Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Proteste în zori la "Elena Doamna", de faţă cu părinţii bebeluşului mort UPDATE

GALERIE
protest elena doamnaprotest elena doamna (1)protest elena doamna (2)protest elena doamna (3)protest elena doamna (4)protest elena doamna (5)protest elena doamna (6)sustinere elena doamnasustinere elena doamna (1)sustinere elena doamna (2)sustinere elena doamna (3)
  • protest elena doamna
  • protest elena doamna (1)
  • protest elena doamna (2)
  • protest elena doamna (3)
  • protest elena doamna (4)
  • protest elena doamna (5)
  • protest elena doamna (6)
  • sustinere elena doamna
  • sustinere elena doamna (1)
  • sustinere elena doamna (2)
  • sustinere elena doamna (3)
- +

Angajaţii vor să fie pedepsiţi vinovaţii de moartea bebeluşului, dar nu consideră că managementul are vreo responsabilitate aici.

UPDATE

Aproximativ 50 de angajaţi de la Maternitatea “Elena Doamna” au protestat vreme de o oră în curtea instituţiei. Familia Ciobanu a fost de asemenea prezentă şi a discutat cu cei prezenţi la grevă. Ei au spus că au venit pentru aflarea adevărului în cazul lor şi să fie pedepsiţi cei vinovaţi. “Indiferent că este managerul, indiferent că este femeia de serviciu sau paznicul care a fost schimbat de aici. Noi vrem doar să aflăm adevărul, nu vrem să rămână conducerea dacă este vinovată”, a spus Constantin Ciobanu.

“Eu vreau să precizez că familia are dreptate şi este pentru prima dată în România când o familie se mobilizează şi se alătură nouă. Ca şi angajaţi admitem că este anormal pentru o problemă medicală, singulară în acest spital, să tragem la răspundere managementul, care şi-a făcut datoria şi aceasta se poate verifica prin indicatorii statistici şi creşterea calităţii îngrijirii bolnavilor. Nu vream să ne întoarcem în vremuri triste în care se închid spitale. Este nevoie de doua maternităţi în acelaşi oraş. Sunt atâţia salariaţi şi trebuie ascultat şi punctul nostru de vedere. Dorim să se facă dreptate şi dorim să corectăm acele deficienţe care s-au evidenţiat”, a precizat dr. Mădălina Nour-Ciuhodaru, purtătorul de cuvânt al Maternităţii “Elena Doamna”.

Aceasta a mai precizat că raportul Ministerului Sănătăţii are multe deficienţe, că nu specifică clar adevăraţii vinovaţi şi că mediatizarea dramei familiei Ciobanu a dus la o scădere a adresabilităţii. “Este greu să răspundem pacientelor noastre, este foarte greu să le explicăm. Şi aşa în acest climat social relaţia medic – pacient este dificilă. Presa nu face nimic ca să o încurajeze. Ne-a scăzut adresabilitatea ca urmare a campaniei de presă agresive, din punctul nostru de vedere. Ne cerem scuze, dar acesta este adevărul”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Reamintim, că mâine se va avea loc Consiliul de Administraţie al spitalului unde se va decide dacă managerul dr. Emil Anton şi directorul medical dr. Răzvan Socolov vor mai rămâne sau nu în funcţie.

UPDATE

Şi în această dimineaţă, angajaţii maternităţii "Elena Doamna" s-au adunat în curtea unităţii pentru a-şi continua protestele. La ora 7:30 erau adunate deja câteva zeci de persoane.

UPDATE

Angajaţii Maternităţii „Elena Doamna“ continuă protestele pentru păstrarea conducerii unităţii sanitare. Marţi, Ministerul Sănătăţii recomanda în raportul întocmit de Comisia de Control demiterea conducerii spitalului unde a murit bebeluşul familiei Ciobanu în noaptea de 8 spre 9 septembrie. În aceeaşi zi, aproximativ 50 de cadre medicale, în majoritate asistente şi infirmiere, au protestat şi au lansat o petiţie pentru menţinerea în funcţie a managerului dr. Emil Anton şi a directorului medical de la „Elena Doamna“, dr. Răzvan Socolov.

Ieri însă salariaţii au anunţat că protestele vor continua până vineri, când Consiliul de Administraţie al unităţii sanitare va decide soarta conducerii. „Menţionăm că vom continua să protestăm la sediul maternităţii în intervalul orar 7 - 8 pentru păstrarea conducerii unităţii până ce situaţia va fi clarificată în mod adecvat prin şedinţa de vineri, 3 octombrie“, a se arată într-un comunicat al an­gajaţilor. Aceştia au mai transmis că doresc identificarea şi pedepsirea celor vinovaţi în urma multiplelor anchete desfăşurate, şi „nu consideră demiterea managementului spitalului ca o soluţie pentru reglementarea acestei probleme medicale“, se mai arată în comunicat.

Totodată, în cursul zilei de ieri, pe gardurile instituţiei au fost lipite două pancarte cu mesajul „Noi spunem nu demiterii conducerii!!!“. De asemenea, reprezentanţii angajaţilor de la „Elena Doamna“ au creat şi un profil pe o reţea de so­cializare, unde au spus că se simt motivaţi de ce fac şi au postat poze de la manifestări. Contul respectiv avea ieri 46 de susţinători.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri