Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Rămânem şi fără Simona

GALERIE
Schiavone_4_2010
  • Schiavone_4_2010
- +

 Irina Begu şi Andreea Mitu s-au calificat în premieră în turul III al turneului de tenis de la Roland Garros. Andreea a învins-o pe Karolina Pliskova, numărul 12 mondial

 
Tenisul românesc respiră la Roland Garros şi după eliminarea Simonei Halep. Ieri două jucătoare din România au reuşit, în premieră pentru ele, să urce în turul III al open-ului parizian de Grand Slam. Este vorba despre Irina-Camelia Begu şi marea surpriză a tenisului românesc din acest an, Cristina-Andreea Mitu. Irina a avut nevoie de oleacă mai mult de-o oră (64 de minute) pentru a trece de adolescenta croată de 17 ani, Ana Konjuh (93 WTA) , cu 6-3, 6-0. Anterior, sportiva română a mai ajuns doar până în turul II la Roland Garros, în 2011 şi 2012. Cel mai bun rezultat al ei la un turneu de Grand Slam a fost calificarea în optimile de finală ale Australian Open, în acest an. În turul III, Irina o va întâlni din nou pe jucătoarea cehă Petra Kvitova, care o va depăşi, după turneu, pe Simona Halep în topul WTA. Irina s-a întâlnit cu Petra în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, de la începutul lunii, când jucătoarea cehă s-a impus cu 7-5, 6-3. În turul II la Roland Garros, Kvitova a câştigat greu întâlnirea cu spaniola Silvia Soler (74).
Andreea a obţinut o victorie de răsunet, a doua din acest sezon, după succesul din Fed Cup contra Eugéniei Bouchard, trecând de jucătoarea cehă Karolina Pliskova (12 WTA), după un meci de două ore şi 20 de minute. Românca a jucat timorată primul set pe care l-a pierdut cu 2-6 şi, după ce şi-a pierdut serviciul la 3-3 în setul secund, părea că va ceda întâlnirea. Însă Andreea a făcut imediat rebreak şi după câteva game-uri lungi s-a ajuns la tie-break. Deşi a pierdut primele două mingi, Andreea Mitu şi-a adjudecat tie-break-ul cu 7-5. În setul decisiv, Andreea a căpătat încredere, a reuşit două break-uri şi a condus cu 5-2. Pliskova n-a reuşit să recupereze decât unul dintre cele două break-uri şi, Andreea a câştigat cu 2-6, 7-6, 6-4. Există speranţe ca tânăra jucătoare română să obţină ceva mai mult: în turul următor ea o va întâlni pe italianca Francesca Schiavone (92 WTA), fostă căştigătoare a open-ului francez în 2010 şi finalistă în 2011. La 34 de ani (11 mai mulţi decât ai Andreei), Francesca a câştigat un veritabil maraton de trei ore şi 54 de minute în faţa rusoaicei Svetlana Kuzneţova (18) pe care a învins-o cu 6-7 (11-13 la tie-break), 7-5, 10-8. Jucătoarea română se află la a doua prezenţă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, după Wimbledon - 2014, când a fost eliminată în primul tur, unde ajunsese din calificări.
Marea surpriză a zilei în turneul feminin a fost eliminarea numărului 5 mondial, Caroline Wozniacki (Danemarca). Ea a pierdut cu 4-6, 6-7 întâlnirea cu germana Julia Goerges (72). Caroline putea să o depăşească şi ea pe Simona Halep în clasamentul WTA, dacă ar fi ajuns în finală. Dacă Maria Şarapova va fi eliminată până în sferturi, jucătoarea română va rămâne pe poziţia a treia în topul WTA.
În turneul masculin de dublu, consemnăm calificarea echipei Horia Tecău /.Jean-Julien Rojer, care a învins cu 6-4, 6-0 cuplul american Steve Johnson/Sam Querrey. În optimi, Tecău şi Rojer s-ar putea confrunta cu perechea Florin Mergea / Rohan Bopanna (România / India), daca aceasta va trece, astăzi, de americanii Austin Krajicek şi Donald Young.
La dublu feminin, Alexandra Dulgheru, alături de Magdalena Rybarikova (Slovacia), a trecut cu 6-3, 4-6, 6-3 în 128 de minute de perechea Mona Barthel / Mandy Minella (Germania / Luxemburg). Cele două vor întâlni în turul II perechea spaniolă Silvia Soler / Maria Teresa Toro care au învins, surprinzător, un cuplu spaniol mult mai bine cotat: Garbiñe Muguruza / Carla Suarez (nr. 5). În schimb perechea Elena Bogdan / Vladimira Uhlirova (România / Cehia) a fost învinsă cu 5-7, 4-6 de cuplul francez Stéphanie Gaçon / Amandine Hesse.
 
 
Rezultate din probele de simplu (turul II)
Feminin: Andrea Petkovic (Germania) – Lourdes Dominguez (Spania) 4-6, 6-4, 6-4; Sara Errani (Italia) – Carina Witthöft (Germania) 6-3, 4-6, 6-2; Irina Falconi (SUA) - Sesil Karatanceva (Bulgaria) 3-6, 6-1, 6-2; Viktoria Azarenka (Belarus) – Lucie Hradecka (Cehia) 6-2, 6-3, Serena Williams (SUA) – Anna-Lena Friedsam (Germania) 5-7, 6-3, 6-3; Madison Keyes (SUA) – Belinda Bencic (Elveţia) 6-0, 6-3; Sloane Stephens (SUA) – Heather Watson (Marea Britanie) 6-2, 6-4.
Masculin: Thanasi Kokkinakis (Australia) – Bernard Tomic (Australia) 3-6, 3-6, 6-3, 6-4, 8-6; Rafael Nadal (Spania) – Nicolas Almagro (Spania) 6-4, 6-3, 6-1; David Goffin (Belgia) – Santiago Giraldo (Columbia) 6-3, 4-6, 7-5, 6-2; Novak Djokovic (Serbia) – Gilles Mueller (Luxemburg) 6-1, 6-4, 6-4; Andy Murray (Marea Britanie) – Joao Sousa (Brazilia) 6-2, 4-6, 6-4, 6-1;
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri