Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Samsung Galaxy S6 se lansează marţi în România! PREŢURI şi DETALII

GALERIE
samsung galaxy VI
  • samsung galaxy VI
- +

Samsung lansează oficial, marţi seară, în România, noul smartphone Galaxy S6. Cel mai spectaculos telefon construit vreodată de sud-coreeni este promovat drept gadgetul care definește stilul de viaţă.

„Samsung Galaxy S6 îți aduce acum un şir de experiențe care te poartă către stilul tău de mâine”, afirmă sud-coreenii în invitaţia oficială trimisă redacţiei. Preţul experienţei este unul pe măsură. Galaxy S6 este cel mai scump smartphone vândut de Samsung.

Lansarea oficială a noului smartphone va avea loc marţi, 17 martie, ora 18:00.

Samsung Galaxy S6 are o grosime de 6,8mm, fiind mai subtire decat iPhone 6, si o greutate de 138 grame, iar Galaxy S6 Edge are un profil de 7mm si o greutate de 132 grame. Ecranele de 5,1 inchi, Super AMOLED, cu rezolutie QuadHD si 577 pixeli per inch, sunt protejate cu Gorilla Glass 4.


Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge ruleaza procesoare Samsung Exynos 7420 (64 biti) – octa-core (patru Cortex-A57  la 2,1GHz si patru nuclee Cortex-A53 la 1.5GHz), cu 3 GB de RAM (LPDDR4) si video Mali-T760.

Cele doua telefoane vin cu camere principale de 16MP (f1,9) cu IOS, AF si blit LED si HDR avansat, ce pot filma in 4K si care se descurca mult mai bine in conditii de luminozitate scazuta. Camere frontale, de selfie, au crescut la 5MP, dispun de HDR, autofocus si pot filma FullHD la 30fps.

Interesant este si faptul ca telefoanele pot focaliza în mod automat pe obiecte aflate în mișcare, iar declanșatorul poate fi activat prin două apăsări pe butonul ”Home”.

In privinta spatiului de stocare, Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge au 32GB, 64GB sau 128GB memorie interna. Relevant este faptul că memoria nu mai poate fi extinsa prin microSD, ca la generatiile precedente.

Telefoanele au baterii de 2550mAh (Galaxy S6) respectiv 2.600mAh (Galaxy S6 Edge) si beneficiaza de tehnologia Fast Charging, care le permite o autonomie de 4 ore dupa numai 10 minute de incarcare.

Sud-coreenii afirma ca, pe ansamblu, telefoanele se incarca prin USB de 1,5 ori mai repede decat versiunile precedente.

Interesant este si faptul ca Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge se pot incarca wireless, prin Qi si PMA, tehnologie care devine standard la Samsung, pe telefoanele de top.

Odata cu noile telefoane, Samsung introduce si noua interfata TouchWiz, mult optimizata, ce include si serviciul de plati Samsung Pay, care promite tranzacţii securizate prin MST si NFC.

In plus, senzorul pentru recunoşterea amprentelor a fost modificat, astfel ca nu mai este necesară acea glisare a degetului pe el, pentru a debloca ecranul.

Pe partea audio, Samsung afirma ca Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge au difuzoare de 1,5 ori mai puternice

Textul integral, pe gadgetreport.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri