Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Primarii comunelor din județul Iași, mai săraci decât contracandidaţii

GALERIE
primari
  • primari
- +

„Ziarul de Iaşi“ continuă publicarea declaraţiilor de avere ale candidaţilor din mediul rural u astăzi, cei din Costuleni, Cotnari şi Dolheşti

Actualul primar al comunei Costuleni, Dumitru Harabagiu (PNL), care candidează pentru un nou mandat, a rămas oficial cu aceeaşi avere ca acum patru ani. Acesta a declarat 5 loturi de teren agricol în suprafaţă totală de 3,26 ha, cumpărate în satul Cozia în intervalul 2006-2011, un apartament de 65 mp în Iaşi şi o casă de 165 mp în Cozia. Harabagiu deţine un autoturism Logan vechi de 11 ani şi a declarat venituri din indemnizaţia de primar de 33.000 lei anual, sumă la care s-a adăugat şi pensia soţiei, de 24.000 lei.

Contracandidatul său din partea UNPR, Mirică Dodan, este de departe mai înstărit. Dodan este proprietarul a 2.626 mp de teren intravilan în Iaşi, 3,96 ha de teren în satul Covasna. La acestea se adaugă o casă de 480 mp în Iaşi şi alta de 180 mp în Covasna, spaţii comerciale de 226 mp şi un apartament de 45,9 mp. Dodan este şi proprietarul unui Audi A6 şi a unui VW Polo. Candidatul deţine conturi de 26.300 euro,și totodată are de recuperat la persoane fizice de 65.000 euro şi 20.000 de lei, el mai are şi un credit scadent anul viitor de 150.000 lei. Veniturile familiei Dodan s-au ridicat anul trecut la 95.100 lei.

La Cotnari, primarul Vasile Băeanu va reprezenta PMP în cursa electorală. Declaraţia sa de avere cuprinde un teren agricol de 3.800 mp şi un altul de 3.500 mp, cumpărat în 2014. Familia primarului deţine un apartament de 90 mp în Cotnari şi o casă de 100 mp în Horodiştea, un autoturism Opel şi un tractor. Economiile lui Băeanu se ridică la 30.000 lei, iar veniturile pe anul trecut ale familiei au totalizat 89.000 lei.

Reprezentantul M10, Elvis-Emilian Grigorovici, este proprietarul a 2,22 ha de teren agricol şi un autoturism VW vechi de 11 ani. Grigorovici a contractat un credit de 72.000 coroane daneze, echivalentul a 43.200 lei. Veniturile de anul trecut ale lui Gregorovici s-au ridicat la aproximativ 160.000 de coroane daneze şi 2.600 lei. Din partea ALDE, la primăria Cotnari va candida consilierul local Petru Beşleagă. Acesta a declarat 2.180 mp de teren intravilan în Cârjoaia şi Cotnari, o casă de 110 mp în Cârjoaia şi un tractor din 1998. Beşleagă a declarat venituri totale de 17.000 lei, din indemnizaţii şi subvenţii. PNL l-a aruncat în luptă la Cotnari pe consilierul local Constantin Mălăuţi. Acesta a moştenit 1.700 mp de teren intravilan în Horodiştea şi a cumpărat pe parcursul a cinci ani 600 mp în intravilan Cotnari, şi două loturi de teren agricol, cu o suprafaţă totală de 10.500 mp. Mălăuţi este proprietarul unei case în Horodiştea şi a trei spaţii comerciale în suprafaţă totală de 580 mp, ca şi a două autoturisme, VW şi Toyota.

Consilierul a declarat pe anul trecut venituri de doar 2.500 lei. Fostul primar Vasile Creţu va candida din partea PSD. Acesta şi-a trecut în declaraţia de avere un teren intravilan de 2.500 mp, 3.800 mp de livadă şi o casă în Cotnari. Creţu deţine trei autoturisme, respectiv un Ford şi două Peugeot. Veniturile totale ale familiei Creţul s-au ridicat anul trecut la 47.500 lei. Al şaselea candidat la primăria Cotnari, Vasile Munteanu, este de departe cel mai sărac. Candidatul Partidului Social Românesc a declarat doar un teren de 1.500 mp şi o casă de 100 mp, iar rubrica aferentă veniturilor a fost barată.

Singurul candidat la primăria Dolheşti a cărui declaraţie de avere a fost făcută publică este Vasile Faur, din partea ALDE. Acesta a declarat deţinerea unui teren agricol de 1,66 ha şi a unei case de 145 mp în comună. Faur deţine un autoturism Opel Astra din 1994 şi un Volkswagen din 2001. Veniturile declarate de familia Faur s-au ridicat anul trecut la 25.000 lei.|

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri