Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ședință la PSD. Mihai Chirica a fost nominalizat pentru funcţia de primar

GALERIE
psd
  • psd
- +

Conducerea județeană a PSD Iași discută astăzi în ședința biroului politic despre nominalizările partidului pentru funcțiile de primar și viceprimar interimar.

ORA 13:00

Biroul Permanent Judeţean al PSD a menţinut decizia luată de organizaţia municipală.

Mihai Chirica a fost nominalizat pentru funcţia de primar.

ORA 12:20

Social-democraţii sunt în şedinţă de aproape o oră şi jumătate, dar până acum nu s-a luat nicio decizie.

La şedinţa Biroului Permanent Judeţean (BPJ) participă doar trei invitaţi, printre care se numără şi Mihai Chirica. Potrivit unor surse, au existat discuţii în contradictoriu privind persoanele care să fie nominalizate de partid pentru cele două funcţii interimare de conducere a Primăriei Iaşi.

ORA 11:00

Şedinţa PSD a început.

ORA 10:00

Ședința PSD va începe la ora 11.00. Din biroul politic fac parte 18 social-democrați, dar la ședință vor participa doar 16 membri, în condițiile în care Gheorghe Nichita s-a autosuspendat din funcțiile politice, iar Vasile Mocanu are probleme de sănătate.

Cele două nominalizări vor fi decise prin votul lui Victorel Lupu (președinte interimar), Maricel Popa (secretar de stat Ministerul Economiei, reprezentant colegiu 1), Cătălin Lupu (primar Ciurea, colegiul 2), Costică Postârnac (primar Ipatele, colegiul 3), Neculai Rățoi (deputat, colegiul 5), Cristian Stanciu (liderul consilierilor județeni PSD, colegiul 6), Vasile Câtea (consilier județean, colegiul 7), Mihaela Ivancia (președinte organizația de femei), Sorin Iacoban (deputat, vicepreședinte PSD Iași), Liviu Teodorescu (primar Bivolari, vicepreședinte PSD Iași), Florin Constantinescu (senator, vicepreședinte PSD Iași), Gabi Popescu (secretar executiv), Ion Câmpeanu (președinte organizație tineret), Ștefan Călin (organizația județeană seniori) și Constantin Cernescu (primar Hârlău, șef Liga Aleșilor Locali).

Amintim că, sâmbătă, conducerea organizației municipale a decis în unanimitate nominalizarea lui Mihai Chirica (primar interimar) și a lui Daniel Mătăsaru (viceprimar interimar).

Din biroul municipal, doar Sorin Iacoban face parte și din conducerea județeană. La ședință BPJ vor participa și alți social-democrați de la municipiu, dar aceștia vor avea un statut de invitat. Printre ei se numără și Mihai Chirica. Viceprimarul Gabriel Surdu este membru simplu și nu face parte din conducerea PSD Iași.

„În ședința BPJ, în mod normal ar trebui să se ia act de decizia organizației municipale și să o valideze sau să o invalideze. Dar, cel mai important e votul de luni din Consiliul Local, care e secret, indiferent de decizia politică care va veni de la BPJ”, a declarat un social-democrat.

Surse din PSD spun că inclusiv în BPJ Chirica se bucură de sprijinul majorității membrilor. Aceleași surse susțin că intervențiile lui Surdu la conducerea județeană pentru a obține sprijinul partidului nu ar fi avut sorți de izbândă.

Interimarii din conducerea Iașului vor fi desemnați luni în ședința Consiliului Local de la ora 11.00. La vot vor fi prezenți 26 de consilieri, iar deciziile trebuie luate cu avizul a cel puțin 14 aleși. PSD controlează 17 voturi, în contextul în care un consilier (Marius Ostaficiuc) va lipsi.

Vom reveni cu amănunte.

CITIŢI ŞI:

Cei din PSD îl susţin pe Chirica pentru funcţia de primar. Mătăsaru ar deveni viceprimar

Conducerea organizaţiei municipale a PSD Iaşi a votat în unanimitate susţinerea lui Mihai Chirica pentru preluarea funcţiei de primar în urma suspendării lui Gheorghe Nichita. Ei l-au desemnat pe Daniel Mătăsaru pentru preluarea temporară a atribuţiilor de viceprimar.

 

Surdu sau Chirica? Iaşul caută primar. Luni, cei doi află cât îi apreciază consilierii

După ce a avut un primar în arest la domiciliu, de ieri municipiul nu mai are edil şef. Prefectul Dan Cârlan l-a suspendat pe Gheorghe Nichita. Cum şedinţa de consiliu e luni, până atunci oraşul nu are primar. În cursa pentru fotoliul rămas liber temporar sunt viceprimarii Chirica şi Surdu. Jocurile nu par făcute în PSD, deşi Chirica stă mai bine. Deşi prefectul l-a pus pe liber pe primar, liberalii îl reclamă la comisia de disciplină. Dan Cârlan nu şi-a exercitat atribuţiile de serviciu refuzând să ia act de un document trimis de către Curtea de Apel Bucureşti către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului“, îşi argumentează liberalii acţiunea.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri