Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

“Primavara Dermatologica Ieseana“ 2015, punctul zero al dezbaterilor medicale dermatologice

GALERIE
Macheta Ziar 12x16cm cut
  • Macheta Ziar 12x16cm cut
- +

Cea de-a patra editie a manifestarii stiintifice nationale cu participare internationala a “Primaverii Dermatologice Iesene ce se va desfasura la IASI in perioada 28 MAI - 31 MAI va transforma si anul acesta “targul iesilor” in punctul zero al dezbaterilor medicale dermatologice  aflate la interfața cu alte specialități, în cadrul unei succesiuni de cursuri, prelegeri și workshop-uri.

Eveniment de notorietate, aflat la a IV a editie, ”Primavara Dermatologica Ieseana “se va desfasura si anul acesta intr-un cadru elegant, in inima vietii universitare iesene - Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu”, si va fi organizat de catre Asociatia Dermatologilor din Moldova reprezentata de Conf. Dr. Daciana Branisteanu - Presedintele evenimentului, manifestarea aflandu-se sub egida Colegiului Medicilor din Romania, a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi, a Colegiului Farmacistilor din Romania si a Colegiilor Medicilor si Farmacistilor din Iasi.

Preseditii de onoare ai acestei editii sunt Prof. Dr. Niazi Khusrow, Director al Departamentului de Interventii Chirurgicale Vasculare Periferice, Universitatea Emory, Statele Unite ale Americii) si Prof. Dr. Martine Bagot, Presedintele Sectiei de Dermatologie a Spitalului “Saint - Louis”  din Paris, Franta).

Si anul acesta  pe parcursul celor 4 zile de cursuri (28 - 31 mai), workshop-uri si prelegeri, “Primavara Dermatologica Ieseana” va reuni peste 1500 de participanti din toata tara, dovedind  inca o data faptul ca manifestarea cu o notorietate de 4 ani detine un puternic caracter national, si o deosebita valoare stiintifica asumata inca de la prima editie.

Pentru editia din anul 2015 am pregatit peste 70 de teme de actualitate din sfera patologiei dermatologice de granita, acestea fiind sustinute cu entuziasm de 50 lectori de elita din tara si 4 din strainatate, conferind inalta tinuta stiintifica cat si originalitate in  continutului stiintific.

Datorita conceptului “Primaverii Dermatologice Iesene” de a aborda dermatologia la interfata cu alte specialitati, dar mai ales a celor care au contribuit activ la realizarea unui program atat de inghegat si interesant, medicii au beneficiat in urma participarii la editia anterioara  de un numar de  30 credite EMC (Scoala Dermatologica Ieseana - 18 credite, Cursul de Dermato-Pediatrie – 6 credite, Curs Dermato-Estetica - 6 credite), iar farmacistii au primit 24 credite EFC, asistentii 18 credite EMC.

Anul acesta manifestarea nu va fi mai prejos, astfel ca programul manifestarii va fi la fel de amplu si atractiv, propunand celor interesati  po sibilitatea de a participa si de a-si insusi cele mai noi abordari ale dermatologiei la interfata cu alte specialitati.

Programul va fi strcturat si creditat EMC pentru Scoala Dermatologica Ieseana , cat si pentru Cursul de Dermatoalergologie si pentru cel de Dermato-Cosmetica.

Agenda manifestarii medicale de anul acesta este una reprezentativa pentru un eveniment medical cu participare internationala:

- 4 lectori internationali

- Peste 50 de lectori nationali

Curs pre si post conferinta

- Lansare de carte

Eveniment cultural-artistic

Momente caritabile

Gala de decernare a premiilor de excelenta

Momente artistice

Expozitie foto/de pictura

Concurs postere

Si anul acesta elementele de noutate aduse de aceasta manifestare raman: interdisciplinaritatea si subiectele aflate la granita cu dermatologia.

Manifestarea se va remarca, in primul rand, prin caracterul interdisciplinar si gradul de actualitate al subiectelor prezentate, astfel ca  lectorii de seama ai evenimentului vor avea  si anul acesta  o contributie enorma la succesul programului stiintific prin faptul ca au acceptat provocarea de a trata o tema aflata la granita cu dermatologia.

Continutul stiintific va evidentia multiplelele zone de intersectie si de colaborare dintre dermatologie, dermato-venerologie si alergologie-imunologie, boli infectioase, chirurgie estetica, farmacologie, farmacognozie-fitoterapie, fiziopatologie, flebologie, microbiologie, nutritie, oftalmologie, ortopedie-traumatologie, pediatrie, stomatologie, radioterapie.

Si anul acesta evenimentul va gazdui lansarea cartii “Dermatologia la interfata cu alte specialitati” – al II lea volum  al cartii “Dermatologia la interfata cu alte specialitati” sub redactia Conf. Dr. Daciana Branisteanu, cartea fiind structurata sub forma unui compendiu, un adevarat instrument pentru tinerii dermatologi si nu numai, care va cuprinde lucrari valoroase si de referinta din punct de vedere teoretic si practic, venind sa completeze materialele didactice deja cunoscute.

In perioada 28 - 31 Mai aproape “toate drumurile vor duce la IASI “fiindca peste 100 de reprezentanti (medici rezidenti, specialisti si primari) din cele mai mari centre universitare din tara se vor afla la IASI pentru a participa active la aceasta manifestare. Centrele universitare din Bucuresti, Cluj, Craiova, Oradea vor trimite reprezentanti pentru schimburi interdisciplinare de exceptie!

Un alt eveniment pozitiv si extrem de apreciat de catre lectori a fost participarea in numar mare si interesul manifestat al studentilor la medicina si al medicilor rezidenti, fapt care ne face sa privim cu mandrie si optimism catre generatia de viitori medici.

Vom  desfasura si anul acesta un concurs de postere dedicat medicilor rezidenti si studentilor , acordand premii pentru popularitate cat si  premii din partea Comisiei Stiintifice a evenimentului.

Programul stiintific va fi completat cu surprize artistice menite să le aducă invitaților la „Primăvara Dermatologică Ieșeană' câteva clipe de relaxare și bucurie. La cocktailul organizat joi, 28 Mai , punctul culminant va fi recitalul de exceptie sustinut de Paula Seling.

Contact:
www.primaderma.ro
https://www.facebook.com/primavara.dermatologica
E-mail : daciana.branisteanu@primaderma.ro
Tel. 0745627244 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri