Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

România, inclusă într-un clasament al celor mai bune ţări europene. Aflaţi domeniul

GALERIE
harta
  • harta
- +

Iată un top al celor mai bune ţări europene în care companiile se pot dezvolta rapid, clasament în care a inclus şi România.

Potrivit specialiştilor, ţara noastră dispune de cel mai mare număr de angajaţi în domeniul tehnologic per capita din Europa - 64.000 - şi nu poate fi ignorată, în privinţa oportunităţilor oferite.

4. România

Având cel mai mare număr de angajaţi tehnologici per capita din europa - 64.000 - România este considerată o concurenţă serioasă pentru alte huburi tehnologice. România este prezentă în clasamentul Inc 5000 Europe cu 415 companii emergente. Pe primul loc la nivelul ţării noastre se situează Insoft Development & Consulting, o firmă de consultanţă IT din Bucureşti, cu venituri de peste 20 milioane de euro în 2013, în creştere cu 3.450% faţă de cele de 564.000 euro, obţinute în 2010.

3. Suedia

Această ţară scandinavă obţine un plus pentru inovaţie, potrivit Inc.com. Pe de altă parte, în ultimii ani, Spotify, un startup suedez, a reuşit să devină un nume important pe piaţa tehnologică. Invenţii precum Narrative Clip (fost Memoto), o cameră video cu care utilizatorii pot surprinde momentele plăcute, trăite alături de familie şi iZettle, o aplicaţie care le permite să accepte plăţi cu cardurile de credit, s-au făcut remarcate în ultimii ani. Cea mai dinamică companie suedeză este Sweden Mobilephones Accessories Kommandibolag, din domeniul telecomunicaţiilor, ale cărei venituri au crescut, în trei ani, cu 7.494%. În 2013, compania din Malmo avea vânzări anuale de 33 milioane euro.

2. Italia

Italia a fost afectată de numeroase probleme financiare, sociale şi politice, în ultimii ani, dar asta nu o împiedică să fie reprezentată de 768 companii în clasamentul Inc.com. Chiar dacă nicio companie nu a înregistrat în 2013 venituri mai mari de 23 milioane euro, cele mai multe entităţi s-au menţinut pe linia de plutire. Liderul companiilor emergente italiene este Gali Group Transporti E Spedizioni, o companie de transporturi maritime, care a avut vânzări de 16 milioane euro în 2013 (o creştere cu 5.576% faţă de 2010).

1. Franţa

În Franţa există 1.002 companii emergente care activează în numeroase domenii. De asemenea, firmele din domeniul sănătăţii, precum Novescia Rhone Alpes, se remarcă prin evoluţia lor pozitivă. Ocupând locul 1 în clasamentul companiilor emergente private la nivelul Franţei şi locul 8 în clasamentul general,  firma din Lyon a avut venituri de 25 milioane euro în 2013 (marcând o creştere de 4.049% faţă de 2010). Xavier Niel este unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori francezi. La vârsta de 19 ani, a lansat şi apoi a vândut prima sa companie, Minitel, care oferea un precursor al internetului. Recent, Niel a înfiinţat 42, o şcoală gratuită privată pentru descoperirea şi şcolirea antreprenorilor tineri.

gandul.info

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri