţul la conferinţa municipală a PSD Paş­cani, unde ieri a fost ales un nou şef.

„Eu cred că am demonstrat de la început că nu am avut niciodată tendinţa de a trage preşul cuiva, îmi respect acest principiu pentru că dacă nu faci acest lucru la o vârstă fragedă, nu-l mai faci niciodată. Scopul meu este Iaşul şi ieşenii“, a declarat Chirica.

El a adăugat că fie­care trebuie să-şi asume rolul în echipă şi fiecare trebuie să vină „cu plusul de valoare pe care îl are“. Potrivit lui Chirica, „un rol important“ în decizia de a forma tandemul l-a avut şeful PSD, Liviu Dragnea. Miercuri seara, Chirica şi Lupu au avut o discuţie la Bucureşti cu liderul social-democraţilor.

Ieri-dimineaţă, Lupu şi-a depus candidatura, în timp ce Chirica, la amiază, îşi reafirma intenţia de a candida. Ulterior, în după-amiaza zilei, la Paşcani, edilul a anunţat că va face echipă cu Lupu.

„Vrem să întărim organizaţia. Şi vreau să vă spun că nu ne vom întări cu oameni ieşiţi la pensie, nu că nu i-am primi, îi vom primi, dar ne vom îndrepta atenţia spre oameni tineri, nu vom face rabat de la calitate, oameni profesionişti, oameni care sunt curaţi din toate punctele de vedere, fără dosa­re“, a declarat, la rândul lui, Lupu.

Înţelegerea dintre Lupu şi Chirica prevede, potrivit unor surse, şi sprijinirea lui Vasile Câtea, actual vice­preşedinte, pentru funcţia de secretar general al filialei. Alegerile la PSD Iaşi vor avea loc mâine, începând cu ora 14.00, la Hotel Internaţional, şi la eveniment va participa inclusiv Li­viu Dragnea. La şedinţă au fost convocaţi 550 de delegaţi, din care 510 au drept de vot, 150 din municipiul Iaşi, iar restul din judeţ.

Deocam­dată, alegerile se desfăşoară doar pen­tru funcţia de preşedinte, pentru desemnarea Consiliului Judeţean al organizaţiei (forul de conducere al filialei) şi a componenţei a două co­misii. Conform statutului, CJ al PSD alege membrii Biroului Permanent Judeţean, iar din acest birou va face parte şi Chirica din poziţia de pre­şedinte executiv, funcţie care, ante­rior, era asimilată postului de prim-vicepreşedinte.

„Lupu nu-l va sprijini pe Chirica pentru Primăria Iaşi“

Cel mai nemulţumit de retragerea din cursă al lui Chirica este primarul din Schitu Duca, Mihai Mihalache, care a susţinut ieri că se va înscrie el însuşi în competiţie.

„Am crezut că e mai mult decât obligatoriu ca măcar un coleg din echipă să-şi depună candidatura pentru că nu mai vreau să conducă filiala Gheorghe Nichita. Dacă domnul Lupu va prelua organizaţia, asta se va întâmpla. Domnul Chirica avea toate şansele, am făcut campanie electorală în tot judeţul, veneau câte 40 de voturi din fiecare colegiu din judeţ, iar cu 150 de la municipiu ar fi fost ales preşedinte al filialei. Ţineţi minte această declaraţie: dacă eu nu ies preşedinte, domnul Chirica nu va fi candidatul PSD la Primăria Iaşi, domnul Lupu nu-l va sprijini“, a declarat primarul din Schitu Duca, Mihai Mihalache. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri