Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Rezoluţia „Moldova Contează”, adoptată în Iași la Forumul Administraţiei Publice Locale

GALERIE
forumul administratiei publice locale (1)forumul administratiei publice locale (2)forumul administratiei publice locale (3)forumul administratiei publice locale (4)
  • forumul administratiei publice locale (1)
  • forumul administratiei publice locale (2)
  • forumul administratiei publice locale (3)
  • forumul administratiei publice locale (4)
- +

Forumul Administraţiei Publice Locale, un eveniment iniţiat de Partidul Naţional Liberal, filiala Iaşi, cu susţinerea Partidului Popular European (PPE), îşi propune ca prin dialog şi consens să identifice o serie de priorităţi investiţionale pentru fiecare judeţ din regiunea Moldovei, oportunităţile de finanţare şi pârghiile legale prin care aceste proiecte să fie incluse atât în programele de investiţii guvernamentele, cât şi incluse în legea bugetului de stat.

Documentul asumat de către preşedinţii PNL din judeţele Moldovei va fi înaintat Biroului Permanent Naţional al PNL spre a fi integrat în strategia publică naţională a PNL pentru anul următor.

“Până când România va cunoaşte o descentralizare autentică este nevoie de colaborarea tuturor actorilor politici din Moldova pentru a repune regiunea pe harta administrativă a ţării şi astfel să recuperăm decalajele evidente faţă de restul regiunilor. Sunt obiective ce trebuie să depăşească statutul de “moştenire” căci nu sunt ale unui politician anume, nu sunt ale unui partid, ci sunt ale comunităţii în ansamblul său”, transmit liberalii.

Prezenta rezoluţie este rezultatul lucrărilor celor patru sesiuni de comunicare din cadrul Forumului Administraţiei Publice Locale, Ediţia 1, Iaşi 2017, desfăşurat cu participarea:

  • Ludovic Orban, Preşedinte PNL
  • Theodor Stolojan, Europarlamentar PNL
  • Raluca Turcan, Prim-vicepreşedinte PNL
  • Costel Alexe, deputat, Preşedinte PNL Iaşi
  • Gheorghe Flutur, Preşedinte CJ Suceava, Preşedinte PNL Suceava
  • Ionel Palăr, deputat, Preşedinte PNL Bacău
  • Nelu Tătaru, Preşedinte PNL Vaslui
  • Costel Şoptică, senator, Preşedinte PNL Botoşani
  • Mugur Cozmanciuc, deputat, Presedinte PNL Neamţ
  • Iulia Scântei, Senator PNL Iaşi
  • Marius Bodea, deputat PNL Iaşi
  • Dumitru Oprea, deputat PNL Iaşi
  • Dan Niţă, Primar al Comunei Miroslava, Secretar General PNL Iaşi
  • Laurenţiu Leoreanu, deputat PNL Neamţ
  • Dan Roman, deputat PNL, Preşedintele Comisiei de Administraţie Publică din  Camera Deputaţilor
  • Ion Lungu, Primar al Municipiului Suceava
  • Lucian Micu, Primar al Municipiului Roman
  • 400 de  aleşi locali PNL Iaşi:  Primari, consilieri locali, consilieri judeţeni

Ludovic Orban, președintele PNL: „Iașul este a doua capitală a României, este un oraș fundamental pentru România, nu numai pentru Moldova. Iașul are nevoie de o viziune liberală în guvernarea sa, comunitatea economică are nevoie de o viziune de dezvoltare, are nevoie să devină un pol în această zonă, are nevoie de un mediu de afaceri mult mai atractiv, inclusiv pentru românii din Republica Moldova. Iași trebuie să fie un motor pentru întreaga Moldovă pentru a da semnalul creșterii economice. Imi doresc să vin în campanie și Iași să aibă în sfârșit șansa de a avea un primar liberal”.

Costel Alexe, președintele PNL Iași: „Moldovenii s-au săturat să fie dezamăgiți, păcăliţi şi an de an să constate că au fost nedreptăţiti fie de alocările guvernentale sau de culoare politică a primarului lor. Se vede în procentul celor care vin la vot, în scădere la fiecare scrutin. Aici e, de fapt, provocarea. Să-i convingem pe oameni că nu toți politicienii sunt la fel, că într-adevăr politicile publice promovate sunt în interesul cetăţenilor și după campania electorală. Avem primari liberali destoinici în judeţul Iaşi şi în Moldova, primari care cu eforturi considerabile au ţinut piept provocărilor şi presiunilor PSD şi care au schimbat faţa localităţilor lor şi mulţi au crescut standardele în materie de administraţie public şi calitatea vieţii.

La Forumul Administraţiei Publice experienţa primarilor din Arad, Alba Iulia, Piatra Neamţ, Suceava, Miroslava, Leţcani, va fi valorificată şi pusă  în folosul tuturor reprezenanţilor administraţiei publice locale. Oraşele conduse de primari liberali  rivalizează cu oraşe din vestul Europei pentru simplul fapt că liberalii ştiu să facă administraţie, ştiu să atragă fonduri şi investitori.

Suntem cel mai mare partid de opoziţie, suntem o forţă dacă înţelegem să lucrăm împreună asemenea furnicilor pentru bunăstarea întregii regiuni: fie că vorbim de  parlamentarii liberali, de primari sau aleşi locali, cu toţii trebuie să ne unim eforturile şi să  promovăm în activitatea noastră politică proiecte coerente şi initiaţive în folosul comunităţii pe care o reprezentăm”.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri