Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Prima călcătură strâmbă: CSMS Iaşi – SC Bacău 1-1 (1-0)

GALERIE
Bosoi-imbratisat-csms-suceava816
  • Bosoi-imbratisat-csms-suceava816
- +

 

Deşi au evoluat cu un om în plus din minutul 11, ieşenii au făcut un joc modest. Oaspeţii au avut mai multe ocazii şi au egalat în prelungiri

 

 

 

 
CSMS: Caparco – Radovic, Vişa, Avrămia, Ţigănaşu – Creţu, Olah – Bosoi (’69 - Onofraş), L. Mihai (’80 - Călugăru), Herghelegiu (’73 - Dedu) – Pălimaru. Antrenor: Marius Lăcătuş.
Bacău: Petrariu – Mihălăchioaie (’85 - Curiliuc), Dumitriu, Lozneanu, Sascău (’46 -  Burcă) – Căinari, Taban, Cl. Tudor, Miron – Ungureanu (’46 - Rusu), Hurdubei. Antrenor: Viorel. Tănase.
Cartonaş galben: Vişa (’16); eliminat: Dumitriu (’11).
Arbitri: Ionuţ Iugulescu (Tîrgovişte); Ad. Mărginean (Aiud), D. Lucaciu (Cluj).
 
1-0, min. 45: Bosoi, din careul mic, după o centrare trimisă de Ţigănaşu, din lovitură liberă din lateral dreapta;
1-1, min. 90^3: Căinari pasează de pe dreapta în faţa porţii, Curiliuc înscrie lejer.
 
Aseară, CSMS a pierdut primele puncte din acest an. După opt victorii consecutive, echipa ieşeană s-a împiedicat pe teren propriu de SC Bacău, liderul play-off-ului nereuşind să treacă de “lanterna” grupei I-VI. Rezultatul este cu atât mai surprinzător cu cât oaspeţii au jucat în inferioritate numerică din minutul 11. Dacă ne referim la derularea partidei însă, nu se poate vorbi despre surpriză, tabela rezonând la final cu modul în care s-au prezentat lucrurile pe gazon.
În condiţiile în care gazdele au fost de nerecunoscut, lipsa de prospeţime şi de idei fiind generală, iar băcăuanii au etalat o determinare şi o foame de fotbal peste aşteptări, remiza a părut firească.
Oaspeţii au anunţat încă din start că nu au venit în excursie la Iaşi, Mihălăchioaie (min. 2 – “cap” pe lângă poartă şi min. 5 – lovitură liberă de la 35 de metri parată de Caparco) şi Miron (min. 10 – şut-centrare prins de portar) condimentând repede jocul. Nici măcar pierderea lui Dumitriu nu a tăiat elanul SC, Hurdubei (min. 17 – şut din lateral stânga, Caparco deviază) şi Lozneanu (min. 18 – reluare peste poartă, de la 6 metri) semnând ocazii mari. În ciuda faptului că avea om în plus, CSMS nu a fost în stare să ameninţe poarta lui Petrariu decât prin şuturi din afara careului. Olah, care trimisese peste poartă în minutul 11, din lovitura liberă de la 17 metri primită în urma eliminării lui Dumitriu, l-a pus pentru prima dată mai serios la treabă pe portarul băcăuan în minutul 20, şutul ieşeanului de la 30 de metri creând mai multe probleme decât cel pe care-l trimisese în minutul 3. În a doua jumătate a primului act, încercările ambelor echipe au avut un grad scăzut de periculozitate. Totuşi, la pauză s-a intrat cu 1-0 pentru că oaspeţii l-au scăpat din marcaj la o fază fixă pe minionul Bosoi, care a deschis scorul.
Nici avantajul luat, nici perspectiva unei reprize întregi cu om în plus, nici sfaturile de la pauză nu i-a trezit pe ieşeni. Drept urmare, actul doi a fost la fel de plat pentru gazde, doar lovitura liberă executată de Ţigănaşu (’56) din lateral dreapta creându-i ceva probleme lui Petrariu. Ocaziile mari au aparţinut tot oaspeţilor, Caparco făcând minuni la şuturile lui Rusu din minutele 63 (fază la care Căinari a reluat apoi puţin pe lângă poartă) şi, mai ales, 83, când portarul CSMS a parat şutul de la 6 metri trimis de băcăuan. Caparco nu a mai reuşit să facă nimic însă în minutul 90^3, când visătoarea defensivă ieşeană i-a permis lui Curiliuc să înscrie unul dintre cele mai simple goluri din carieră.
Astfel, Iaşul a pierdut două puncte importante şi are nevoie să revină rapid la forma etalată în mini-retur pentru ca promovarea în Liga I de fotbal să nu fie pusă în pericol.
 
“Roşu” de la tuşă!
 
^ În minutul 11, Pălimaru a fost lansat în adâncime, a fost tras de tricou de Dumitriu, care apoi i-a dat drumul. Ieşeanul nu s-a oprit imediat, iar Iugulescu a lăsat jocul să continue. La protestele gazdelor, arbitrul s-a dus să se consulte cu asistentul Mărginean, care ridicase fanionul, “centralul” decizând apoi să-l elimine pe băcăuan. ^ Lăcătuş a spus că Bosoi, Radovic şi Liviu Mihai au acuzat probleme medicale. ^ Claudiu Tudor, Mihălăchioaie şi Curiliuc au evoluat în Liga I la CSMS Iaşi. Ultimul le-a spus atât băcăuanilor, cât şi preşedintelui CSMS, Florin Prunea, că va marca dacă va juca! ^ În ciuda faptului că au evoluat aproape tot meciul în superioritate numerică, ieşenii au tras de timp în repriza a doua, existând momente în care mingile din spatele porţii “dispăreau”.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Marius Lăcătuş: “Sunt total dezamăgit de rezultat şi de evoluţie. Am făcut multe greşeli în defensivă, nu am reuşit să profităm de superioritatea numerică, să desfacem jocul pe lateral. Oboseala şi relaxarea prematură pot fi explicaţiile jocului slab. A fost una din zilele în care nu-ţi iese nimic. Nu pot să le reproşez jucătorilor ceva. Au vrut, dar n-au fost proaspeţi la ultimul sprint. Nu caut alibiuri în privinţa absenţelor stoperilor Plămadă şi Mihalache, suntem o echipă”.
Viorel Tănase: “Am crezut în acest joc disputat în faţa echipei cu cele mai mari şanse de promovare. Le ştiam jocul ieşenilor, nu i-am lăsat să dezvolte pe flancuri. În plus, ne-am creat destule situaţii bune de a înscrie, însă Caparco este un portar foarte bun. Felicit băieţii pentru dăruire. Nu vreau să fac presupuneri legate de ce s-ar fi întâmplat dacă jucam 11 contra 11. Obiectivul nostru este să facem 15 puncte în play-off. Pe jucători îi motivez spunându-le că pot creşte”.

 

 

Iaşul a pierdut locul I
 
 
Rezultatele primei etape din play-off şi play out
* Play-off I: CSMS Iaşi - SC Bacău 1-1; Unirea Slobozia - ACS Berceni 1-0. Florea ('29); FC Clinceni - Rapid 1-2. Olariu ('51) / Niţu ('62 - autogol), Lung ('90). Etapa viitoare (sâmbătă, 26 aprilie): CSMS - Unirea Slobozia, SC Bacău - FC Clinceni, ACS Berceni - Rapid.
 
Play-out I: Gloria Buzău - Farul Constanţa 1-0; CFR Suceava - Dunărea Galaţi 0-3; CF Brăila -Unirea Tărlungeni 0-2. .Clasament: 1. Buzău - 20 p; 2. Tărlungeni - 17 p; 3. Suceava - 16 p; 4. Brăila - 15 p; 5. Galaţi - 12 p; 6. Farul - 9 p.
Play-off, II: CSU Craiova - FC Olt 4-1; Gloria Bistriţa - CSM Rămnicu Vâlcea 1-1; ASA Târgu Mureş - Metalul Reşiţa 2-0. Clasament: 1. Craiova - 20 p; 2. ASA -18 p; 3. Bistriţa - 17 p; 4. Reşiţa - 13 p; 5. Vâlcea - 13 p; 6. Olt - 6 p.
Play-out II: CS Mioveni - Minerul Motru 2-0; FC Bihor -UTA 4-0; Olimpia Satu Mare stă. Clasament: 1. Mioveni - 23 p; 2. Olimpia - 21 p; 3. Bihor - 18 p; 4. UTA - 12 p; 5. Motru - 7 p.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri