Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

PLÂNGERE făcută la OPC cu privire la autobuzele galbene din Iași

GALERIE
autobuz galben iasiscaun autobuz galben iasi
  • autobuz galben iasi
  • scaun autobuz galben iasi
- +

Ieșenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de starea autobuzelor din oraș. O femeie a făcut chiar plângere la OPC, fiind sătulă de mizeria din vehicule și de nesiguranța pe care o simte atunci când călătorește.

"Am facut o plangere la CJPC Iasi prin care am solicitat sa se efectueze un control cu privire la calitatea serviciilor de transport public prestate de Regia Autonoma de Transport Public Iasi. Am invocat faptul ca RATP IASI presteaza un serviciu de transport public local necorespunzator calitativ ce afecteaza sanatatea, siguranta, drepturile si interesele calatorilor. De asemenea, am solicitat sa se verifice daca serviciul de transport public local, in ceea ce priveste traseul 19, respecta drepturile si interesele calatorilor", precizează L.L.

Reprezentanții Protecției Consumatorilor au aruncat un ochi peste hârtii, fără a verifica autobuzele.

"In data de 17.11.2015 am primit raspunsul CJPC Iasi prin care mi s-a transmis faptul ca operatorul economic indeplineste toate conditiile prevazute de lege. CJPC Iasi nu a facut un control efectiv ci a studiat documentele RATP Iasi. Niciun inspector CJPC Iasi nu a mers sa verifice efectiv, la plecare sau pe traseu, autobuzele galbene sa vada mizeria si conditiile insalubre in care se circula", adaugă L.L.

Ieșeanca aduce la cunoștința tuturor celor interesați, câteva articole din legi:

"Conform prevederilor art. 16 alin. (1) din Legea nr. 92/2007 consiliile locale sunt obligate să asigure, să organizeze, să reglementeze, să coordoneze şi să controleze prestarea serviciilor de transport public desfăşurat pe raza administrativ-teritorială a acestora, precum şi să înfiinţeze societăţi de transport public dacă acestea nu există,iar conform prevederilor art. 18 alin. (1) lit. c) autorităţile administraţiei publice locale, în raporturile cu operatorii de transport rutier sau transportatorii autorizaţi care efectuează serviciile de transport public local, au următoarele drepturi: să verifice şi să controleze periodic modul de realizare a serviciului de transport public local; Conform art. 1 alin. (4) Lg. nr. 92/2007 Serviciul de transport public local de persoane şi de mărfuri se organizează de către autorităţile administraţiei publice locale, pe raza administrativ-teritorială respectivă, cu respectarea următoarelor principii: c) garantarea respectării drepturilor şi intereselor utilizatorilor serviciului de transport public local".

L.L. vrea să se îndrepte și împotriva OPC (CJPC).

"Eu nu o sa ma opresc chiar daca RATP incearca sa ma intimideze. Voi face o plangere la ANPC impotriva raspunsului CJPC Iasi si voi cere reanalizarea plangerii mele in sensul in care voi solicita sa se efectueze un control efectiv la RATP IASI si sa se dispuna ca d-na Bulgariu sa nu aiba nicio infulenta in rezolvarea plangerii mele. Voi solicita ca ANPC sa-mi transmita care este procedura de repartizare a plangerilor si daca aceasta este aleatorie sau cu dedicatie. Voi solicita prim ministrului revocarea sefului ANPC. Voi face o plangere la ANI cu privire la incompatibilitate", spune ieșeanca.

Autoritățile nu răspund.

"Desi am sesizat si Consiliul Local IASI printr-o plangere prealabila la data de 05.10.2015, nu am primit niciun raspuns pana in momentul de fata. Nici de la Garda de Mediu nu am primit niciun raspuns desi plangerea a fost trimisa la data de 16.10.2015. Ministerul Transporturilor a redirectionat memoriul meu la Primaria Iasi", subliniază ieșeanca.

VEDEȚI ȘI:

„Trebuie începută o campanie pentru eliminarea autobuzelor galbene din Iaşi“

O tânără din Iaşi ne-a trimis pe adresa redacţiei un mesaj şi câteva fotografii, prezentând starea jalnică a unor autobuze galbene care circulă pe traseul 19. L.L. consideră că trebuie demarată o campanie pentru scoaterea acestor vehicule de pe străzi, iar până la acel moment să fi distribuite şi pe alte rute.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri