Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Primul hotel din zona Copou. Fraţii Negurici sunt cei care au pus prima cărămidă

GALERIE
foto - DAN LUCA - santier copou exclusive residence --04
  • foto - DAN LUCA - santier copou exclusive residence --04
- +

Până în toamnă, fraţii Ovidiu şi Cristian Negurici, cei mai importanţi jucători de pe piaţa apartamentelor noi din Iaşi, se vor implica şi pe segmentul hotelier. Mai multe surse din mediul de business dau ca sigură informaţia că în complexul Exclusive Residence din zona Târguşor Copou va fi inaugurată în acest an şi o unitate hotelieră, singura de acest tip din cartierul Copou.

Deşi jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ au încercat în repetate rânduri să obţină mai multe informaţii de la dezvoltatorii complexului rezidenţial din Târguşor Copou, aceştia nu au răspuns apelurilor telefonice. De asemenea, potrivit aceloraşi surse, fraţii Negurici negociază cu mai mulţi agenţi economici pentru a le asigura clienţilor complexului cât mai multe servicii în vecinătatea locuinţelor.

Unul dintre aceştia este omul de afaceri Doru Ţurcanu, între altele proprietar al restaurantului „La Pergola“ din Iulius Mall, care va deschide din toamnă o pizzerie şi o cafenea în cadrul complexului Exclusive Residence. Ţurcanu figurează ca administrator în cadrul Incontro SRL, societate ce are ca domeniu principal de activitate codul CAEN 5610 - „Restaurante“ şi care, potrivit ultimului bilanţ public disponibil, a desfăşurat afaceri de circa 5,7 milioane de lei în anul 2013.

Milionari pe persoană fizică

Dacă cei doi fraţi din Roman erau catalogaţi drept veritabili milionari pe persoană fizică, lucrurile s-au mai schimbat între timp. La începutul lunii februarie din acest an, Cristian Negurici a înregistrat două firme, ambele situate în complexul situat pe strada Petre Andrei, chiar în propria sa locuinţă, potrivit înregistrărilor realizate la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Acestea sunt Exclusive Residence SRL şi, respectiv, Exclusive Residence Development SRL, ambele având domeniul de activitate principal „Activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“.

Între multe altele, printre CAEN-urile secundare ale celor două firme figurează şi cel referitor la „Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. La Exclusiv Residence SRL, cu 80% din cota de participare la beneficii şi pierderi este indicată Marta Negurici, cel mai probabil mama celor doi dezvoltatori, în vârstă de 65 de ani. Restul părţilor sociale îl deţine Gheorghe Cristian Negurici, numit pe 3 martie 2015 şi unic împuternicit cu puteri depline ca administrator al firmei. În cazul celei de-a doua firme înfiinţate recent, Exclusive Residence Development SRL, aproximativ 61% îi aparţine tot Martei Negurici, iar Gheorghe Cristian Negurici figurează cu 37,5% din părţile sociale.

Cu un procent infim, de sub 1%, este indicat printre asociaţi şi Mihai Adrian Negurici, în vârstă de 40 de ani. Întocmai ca şi la prima firmă, administrator este Gheorghe Cristian Negurici.
Potrivit unei analize publicate la începutul acestui an de „Ziarul de Iaşi“, dezvoltatorii complexului Exclusiv Residence ar fi încasat, în total, pe apartamente până la sfârşitul anului 2014 peste opt milioane de euro (35 milioane lei), în condiţiile în care preţurile practicate sunt cuprinse între 75.000 euro şi 150.000 euro. Conform aceloraşi dezvăluiri, afacerile imobiliare nu erau derulate prin intermediul unor firme, ci cu ajutorul unor PF-uri.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri