Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Promisiuni ca vorbe în vânt

GALERIE
Bole-csms-mures-2015164936prunea-csms-prezentare-palas072
  • Bole-csms-mures-2015164936
  • prunea-csms-prezentare-palas072
- +

 Primarul interimar al Iaşului, Mihai Chirica, continuă să spună una şi să facă alta. Deşi a dat asigurări că va aloca 650 000 de lei echipei  CSMS, în conturile clubului au intrat doar 200 000 lei, insuficienţi nici pentru achitarea datoriilor la stat. CSMS are, acum, datorii de circa 0,9 milioane lei

 
 
CSMS Iaşi nu are linişte înaintea derbiului Moldovei, cu FC Botoşani, care se va disputa duminică. Promisiunile primarului interimar al Iaşului, Mihai Chirica, de rezolvare a crizei financiare existente la gruparea de primă ligă s-au dovedit a fi, din nou, vorbe în vânt. Ieri, în conturile clubului, au intrat de la Fundaţia Sportului Ieşean doar 200 000 de lei, bani care au fost direcţionaţi către bugetul de stat, la care CSMS mai are şi alte datorii, de circa 120 000 de lei. În condiţiile acestea, speranţele jucătorilor de încasare a unor restanţe financiare, s-au spulberat. Situaţia l-a făcut pe preşedintele CSMS, Florin Prunea, să răbufnească. “Eu vreau să fie linişte înaintea acestui meci important, în care cred că avem posibilitatea de a confirma ce spune şi clasamentul, că suntem cea mai bună echipă din Moldova, şi de a continua linia bună pe care mergem. Totuşi, lumea trebuie să ştie că trecem prin momente dramatice. Luna trecută ni s-a promis ferm că ni se alocă 800 000 de lei de la Primărie şi am primit 300 000 de lei săptămâna trecută. Săptămâna trecută, mi s-au dat alte asigurări ferme că vom primi 650 000 de lei, bani cu care puteam lichida restanţele la stat şi un salariu din cele două restante ale jucătorilor, care mai au şi şase chirii de încasat. Era cota minimă de avarie, oricum rămâneam cu 500 000 de lei restanţe. Spre marea mea mirare, în conturi am văzut doar 200 000 de lei, pe care i-am dat imediat la stat. Acum, voi apela la împrumuturi, pentru a încerca să achit măcar o jumătate dintr-un salariu către jucători, pentru că, pe baza promisiunilor primite, le-am promis, la rândul meu, băieţilor că le voi da o parte din restanţe” a spus şeful executivului ieşean, care a adăugat: “De o lungă perioadă, am discutat despre problema actuală a clubului şi de nevoia de a fi sprijiniţi până în februarie, când primim a doua rată din drepturile de televizare. Am dat declaraţii publice, am discutat de nenumărate ori cu domnul primar Chirica, am informat Comitetul Director, toată lumea a promis că finanţarea va merge mai departe, că ieşenii vor putea vedea, în continuare, fotbal de calitate. Acum, efectiv nu ştiu ce să mai fac. Aştept şi eu la vestiar pe domnul primar, pe cineva din conducerea oraşului, să le spună ceva jucătorilor, ce gânduri are Iaşul cu această echipă. Eu nu vreau să mi se spună că îi mint pe jucători”.
Prunea a menţionat că acum clubul are restanţe de aproximativ 900 000 de lei, iar pentru a se termina anul fără datorii este nevoie de circa 1,5 milioane lei. Presante sunt datoriile către stat şi salariile către fotbalişti. Dacă până pe 15 decembrie nu se achită măcar un salariu restant, jucătorii pot depune memorii pentru a deveni liberi de contract. “Deja am informaţii clare că Golubovic, Böle şi alţi băieţi au oferte clare din Liga I, mai bune ca la Iaşi. Dacă în loc să ne întărim ne permitem luxul de a pierde fotbalişti importanţi, e clar că nu vom avea nicio şansă de a ne atinge obiectivul. Starea asta de incertitudine este cea care face cel mai rău. Şi jucătorii mi-au spus că aşteaptă pe cineva din partea celor care suplimentează finanţarea pe care ne-o asigurăm, pentru a le se spune clar ce planuri are Iaşul cu această echipă, pentru a şti şi ei ce vor face din iarnă. Repet, avem nevoie de ajutor doar până la mijlocul lui februarie, în retur am putea să ne descurcăm singuri”.
Solicitat să-şi exprime un punct de vedere în legătură cu finanţarea CSMS, Mihai Chirica nu a răspuns. Reamintim, Chirica promisese că va continua finanţarea echipei de fotbal a Iaşului în momentul în care i-a preluat atribuţiile lui Gheorghe Nichita. 
 
FC Botoşani nu poate conta pe Iliev 
Faţă de informaţiile publicate ieri în “Ziarul de Iaşi”, situaţia lotului FC Botoşani s-a schimbat. Anunţat suspendat, Dimitrov va putea evolua în Copou. După consultarea cu Liga Profesionistă de Fotbal, botoşănenii au aflat că bulgarul are doar trei cartonaşe galbene în acest sezon. În schimb, conaţionalul său, Iliev, nu este apt de joc, portarul titular al FC Botoşani fiind accidentat. Reamintim, antrenorul echipei clasate pe locul XI în Liga I, Cristi Pustai, nu va putea conta nici pe Miron şi Hadnagy, ambii fiind suspendaţi, în grupul jucătorilor a căror prezenţă pe teren este incertă figurând, în afară de Roman, şi Patache. 
 
Bilete ieftine la meci 
Conducerea CSMS Iaşi a anunţat că a ieftinit preţul biletelor la meciul dintre CSMS Iaşi şi FC Botoşani, din etapa a XIX-a a Ligii I de fotbal. Astfel, intrarea la tribunele A şi B costă 10 lei, la fel ca la peluze. Tichetele se pot achiziţiona de la magazinul oficial al clubului ieşean, din Iulius Mall, şi de la casele din jurul stadionului, în ziua meciului, începând cu ora 9. Duelul dintre CSMS şi FC Botoşani, de duminică, va începe la ora 18. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri