Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

REACŢII după moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Mesaje de condoleanţe

GALERIE
vadim
  • vadim
- +

Fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.

Starea lui Corneliu Vadim Tudor s-a agravat după ce a fost internat, luni dimineaţă, la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, acesta a suferit un infarct şi a fost supus unei intervenţii. Medicii au încercat să îl resusciteze şi să îl stabilizeze pe Corneliu Vadim Tudor, însă fără rezultat, decesul fiind înregistrat la ora 18.30, potrivit unor surse medicale.

CITIŢI ŞI:

A MURIT CORNELIU VADIM TUDOR! Avea edem pulmonar şi a făcut infarct

Corneliu Vadim Tudor a murit, luni după amiază, la Spitalul Militar din Capitală.

REACŢII:

Nicu Alifantis: ”Ne-a mai părăsit un poet, Corneliu Vadim Tudor”

Cântărețul de muzică folk Nicu Alifantis a spus luni, după anunţul decesului lui Corneliu Vadim Tudor, că ne-a părăsit un mare poet.

"Ne-a mai părăsit un poet, Corneliu Vadim Tudor. Sincere condoleanțe familiei, Dumnezeu să-l odihnească-n pace!", a scris Nicu Alifantis pe pagina sa de Facebook.

Care au fost primele cuvinte ale lui Gigi Becali la auzul veştii triste

Gigi Becali a fost unul dintre apropiaţii lui Corneliu Vadim Tudor. Chiar dacă cei doi au avut şi conflicte, patronul Stelei a recunoscut că a făcut trocuri politice cu fostul lider PRM.

"A fost la mine la puşcărie în 2009, când mi-a propus să intru la europarlamentare pe listele PRM, ca să scap de puşcărie. Aşa a şi fost. Am fost eliberat după două săptămâni, în 2009. Nu pot să spun că-i datorez ceva. Era un om care nu ţinea mânia. Nu sunt ipocrit, nu-i datorez nimic. Atunci când s-au întâmplat acele lucruri, în 2009, a fost un fel de troc politic. A scris acea poezie pentru că simţea ceva. Oamenii care sunt genii vor să lase ceva şi după moartea lor. A scris acel poem ca să rămână peste eternitate. Era un om foarte mândru. Avea o trufie a lui. Poate era şi un păcat. Vroia ca moartea să fie pentru el ceva special, faţă de ceilalţi muritori", a spus patronul Stelei la o televiziune.

Reacţia lui Teo Trandafir atunci când a auzit de moartea lui Corneliu Vadim Tudor

Teo Trandafir a reacţionat pe pagina de Facebook la auzul tristului anunţ.

"Corneliu Vadim Tudor a incetat din viata. Dumnezeu sa-l ierte! O fi presimtit? Credeti in asta?", s-a întrebat Teo, fâcând referire la poezia postată de CV TUdor pe Facebook, în urmă cu o săptămână

POEM INEDIT
ULTIMA CAFEA

Hai, Moarte, să bem o cafea
Ţi-o fac cu caimac, aromată
Mai leapădă-ţi coasa cea grea
Şi mantia asta ciudată.

Te rog să iei loc în fotoliu
Nu mă supără dacă fumezi
După cine eşti, Moarte, în doliu?
De ce tot suspini şi oftezi?

E foarte fierbinte cafeaua
Nu te grăbi, că te frigi
Mai lasă-mi pe cer, încă, steaua
Dacă eu am să mor, ce cîştigi?

Ai venit să mă iei în persoană
Prea mare onoare îmi faci
Din toată specia asta umană
Numai pe mine mă placi?

Hai să-ţi ghicesc în cafea
E bine să ştii ce te-aşteaptă
O cumpănă grea vei avea
Dar tu te descurci, eşti deşteaptă.

Eşti tot timpul în criză de bani
Aici, te asemeni cu mine
De ce să fim noi duşmani?
Eu te-nţeleg cel mai bine.

Lumea te aplaudă de departe
În zvon de corridă, olé!
Fii bună şi-ntoarce-te, Moarte
Să văd: după tine ce e?

Acum eşti captivă la mine
Am vrut să-ţi arăt, draga mea
Că nu-mi este frică de tine:
Ţi-am pus şoricioaică-n cafea.

Corneliu Vadim Tudor
Noaptea de duminică spre luni
6 spre 7 septembie 2015

Victor Ponta, mesaj de ultimă oră pe Facebook după moartea lui Vadim

Premierul Victor Ponta a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj adresat familiei fondatorului PRM.

„Condoleanţe familiei lui Corneliu Vadim Tudor!”, a scris el pe reţeaua de socializare.

Mitică Dragomir: "CV Tudor avea o minte colosală. Când l-au mutat din sediu, s-a rupt totul"

Fostul coleg de partid al lui CT Tudor, Dumitru Dragomir, a avut numai cuvinte de laudă pentru cel care a fost fondatorul Partidului România Mare.

"Condoleanţe familiei. A fost un om bun politic, analist, a iubit poporul. Un patriot extraordinar, o minte colosală. Dumnezeu să-l odihnească. A plecat de tânăr dintre noi. Era un om absolut extraordinar. Suferea mai mult pentru suferinţa poporului, pentru cei amărâţi, nu suporta nenorocirile cu omorârea câinilor, cu mutarea abuzivă din sediul PRM. Cred că atubnci s-a ruptn totul, când l-au mutat din partid. Am ţinut legătura cu el. Suferea că lumea fugise din jurul lui. Avea probleme financiare şi de sănătate. Presa scrisă căzuse. A fugit lumea de lângă el din cauză că era prea deştept. Părerea mea e că altă soluţie decât a fi contondent în exprimare nu există", a spus Dragomir.

Lucian Bolcaş: Sunt profund tulburat de vestea morţii lui C.V. Tudor, pierd o parte din viaţa mea

Fostul vicepreşedinte PRM Lucian Bolcaş a declarat că este "profund tulburat" de vestea morţii lui Corneliu Vadim Tudor, simţind că a pierdut "o parte din viaţa sa", având în vedere multele amintiri care îi leagă pe cei doi, în ciuda disputelor avute în trecut.

"Am aflat cu tristeţe de această veste. Sunt profund tulburat de această ştire. Corneliu Vadim Tudor a fost un om care a făcut parte din viaţa mea, e ca şi cum pierd o parte din viaţa mea. A fost o personalitate complexă şi de el mă leagă multe amintiri, dar acum este o problemă a trecutului", a adăugat Lucian Bolcaş.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri