Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Rândul Franţei la dans

GALERIE
papadakis-cizeron-dans
  • papadakis-cizeron-dans
- +

O pereche care a explodat în acest an, Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron a câştigat titlul european învingând pe marii favoriţi din Italia

 
Patinatorii francezi Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron au devenit, pentru prima oară în cariera lor, campioni europeni în proba de dans, după ce au dominat atât programul scurt cât şi pe cel liber, din cadrul întrecerilor continentale care au loc la Stockholm.  Reprezentanţii Franţei au evoluat în programul liber pe un Adagio al concertului nr. 23 de Mozart, care le-a adus 108,91 puncte, un nou record personal, impunându-se în ierarhia finală, cu un total de 179,97 puncte, în faţa celebrilor italieni Anna Cappellini/Luca Lanotte, campionii mondiali şi europeni en titre (171,52 p), în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat cuplul rus Aleksandra Stepanova /I van Bukin (159,83 p). Reprezentanţii Franţei şi-au făcut debutul la Europene în ediţia trecută, când s-au clasat pe locul 13, performanţă urmată de locul 15 la Mondiale. În acest sezon, Gabriella şi Guillaume au câştigat trei concursuri din circuitul Grand Prix, în finală clasându-se pe poziţia a III-a.
Deosebit de interesantă se arată a fi proba individuală feminină, a cărei program liber are loc astăzi. Concursul este dominat de tinerele reprezentante ale Rusiei, Elena Rodionova, Elizaveta Tuktamîşeva şi Anna Pogorilaia, toate cu vârstele cuprinse între 16 şi 18 ani, care s-au instalat confortabil pe primele trei locuri ale clasamentului, după programul scurt, desfăşurat joi seara în capitala suedeză. Trio-ul rus a reuşit să-şi ţină la distanţă rivalele, ocupanta poziţiei a patra, finlandeza Kiira Korpi (26 ani), având deja un decalaj de şase puncte faţă de ocupanta locului III. Românca Iulia Sauter a ocupat locul 35, ratând calificarea pentru programul liber.  Prima poziţie este ocupată de Elena Radionova, care a obţinut 70,46 puncte după ce s-a ilustrat pe un mixaj de melodii semnate de Pepe Romero şi Jennifer Lopez.  Un singur punct o separă pe Rodionova de ocupanta locului secund, Elizaveta Tuktamîşeva (18 ani), care a totalizat 69,02 puncte, evoluând pe Boleroul lui Ravel. Patinatoarea  din Sankt Petersburg a avut o revenire remarcabilă în acest sezon, după ce l-a ratat pe cel de anul trecut, în urma unei fracturi de picior, suferită în martie 2014, care a făcut-o să piardă Jocurile Olimpice de la Soci. Anna Pogorilaia (16 ani), aflată la prima sa participare la Europene, a acumulat 66,10 puncte.

 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri