Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

PSD: Marius Bodea face de rușine Iașul și istoria PNL

GALERIE
brosuri
  • brosuri
- +

PSD pune la dispoziția ieșenilor un număr de telefon pentru sesizarea faptelor ilegale făcute în campanie de contracandidați după scandalul pe care partidul îl duce cu liberalii. Redă comunicatul remis de PSD:

"Biroul Electoral Municipal Iași a confirmat marți, 24 mai, ceea ce am anunțat încă de săptămâna trecută: campania negativă dusă de PNL la Iași este nu doar murdară, ci este și ilegală! În condițiile în care Biroul Electoral Municipal a decis că zecile de mii de fițuici denigratoare sunt iegale și trebuie retrase din oraș, Organizația Municipală Iași a PSD face un apel public către oamenii rezonabili din PNL Iași să se delimiteze de atacurile murdare pe care echipa lui Marius Bodea pe care le-au pregătit pentru acest final de campanie electorală!

Astăzi, după decizia Biroului Electoral Municipal, putem spune că Marius Bodea nu mai reprezintă nici măcar PNL și s-a descalificat moral în fața comunității ieșene căreia îi cere votul. Avem cel puțin cinci argumente în acest sens:

1. Marius Bodea și-a asumat campania murdară, dar acum, după decizia Biroului Electoral Municipal, refuză să își asume consecințele. Un candidat prins tocmai în campanie electorală cu ilegalități, cu acuzații false, demonstrate ca ilegale, nu mai poate avea legitimitate în fața comunității ieșene!

2. Campania murdară a PNL Iași este plătită din bani publici, din banii ieșenilor. Potrivit legii, toate materialele de campanie vor fi decontate de la bugetul de stat. De aceea, noi tratăm cu maximă responsabilitate fiecare afiș, fiecare flyer, fiecare broșură pe care le oferim simpatizanților noștri. Nu veți găsi materialele noastre pe stradă, pe preș sau sub preș sau aruncate în casa scării. Noi vorbim cu oamenii și le prezentăm oferta noastră deschis, transparent și la lumina zilei.

În schimb, candidatul PNL a aruncat în oraș noaptea, într-o manieră banditească, cu oameni plătiți la negru, cel puțin 100.000 de ziare mincinoase, apoi va depune facturile la Autoritatea Electorală Permanentă pentru decontare: cel puțin 50.000 de lei. Adică peste 10.000 de euro din banii ieșenilor, care să plătească mizeria electorală a PNL!

3. Campania murdară a PNL Iași este ilegală și pentru motivul că depășește plafonul de cheltuieli stabilit prin legea electorală. Noi respectăm la virgulă această lege și, la prețurile corecte din piața comercială, nu poți tipări sute de mii de materiale cu sume infime, așa cum declară cei de la PNL Iași.

4. Campania murdară a PNL a fost dusă cu oameni plătiți la negru, în disprețul legii. Oameni simpli, care nu știau în ce se bagă, au fost trimiși noaptea în cartierele Iașului pentru a arunca în scări de bloc fițuici mincinoase. Candidatul PNL Iași și-a bătut joc de acești oameni și a încălcat încă o dată legea, folosindu-i fără contract de muncă!

5. Poate cel mai grav aspect este că au continuat campania murdară chiar după decizia Biroului Electoral Municipal! Aseară și azi-noapte, echipe trimise în oraș de către Marius Bodea au continuat să pună sub preșul ieșenilor ziarele lor murdare și ilegale. Avem cazuri concrete și vom sesiza organele abilitate!

În concluzie, Marius Bodea și PNL Iași trebuie să răspundă în fața ieșenilor la câteva întrebări. Cine răspunde pentru mizeriile cu care au sufocat Iașul? Cine răspunde, din punct de vedere moral, pentru dejecțiile aruncate în piață, pentru prejudiciile de imagine cauzate nu doar candidaților, ci și altor persoane, care nu au nicio legătură cu această campanie electorală? Mai ales, cine plătește fițuicile mizerabile răspândite în orașul nostru? Câtă vreme acestea sunt ilegale, costurile trebuie să și le asume Marius Bodea și echipa lui de campanie și să nu îndrăznească să ceară bani publici pentru decontare!

În altă ordine de idei, în cursul zilei de ieri, mai mulți membri PNL Iași, printre care și Marius Bodea, s-au pozat în Parcul Copou reculegându-se în fața statuii lui Nicoale Gane, cu ocazia aniversării a 141 de ani de existență a PNL. Prin campania murdară și ilegală din această perioadă, prin metodele bolșevice, Marius Bodea și colegii lui sunt o rușine nu numai pentru Iași, ci și pentru întreaga istorie a PNL, pentru un partid care a făcut istorie în țara noastră! Considerăm că lui Marius Bodea și echipei sale ar trebui să le fie rușine că întinează memoria primarului liberal Nicoale Gane și istoria unui partid care a clădit România modernă!

Dată fiind campania ilegală a lui Marius Bodea, Organizația Municipală Iași a PSD va solicita în mod oficial Autorității Electorale Permanente ca, după alegerile locale, să nu deconteze niciun leu din bani publici pentru materialele electorale utilizate de PNL Iași.

În altă ordine de idei, întrucât există numeroase semnale și probe că echipa lui Marius Bodea continuă să împartă fițuici murdare și după decizia de ieri a Biroului Electoral Municipal, Organizația Municipală Iași a PSD pune la dispoziția ieșenilor un număr de telefon la care astfel de fapte ilegale să fie sesizate: 0754.539.363. Toate sesizările primite vor fi înaintate Biroului Electoral Municipal și Poliției".

Biroul de Presă al Organizației Municipale Iași a PSD

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri