Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Punct dorit, punct ochit

GALERIE
ruiz-cristian-mitic-golubovic-cfr-csms20161mihalache-capitan-csms-voluntari1516405
  • ruiz-cristian-mitic-golubovic-cfr-csms20161
  • mihalache-capitan-csms-voluntari1516405
- +

 

CFR Cluj - CSMS Iaşi 0-0, în etapa a VIII-a a play-out-ului Ligii I de fotbal. Deşi au atins obiectivul propus, obţinerea unui punct în derbyul zonei a doua a clasamentului, oficialii CSMS erau nemulţumiţi la final, ocaziile avute făcându-i pe moldoveni să regrete că nu au învins

  

 
CFR: Marc – T. Lopes, Larie, Goian, Camora – Petrucci, Gomelt (’46 - Bud) – Jakolis (’63 - Nouvier), Juan Carlos Ruiz, Vitor Bruno (’71 - Nascimento) - Cristian. Lopez. Antrenor: Antonio Conceiçao.
CSMS: Grahovac – Voicu, Frăsinescu, Ciucă, Ţigănaşu (’58 - Bădic) – Böle, Mitic, Creţu, Llullaku (’68 - Viveiros) – Cristea, Golubovic. Antrenor: N. Napoli.
Cartonaşe galbene: Petrucci (’66) - Llullaku (’43), Grahovac (‘90^2), Bădic (‘90^3).
Arbitri: Iulian Călin; Dragoş Iliescu, Gabriel Bârjac.
 
CSMS Iaşi şi-a atins obiectivul propus ieri, obţinerea unui punct la Cluj, pe terenul unei formaţii care, dacă nu era depunctată, ar fi jucat în play-off. Cu toate acestea, frustrarea era mare în tabăra oaspeţilor la finalul meciului, oaspeţii conisderând că ar fi meritat să-l câştige. Primul act a fost echilibrat până spre final, cu un plus de periculozitate a ieşenilor în faţa porţii. Astfel, dacă şuturile lui Petrucci (‘9) şi Gomelt (’37) au fost modeste, încercările lui Böle (‘4), Golubovic (’23 – “cap” de la 5 metri peste poartă, Marc fiind ieşit) şi Llullaku (’30) au creat emoţii, în special cea a sârbului. Aproape de pauză au apărut cele mai clare ocazii ale celor două echipe: Vitor Bruno (’41) l-a întins bine pe Grahovac, cu un şut de la 20 de metri, iar Thiago Lopes a fost la un pas de autogol în minutul 45^1, când a trimis balonul în bară, cu o lovitură de cap!
Consumul clujenilor din semifinala de Cupă câştigată joi s-a simţit şi mai mult după odihnă. În ciuda schimbărilor făcute de Toni Conceiçao, CFR nu a mai contat deloc în ofensivă, defensiva Iaşului rezistând fără probleme, pentru a patra oară consecutiv. Moldovenii au simţit că pot mai mult, forţând pe final victoria. Marc a parat însă şutul lui Viveiros de la 16 metri (’74), Böle, lansat perfect de Cristea peste două minute, a rămas singur, însă nu l-a învins pe portarul clujenilor, care a fost salvat apoi de... Golubovic (’86), care a intrat în ofsaid la un şut periculos trimis de Cristea. CSMS bifează astfel al treilea 0-0 consecutiv şi rămâne în cărţile Europa League.
 
 
 
Scandal monstru între Mihalache şi antrenor
^ Ovidiu Mihalache nu a evoluat ieri, în urma unui conflict pe care l-a avut cu Nicolo Napoli. Problemele au apărut imediat după meciul cu Timişoara, când fotbalistul ieşean s-a supărat că a fost rezervă, nimeni din conducere nediscutând cu el toată săptămâna. Vineri, după antrenamentul dinaintea plecării spre Cluj, Napoli i-a spus lui Mihalache să-l însoţească la conferinţa de presă. Deranjat de tonul folosit de antrenor, fotbalistul a răbufnit în vestiar, de faţă cu toţi colegii, folosind cuvinte tari la adresa italianului, care a replicat. Fundaşul crescut de Poli şi-a luat apoi geanta şi a plecat, spunând că nu face deplasarea în Ardeal. Mizând pe faptul că Mihalache se va linişti şi va veni la Cluj separat, oficialii ieşeni au spus că jucătorul nu a mers cu echipa din cauza unor probleme personale. Lucrurile nu s-au calmat însă, astfel că după ultimul antrenament dinaintea partidei, derulat la Cluj, preşedintele CSMS, Florin Prunea a ieşit la atac: “Mihalache a făcut un gest incalificabil. Va primi cea mai mare amendă din istoria clubului, 5 000 de euro. Nu-i vom face nici jocul, să-l lăsăm să plece liber. E pus pe lista de transferuri. Poate pleca pentru 500 000 de euro!”. Nici fotbalistul nu şi-a schimbat atitudinea, spunând că nu va mai lucra cu Napoli. Lucrurile nu s-au calmat nici aseară, când se pregătea excluderea jucătorului de la antrenamentele echipei, de pregătirea lui urmând să se ocupe un antrenor din cadrul clubului. Oficial, Prunea a anunţat că “o decizie în privinţa lui Mihalache voi lua miercuri, când ajung în Iaşi. Voi studia Regulamentul de Ordine Interioară şi vom lua o decizie”. Conform regulamentelor, o amendă nu poate fi mai mare decât 25% din salariul unui fotbalist. Mihalache este cel mai prost plătit dintre titularii Iaşului, el având o retribuţie lunară de 2 500 de euro. Fotbalistul este curtat de mai multe echipe din Liga I. ^ De absenţa lui Mihalache, pe care Napoli voia să-l titularizeze, a profitat Creţu. Fostul internaţional de tineret, care a împlinit 24 de ani chiar în ziua jocului, a intrat la mijloc, Ciucă, jucător pe care Napoli intenţiona să-l folosească închizător, rămânând stoper. ^ Fostul portar al Politehnicii, Traian Marc, a apărat bine poarta gazdelor. ^ Napoli a efectuat iarăşi doar două schimbări. Pe bancă au mai stat Caparco, Onduku, Piccioni, Saric şi Bosoi. ^ Ieşenii pot pierde prima poziţie în play-out, dacă CSU Craiova învinge astăzi la Voluntari.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Antonio Conceiçao: “Am întâlnit o echipă foarte bună, bine organizată. Nu ne mulţumeşte egalul, doream să învingem, însă e bine că nu am primit gol. Vom continua să ne luptăm pentru primul loc în acest play-off extrem de echilibrat”.
Nicolo Napoli: “Am făcut un meci bun, însă am ratat iarăşi foarte mult. În prima repriză am avut două ocazii, în a doua – trei. Un punct la CFR e bun. Totuşi, după aspectul jocului, pot spune că am pierdut două puncte. Despre Mihalache nu vreau să comentez eu, conducerea va lua o decizie”.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri