Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

S-a deschis SEVEN HILLS INTERNATIONAL SCHOOL, prima şcoală din regiunea de nord-est cu predare exclusiv în limba engleză

GALERIE
07010203040506070809
  • 07
  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06
  • 07
  • 08
  • 09
- +

Seven Hills International School, singura şcoală internaţională cu predare exclusiv în limba engleză din Regiunea de Nord-Est, şi-a deschis astăzi porţile pentru prima generaţie de elevi. Şcoala se află în ansamblul multifuncţional Palas, în clădirea United Business Center 2.

„Deschiderea unei școli internaționale este unul din acele demersuri care ne arată că educația copiilor și a tinerilor nu poate fi scoasă în afara spațiului european căruia îi aparținem, nu se poate realiza independent de tendințele mondiale din domeniu. Seven Hills International School este școala care aduce un crâmpei din sistemul educațional britanic în spațiul cultural ieșean, cu intenția asumată de a arăta că educația trebuie să fie altfel, că școala trebuie să fie prietenoasă și atractivă pentru copii, iar profesorii trebuie să predea astfel încât elevii să învețe. Seven Hills International School este singura școală cu predare exclusiv în limba engleză care urmează curriculumul britanic. Este școala în care avem profesori români și străini, instruiți să predea la standarde internaționale”, a declarat prof. Liliana Romaniuc, director Seven Hills International School.

 
Elevii vor studia după curriculum britanic, în condiţii ultramoderne, cu profesori vorbitori nativi de limbă engleză şi cadre didactice de elită din Iaşi. În anul de învăţământ 2014 - 2015, la Seven Hills va funcţiona o grupă de grădiniţă, o clasă pregătitoare şi o clasă a V-a.

Seven Hills este autorizată de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), ceea ce va permite echivalarea studiilor în sistemul românesc şi în oricare altul din lume. Seven Hills are certificarea Consiliului Școlilor Britanice Internaţionale (COBIS), beneficiind de acces la resurse educaţionale, programe de formare a profesorilor, manuale şi auxiliare curriculare, participarea la seminarii şi conferinţe, consultanţă şi asistenţă în implementarea modelului britanic. De asemenea, şcoala va fi acreditată de Cambridge International Examinations, cel mai mare furnizor de programe educaţionale. „Potrivit clasamentelor educaționale internaționale Pisa pentru 2014, întreg statutul educațional britanic (inclusiv universitățile) este cel mai puternic din Europa. În alegerea curriculumului național, Seven Hills International School va reprezenta un model pentru regiunea de Nord-Est. În școala Seven Hills succesul se va baza pe continuitate, progres, auto-învățare și diferențiere, prin utilizarea de strategii de alfabetizare și calcul matematic, prin revizuirea internă a curriculumului care reprezintă semnele distincte ale stilului britanic. Elevul va avea întotdeauna prioritate în modelul sistemului educațional centrat pe elev”, a declarat prof. Julian Hingley, consultant din Marea Britanie.
Seven Hills este o şcoală prietenoasă, dotările logistice şi mobilierul fiind la cele mai înalte standarde. În sălile de curs sunt montate LCD-uri, iar fiecare profesor are la dispoziţie un laptop conectat la Internet, astfel încât învăţarea să fie interactivă şi să se poată preda după materiale didactice moderne. Pe lângă mijloacele IT de ultimă generaţie din clase, elevii au la dispoziţie un laborator de informatică, cu laptopuri pentru fiecare copil şi o sală multimedia, dotată cu instrumente muzicale. Şcoala mai cuprinde şi o sală de mese complet echipată, precum şi un cabinet medical.

Colectivele de elevi sunt restrânse, astfel încât fiecare copil va beneficia de întreaga atenţie a cadrelor didactice. Pe lângă programul academic obligatoriu, elevii vor lua masa de prânz, vor avea timp de odihnă, vor participa la activităţi extraşcolare şi cluburi variate, vor cânta în orchestra şcolii, vor practica sporturi individuale şi de echipă şi vor merge în excursii tematice.

 În România, mai există doar trei astfel de instituţii de învăţământ, la Bucureşti, Constanţa şi Cluj-Napoca.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri