Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Senzaţional!

GALERIE
briscan zara200
  • briscan zara200
- +

Dacă primiţi apeluri de la un număr necunoscut care nu vrea să vorbească atunci când răspundeţi, însemnă cu siguranţă că la celălalt capăt se află un făt care butonează frenetic direct din burta maică-sii sau din salonul de prematuri de la maternitate.

Un lucru extraordinar s-a întâmplat la o maternitate dintr-un orăşel de provincie. Medicii sunt încă şocaţi de ce le-a fost dat să vadă pe masa de operaţie. S-a anticipat în anumite cărţi SF această posibilitate, dar nimeni nu se aştepta să se întâmple aievea şi atât de curând. „Era de prevăzut, spun specialiştii în ştiinţele viitorului, de acum ne putem aştepta la orice." S-a ajuns ca preoţii să aibă aceeaşi părere cu vrăjitoarele: e un lucru blestemat… Serviciile secrete au preluat şi ele cazul, bănuindu-se o implicare a unor organizaţii oculte care modifică ADN-ul pentru stârpirea fiinţei umane.

Se pare că natura, în încercarea de a ţine pasul cu progresul omenirii, evoluează în ultima vreme din ce în ce mai repede, sărind etape întregi. Astăzi avem în sfârşit dovada vie că tehnologia a învins natura, a bulversat-o.

Copilul despre care vorbim, un băieţel pe nume iAndrei, este prima fiinţă din istoria umanităţii care s-a născut cu o tabletă ataşată de corp, sau prima tabletă cu copil ataşat... tot una. Întregul personal al spitalului a venit la patul nou născutului pentru a observa miniaparatul perfect funcţional lipit de mânuţa lui.

S-au trimis urgent echipe în ţară pentru a descoperi un copil născut cu căşti pe urechi, întrucât se pare că el este etapa de dinaintea tabletei. E posibil să nu fi fost înregistrat ca atare în acte.

Ideea este clară: dependenţa atât de mare a omului modern de instrumente precum telefonul sau tableta au dus la o adaptare radicală la situaţie. A fost doar un pas până la asimilarea tehnologiei în structura organică a fiinţelor umane. La iAndrei nu se ştie cum a ajuns acea tabletă acolo, dacă a fost cumva asimilată de mamă şi transmisă prin sistemul sangvin sau limfatic fătului, ori că a avut loc o mutaţie a ADN-ului astfel încât acesta să determine producerea de tablete. Cert este că noul om este dependent de instrument, acesta controlându-i aproape toate funcţiile organismului. În rest el este sănătos, cântăreşte 3,8 kilograme cu tot cu tabletă care nu poate fi scăzută la cântar pentru că este ataşată ca siamezii. Şi mai interesant este faptul că aceasta are toate aplicaţiile la zi, dovadă clară a faptului că mama a stat tot timpul conectată la reţea.

Perioada de sarcină, se confesează tânăra mamă, a fost una extrem de interesantă şi ciudată în acelaşi timp. Avea senzaţia permanentă că trăieşte în două lumi diferite în acelaşi timp şi că aude voci. Răspunsul de acum este că fătul reuşea să acceseze diverse site-uri şi chiar să descarce de pe torente filme, cărţi, programe pe care le viziona liniştit pe ecranul „device"-ului sau proiectate pe peretele uterului cu sonorul dat tare cât mama îşi vedea de treburile ei. Aceasta spune că primea sms-uri de la un număr necunoscut încă din luna a 4-a. La început erau indescifrabile, dar apoi au devenit din ce în ce mai coerente, majoritatea trimiţând la dorinţe culinare ale copilului.

Femeia îşi aminteşte anumite momente când adormea cu telefonul sau tableta în mână, iar când se trezea observa că acestea fuseseră folosite nonstop pe timpul somnului. Se acuza mereu că uita să le închidă. De multe ori a fost martora unei fenomen straniu: când apropia telefonul de burtă, copilul împingea degetele prin piele şi tasta pe butoane. Mesajele perfect ligibile erau de genul: "sal", "cf", "cmz", "brb", "cu", "nb", "lol", "np", "w8", "lu". Soţul mamei, tatăl bebeluşului-minune, abia acum înţelege mesajele primite tot de pe un număr anonim, după fiecare întâlnire amoroasă cu soţia sa însărcinată, anume: „omg!", „plm!", „fu!"…

Cât încă scriam acest articol am primit informaţii că în Afganistan s-au născut deja câţiva copii care aveau ataşate de corp diverse arme precum mini-kalaşnikovuri, grenade sau chiar arme chimice perfect funcţionale.

Cu această ocazie s-a constatat asemănarea uimitoare dintre aceste cazuri şi altele apărute în anii trecuţi de fetiţe nou născute deja machiate, parfumate, cu unghiile făcute sau cu tocuri în picioare, ori de băieţi tatuaţi, cu piercing-uri, care miroseau a aftershave sau a parfumuri scumpe cu hormoni.

În situaţia noastră au apărut deja dispute între producătorii de tablete care vor să îşi revendice noul produs. Cert este că nu se aseamănă cu nimic din ce este pe piaţă, mai exact este o îmbinare din toate, cu unele elemente noi, revoluţionare. Va trebui patentată.

Detaşarea tabletei de copil este momentan imposibilă întrucât legătura ce s-a creat în interiorul placentei este aproape perfectă. Practic tableta a devenit un nou membru pe lângă mâini şi picioare. Este un fel de simbioză, putem vorbi chiar de o nouă specie, spun specialiştii. Bebeluşul foloseşte aparatul pentru a comunica cu lumea, iar aparatul se încarcă de la energia emanată de corpul bebeluşului. Uimitor este faptul ca nou născutul poate să se conecteze la Internet fără niciun fel de abonament sau legătură fizică, având o viteză de descărcare record. Specialiştii în informatică încearcă să găsească o soluţie pentru a împăca şi furnizorii de Internet care se văd atacaţi de un val de accesări neautorizate, dar şi pe tinerele mame care vor să aibă copii de acest fel.

Poliţia a rezolvat cu această ocazie, în sfârşit, cazul tentativelor repetate de furt de lapte praf prin intermediul Internetului: sursa semnalului de tip fishing a fost găsită în tableta sugarului nostru.

În prezent iAndrei este ţinut sub control strict şi sub o supraveghere continuă la aparate speciale având în vedere gradul absolut în care poate manevra tableta şi folosi Internetul, caz în care practic niciun cont bancar nu mai este sigur, neexcluzându-se posibilitatea declanşării unui război nuclear din joacă.

Aşadar, dacă primiţi apeluri de la un număr necunoscut care nu vrea să vorbească atunci când răspundeţi, însemnă cu siguranţă că la celălalt capăt se află un făt care butonează frenetic direct din burta maică-sii sau din salonul de prematuri de la maternitate.

Adevăr, ficţiune? Nici nu mai ştiu, din acest moment viitorul este pur şi simplu larg deschis.

Briscan Zara este scriitor şi publicist 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri