Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

“Republica online” a Cordunenilor: Cuţite, pistoale, manele şi maşini de lux

GALERIE
clanul Corduneanu Foto Facebook
  • clanul Corduneanu Foto Facebook
- +

Şmecheria virtuală pare a fi la mare căutare printre fraţii Corduneanu, dar şi printre surprinzătoarele mii de "fani" pe care aceştia îi au. Deşi ne arată prin tatuajele cu Omerta că îşi inspiră viaţa din Mafie, şefii clanului îşi expun zi de zi, de la somnul de dimineaţă până la pokerul de seară, viaţa pe Facebook. Toţi au conturi pe celebra reţea, unii chiar câte trei-patru. Poate părea surprinzător, dar nivelul de popularitate al fraţilor, mai ales în cazul lui Costel şi Adrian, este unul imens. Orice manea postată de cei doi adună mult mai multe like-uri decât cele mai tari noutăţi despre Aeroport distribuite de CJ, de exemplu. Cuţitele, pistoalele, maneliştii de vază sau maşinile de lux sunt şi ele ingrediente nelipsite din "Republica online" a interlopilor. În rândurile de mai jos citiţi un reportaj din această "republică online" care jigneşte bunul simţ al ieşenilor şi care ar trebui să ne îngrijoreze nu numai pe noi, ci şi autorităţile.

Log in. Să fi fost ora doişpe când, cu ajutorul Facebook-ului, Adrian Corduneanu a oferit ieri ieşenilor o nouă mostră a şmecheriei sale: muşchii. Laitmotiv în lumea „băieţilor buni“, muşchii sunt un element semnificativ al vieţii celui considerat numărul doi în gruparea interlopă cea mai celebră de pe la noi. Iar Adrian nu duce deloc lipsă de ei. De la umeri în jos, interlopul are un corp atât de bine făcut încât, pe alocuri, lasă impresia că ar fi umflat cu o pompă. Adrian ştie asta, probabil de aceea în majoritatea pozelor pe care le postează apare la bustul gol. Iar pentru a ne demonstra că nu-l interesează funcţiile photoshopului, Adrian Corduneanu a postat ieri un filmuleţ în care îşi măsura circumferinţa braţului. Khagendra Thapa Magar (din Nepal) este, potrivit Wikipedia, cel mai scund om din lume, cu o înălţime de 56 de centimetri. Cam cât bicepşii lui „Beleaua“, potrivit videoclipului pus ieri de acesta pe pagina sa.

„Numa’ unu-i Adrian“

Un concept simplu din economie spune că un produs nu este niciodată scos pe piaţă dacă nu există o cerere pe măsură. În cazul fraţilor Corduneanu, a căror viaţă agitată, aparent idilică, este urmărită de mii de persoane, e lesne de înţeles că această cerere există. Comparativ cu alte figuri publice din oraş, fraţii Corduneanu reuşesc să-şi mobilizeze fanii la aproape orice postare. În medie, o poză „cu băieţii“ publicată de Adrian adună 500-600 de aprecieri pe puţin. Sunt şi fotografii cu mai mult de o mie de like-uri. Din nefericire, cam de trei ori mai mult decât strânge şeful Consiliului Judeţean când ne furnizează, pe acelaşi Facebook, noutăţi despre Aeroport. O mică problemă are însă, de ceva vreme, Adrian „Beleaua“ Corduneanu: cineva l-a plagiat. Pe net a apărut un nou profil de Facebook despre care interlopul se jură cu mâna pe tatuajul din dreptul inimii că nu e făcut de el. De câteva zile încoace, musculosul Adrian ameninţă că îl va găsi pe cel care i-a deschis un cont de Facebook fictiv şi că va fi „vai şi amar de capu’ lui.“ Restul mesajului nu poate fi redat aici.

„Ice bucket challenge“

Continuăm plimbarea virtuală de pe contul lui Adrian şi aflăm şi alte lucruri neştiute despre el: sufletul. Ca orice utilizator de Facebook care se respectă, „Beleaua“ a fost prins şi el de isteria „ice bucket challenge“. Şi ne arată acest lucru tot printr-un filmuleţ în care nu îşi toarnă un singur recipient de apă rece în cap, ci trei. De fapt, nu-şi toarnă el, ci îl ajută trei tovarăşi. Tot de-acolo aflăm că îl provoacă pe Nelson Mondialul, şi că a donat deja 500 de lei. Inutil de menţionat că pagina interlopului este presărată de imagini în care acesta se ţine de gât cu cei apropiaţi, sau în care conduce un luxos şi scump Porsche Cayenne de culoare albă. Imaginile cu cuţitele, pistoalele sau altele asemănătoare deja au intrat în folclor.

Ştefan cel Mare, aka fratele cel mare

Din postările fraţilor mai mici aflăm că liderul Costel Corduneanu este întruchiparea modernă a lui Ştefan cel Mare. Familist convins, Costel îşi iubeşte nespus soţia şi copiii şi nu se sfieşte să arate acest lucru, de câte ori are ocazia, şi fanilor săi de pe Facebook. Şi nu sunt puţini, lista sa de prieteni virtuali ajungând la refuz, în timp ce alte 4.500 de persoane sunt interesate de ceea ce postează capul lumii interlope ieşene. Costel a afişat pentru fani, şi nu numai, cel mai important eveniment al său din acest an: nunta fiului său cel mare, Alex. Tânărul s-a căsătorit recent în cadrul unui eveniment fastuos la care a participat întreaga spumă a lumii interlope. Printre invitaţi: Leo de la Strehaia, Serghei Mizil, membri ai clanului Butoane de la Giurgiu, fraţii Cămătaru sau Nelson Mondial. Reporterii noştri nu au reuşit să afle din trei surse ce meniu au avut pe masă invitaţii la nunta fiului lui Corduneanu. Un lucru sigur e cert: a fost berbecuţ la proţap. Pozele de pe Facebook nu mint.

Log out

Ne-am putea plimba prin lumea virtuală a interlopilor ca un cerşetor invalid pe străzile din Köln. Zi şi noapte. Acelaşi lucru l-am observa peste tot. Banii, maşinile scumpe (şi nu puţine), armele (unele poate reale), muşchii, faima, manelele, ba chiar versurile ameninţătoare se găsesc frecvent în toate postările acestora. Şi nu, nu sunt deloc puţine. Log out.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri