Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Rumoare în Vniversitate: ghici cine s-a urcat pe divan?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Uichend tare apăsător şi plin de gânduri negre şi reproşuri amare printre noii şefi de facultăţi de la vniversitatea din Copou, stimaţi telespectatori, după şedinţa cu scântei a conducerii care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. 

Dacă până de curând, aşa cum era obiceiul locului, decarii de facultăţi ştiau că reftorul e cumva omul lor, căci ei au tras sfori şi curmeie printre suptordonaţi ca să fie votat, noul reftor, Todirel, pare să fi rupt pisica şi să vrea să schimbe tradiţia asta. Din ce vorbea profesorimea şi decărimea în uichend, cică aşa ceva ar fi înţeles cu toţii după ultima şedinţă în care reftorul, în loc de temenele, a pus chiciorul în prag şi le-a dat tuturor de înţeles că cine nu va dansa cum cântă el va fi imediat revocat din mers, înainte de soroc. Ba chiar unii zic că ar fi deja în lucru şi o listă neagră, cu doi-trei decari pe ea. În fine, nu ne băgăm prea adânc în chestiuni academice, aşa că haideţi să tragem o concluziune: oare se pregăteşte vreo candidatură pe la alegerile viitoare, din 2020? Întrebăm, nu dăm cu parul...

Politică, box şi seminţe de bostan

Nu ştiu dacă aţi fost pe fază într-una din zilele trecute la ce mai rulează pe post o televiziune locală ieşeană, dar, dacă nu aţi fost, staţi liniştiţi la locurile voastre căci am fost noi pe fază, ba chiar şi pe nul, ca să nu ne scape nimic. Şi ce credeţi că am putut vedea pe la finele săptămânii acolo, stimaţi telespectatori? Un tare haios interviu cu fostul sinator şi tartor politic roşu al Iaşului, actualmente pensionar crescător de roşii, Cucioc pe numele lui, carele combătea şi pe faţă, şi pe dos, ba chiar şi pe muche, politichia locală din jurul actualilor şefi ai partidoiului. Tre' să spunem că, în mare, am remarcat la musiu Cucioc că are în continuare vicavitate politică şi sânge combativ în instalaţie, că am auzit multe păreri pertinente, aşezate, mai ales despre aroganţa ce pare să se întrebavă la Chir Nica. Dar, la final, când să tragem concluziunea că fostul sinator lipseşte partidoiului şi că n-ar fi rău dacă ar fi recuperat, după modelul conu Simi, pleosc, nea musiu a dat cu ăia în fasole! Ştiţi pe cine ar vedea el la ora actuală şef la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori? Pe boxeorul conţilier giudeţean şi vânător de lefuri babane Cât Ia, dragilor. Ziceţi şi voi: mai merită să ne batem capul cu politichia asta de doi lei?

Ceva cifre despre alegeri trecute şi viitoare

Un interesant sondaj de opinie comandat de un actor nepolitic, şi făcut cică pe bune, circulă în perioada asta prin mediile politice mai informate. Potrivit acestuia, partidoiul ar sta pe la 35%, leberalii sub 30%, iar surpriza serii ar veni din partea partidului marinerului, care sare, atenţie, peste 12%, şi care ar avea cel mai bun potenţial de creştere. Chestie care, dacă va ieşi aşa şi din alegeri, va face din mariner arbitrul alianţelor de după alegeri. Hmmm, o fi bine, o fi rău...

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri