Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Recidivistul Cristiano Ronaldo

GALERIE
ronaldo-henrykessler-nadine-germania,
  • ronaldo-henry
  • kessler-nadine-germania,
- +

Vedeta Realului a cucerit pentru a doua oară consecutiv Balonul de Aur

 
Portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) a câştigat aseară, la Zürich trofeul Balonul de Aur pe anul 2014, pentru a doua oară consecutiv, devansându-i pe pe argentinianul Lionel Messi (Barcelona) şi pe portarul german Manuel Neuer (Bayern München). Trofeul oferit de FIFA şi “France Football” a fost înmânat lui Cristiano Ronaldo de fostul mare jucător francez, Thierry Henry. Anul trecut, Cristiano a primit trofeul din mâinile lui Pelé. Henry s-a retras anul trecut din activitate, după ce a jucat în ultimele sezoane la New York Red Bulls. Cristiano a obţinut 37,66% din sufragii, Messi – 15,76 % iar Neuer – 15,72%.
Eşecul înregistrat cu naţionala Portugaliei la Cupa Mondială (eliminare în grupe) ar fi putut constitui un mare dezavantaj pentru Ronaldo. însă de la modificările survenite în 2010 cu privire la votarea pentru Balonul de Aur (voturile căpitanilor, selecţionerilor şi jurnaliştilor), palmaresul contează mai puţin decât performanţele individuale, chiar şi în anii pari, în care au loc turneele finale ale Campionatului European şi ale Cupei Mondiale. şi în această privinţă CR7 aproape că nu are egal... cu excepţia lui Messi. Cu 17 goluri înscrise în ediţia 2013/2014 a Ligii Campionilor, Ronaldo a stabilit un nou etalon şi a câştigat apoi competiţia cu Real Madrid. A fost al zecelea trofeu al LC obţinut de Real Madrid. Portughezul a avut un an foarte bun, în care a fost şi golgeterul ediţiei 2013/2014 a campionatului Spaniei. În total, Cristiano Ronaldo a câştigat în 2014 patru trofee: Liga Campionilor, Cupa Spaniei, Campionatul Mondial al cluburilor şi Supercupa Europei. UEFA l-a recompensat deja, decernându-i titlul de cel mai bun jucător al Europei în 2014. Cu succesul de aseară, Ronaldo s-a alăturat în clubul select al deţinătorilor de trei astfel de trofee lui Johan Cruyff (1971, 1973, 1974), Michel Platini (1983, 1984, 1985) şi Marco Van Basten (1988, 1989, 1992). El se va afla însă în urma lui Messi, care a câştigat Balonul de Aur de patru ori (între 2009 şi 2012).
Leonel Messi, vedeta echipei FC Barcelona a intrat în istorie devenind rând pe rând cel mai bun marcator din istoria campionatului Spaniei (256 de goluri) şi cel mai bun marcator din istoria Ligii Campionilor (75 de goluri). însă nu trebuie ignorat un detaliu: votarea s-a încheiat la 21 noiembrie, adică înainte ca Messi să înregistreze aceste performanţe. Anul lui Messi a fost umbrit şi de înfrângerea înregistrată de Argentina în finala Cupei Mondiale, scor 0-1 cu Germania, ca şi evoluţia nu prea strălucită pe terenurile din Brazilia, însă ce-i drept, starul Barcelonei (patru goluri înscrise) a realizat mai mult decât Cristiano la “Cupa Mondială”. În ceea ce îl priveşte pe Neuer, poartă în sine “blestemul postului de portar”. De la primul Balon, obţinut de Lev Iaşin în 1963, niciun portar n-a reuşit o asemenea performanţă, chiar dacă s-au perindat Gianluigi Buffon, Oliver Kahn sau Iker Casillas, corifei ai postului. La fel ca în 2010, când trofeul a fost ratat de spaniolul Andres Iniesta, campionii mondiali nu cuceresc trofeul. Celelalte premii acordate la gala de la Zürich au fost:
Premiul preşedintelui FIFA: Hiroshi Kagawa (ziarist japonez în vârstă de 90 de ani)
Cel mai bun antrenor în fotbalul feminin: Ralf Kellermann (Wolfsburg)
Cel mai bun antrenor în fotbalul masculin: Joachim Löw (Germania).
Premiul Ferenc Puskas (cel mai frumos gol): James Rodriguez (Columbia) în partida cu Uruguay din optimile Cupei Mondiale.
Cea mai bună fotbalistă: Nadine Kessler (VfL Wolfsburg, Germania).
Echipa anului 2014: Neuer – Lahm, Ramos, David Luiz, Thiago Silva - Di Maria, Kroos, Iniesta – Cr. Ronaldo, Messi, Robben.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri