Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Rapid – obiect de gâlceavă

GALERIE
stefan-iorgulescu
  • stefan-iorgulescu
- +

 Dimineaţă, LPF a exclus echipa giuleşteană din Liga I, deoarece singurele acte pe care le poate semna lichidatorul sunt cele de desfiinţare, şi a introdus în Liga I echipa ACS Poli Timişoara. Spre seară, un reprezentant al investitorului Valeri Moraru a venit la LPF cu actele de înscriere în Liga I * Liga a aruncat problema în braţele FRF, iar până la rezolvarea problemei, meciurile echipei Rapid sau ACS Poli se amână

 
Echipa FC Rapid a fost exclusă din ediţia 2016-2017 a Ligii I, iar locul său a fost luat de formaţia ACS Poli Timişoara, care retrogradase la finalul sezonului precedent, a anunţat, ieri, secretarul general al LPF, Iustin Ştefan. "ACS Poli Timişoara va evolua în Liga I în locul Rapidului. Rapid, la această oră este în faliment, nu poate angaja jucători, antrenori, nu poate face nimic. şi în situaţia în care s-ar dispune suspendarea falimentului, Rapid tot nu ar putea evolua în Liga I. Chiar dacă pe terenul de joc formaţia din Giuleşti şi-a câştigat dreptul de a participa în Liga I, din păcate din punct de vedere juridic nu va putea participa", a declarat secretarul general al LPF într-o conferinţă de presă. Oficialul LPF a afirmat că liga a primit o notificare din partea lichidatorului prin care menţionează că nu există efecte privind revenirea la planul de reorganizare şi la activitatea sportivă.
Iustin Ştefan a informat că LPF va face o propunere de schimbare a regulamentelor FRF: "Din perspectiva noastră, a participa în Liga I fără a respecta criteriile de licenţiere a fost o greşeală. Pe care deşi nu am făcut-o noi trebuie să ne-o asumăm şi să suportăm consecinţele. Avem o echipă care participă cu minus 14 puncte, ACS Poli Timişoara, este o situaţie neplăcută, dar ne-o asumăm. Trebuie să ne asigurăm ca pentru sezoanele viitoare să modificăm regulamentele FRF şi vom face o propunere în acest sens.
Lichidatorul şi-a schimbat poziţia
Dar lucrurile au luat o altă turnură în cursul serii. Finanţatorul FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat că a fost înfiinţat un Comitet al Creditorilor, iar acesta a desemnat un reprezentant care să depună la LPF dosarul de înscriere în sezonul 2016/2017 al Ligii I.  "Nu am putut face Comitetul Creditorilor, până nu am primit împuternicire de la lichidatorul judiciar, Aurel Brihac. Astăzi, ne-a dat această împuternicire. în Comitetul Creditorilor, care l-a desemnat pe Răzvan Căprăroiu, reprezentantul suporterilor, să meargă la Liga Profesionistă de Fobal şi să depună actele pentru înscrierea în Liga I", a spus Moraru la Digi Sport. El a menţionat că sunt deja contracte semnate cu jucători. "Urmează ca administratorul judiciar să ni le aprobe. Astăzi noi avem 11 contracte semnate de fostul administrator special. Mai trebuie să primim doar aprobarea lichidatorului. şi pe lângă astea, avem acum încă cel puţin 10-12 fotbalişti cu care putem semna contracte noi în două-trei zile. Dacă ne încadrăm în limita bugetului şi avem acoperire financiară, putem semna contracte noi. Avem garanţii de la companiile cu care avem sponsorizare, avem siguranţa banilor de la TV, bugetul e făcut din contractele pe care le avem încheiate”, a mai declarat Valerii Moraru.
În urma acestei întorsături de situaţie, Gino Iorgulescu a convocat o şedinţă extraordinară a LPF, în care s-a decis trimiterea cazului Rapid la Comisia de Disciplină a FRF, după ce lichidatorul judiciar al grupării giuleştene şi-a schimbat punctul de vedere. "Dimineaţă aveam o poziţie, după-amiază am mai avut un document, lasă o speranţă pentru Rapid. De acum, totul se va face conform regulamentului FRF. Voi semna o sesizare către Comisia de Disciplină a FRF. Cei de acolo vor decide în regim de urgenţă dacă Rapid îndeplineşte condiţiile necesare pentru a participa în Liga I. Meciurile celor de la Rapid sau ACS Poli vor fi amânate până la o decizie", a declarat Iustin Ştefan. Până la clarificarea cazului, meciurile care angrenează Rapid sau ACS Poli Timişoara se amână.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri