Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Serena, peste Simona

GALERIE
williams-serena
  • williams-serena
- +
Americanca a fost aleasă jucătoarea lunii martie de către WTA. Mergea şi indianul Bopanna s-au calificat în finala turneului de dublu de la Casablanca
 

 

* Serena Williams, locul unu mondial, a fost aleasă jucătoarea lunii martie, iar Simona Halep, numărul 3 WTA, s-a clasat pe poziţia a doua în opţiunile fanilor pentru acest titlu. Serena a primit 52 la sută din voturi, iar Halep 40 la sută. Pe locul trei s-a clasat jucătoarea spaniolă Carla Suarez Navarro (10 WTA) cu 8 la sută din voturi. Serena Williams a fost aleasă jucătoarea lunii şi în ianuarie, iar în februarie sportiva de pe primul loc în acest top a fost Simona Halep. Simona Halep a câştigat în martie turneul de la Indian Wells, iar apoi a ajuns în semifinale la Miami Open, fiind învinsă de Williams. Serena Williams a ajuns în semifinale la Indian Wells, dar nu a disputat meciul din această fază cu Simona Halep, din cauza unei accidentări. Ulterior, sportiva americană s-a impus în finala turneului Miami Open, în faţa Carlei Suarez. La turneul californian, Halep a învins-o pe Carla Suarez, în sferturile de finală ale competiţiei.
În privinţa punctului lunii martie, fanii de pe site-ul WTA au votat pentru un lob în diagonală executat de Agnieszka Radwanska în partida cu Irina Begu din turul III al turneului de la Miami. Jucătoarea poloneză a primit 40% din sufragii. Pe locul doi se află unul dintre punctele câştigate de Simona Halep în meciul cu jucătoarea spaniolă Carla Suarez, din sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells. Punctul selectat a avut loc la scorul de 1-0 şi 30-0 pentru Halep, în setul decisiv, un passing-shot din alergare, cu reverul, în urma unui schimb de mingi prelungit. Halep a primit pentru această lovitură 36 la sută din totalul voturilor. Poziţia a treia este ocupată de liderul mondial, americanca Serena Williams, cu zece la sută din voturi, pentru un lob executat în semifinale la Indian Wells, în meciul cu Simona Halep. Pe locurile patru şi cinci se află două lovituri reuşite de Francesca Schiavone (la un meci cu Caroline Garcia, la Monterrey) - 9 la sută - şi Sabine Lisicki (la un meci cu Flavia Pennetta, la Indian Wells) - 5 la sută.
* La primul turneu în această formulă, cel de la Casablanca, perechea româno-indiană Florin Mergea/Rohan Bopanna, aflată în postura de principală favorită, s-a calificat în finală. În sferturi, cei doi au învins cu 4-6, 7-6, 10-4 cuplul spaniol Nicolas Almagro/Guillermo Garcia, după 76 de minute. În semifinale, Florin şi Rohan au întâlnit o pereche formată din spaniolul Pablo Andujar şi austriacul Oliver Marach, ultimul fost partener al lui Mergea, în 2013, cu care a câştigat două challengere, la Geneva şi Rennes. În semifinala de la Casablanca, perechea Mergea / Bopanna a câştigat cu 5-7, 6-3, 10-8, ei urmând a întâlni în finală echipa învingătoare din partida Lamine Ouahab/Younes Rachidi (Maroc) - Rameez Junaid/Adil Shamasdin (Australia/Canada). Sferturi la simplu: Jiri Vesely (Cehia) – Alijaz Bedene (Slovenia) 6-1, 6-4; Daniel Gimeno (Spania) – Lamine Ouahab (Maroc) 6-4, 6-3; Martin Klizan (Slovacia) – Nicolas Almagro (Spania) 6-4, 7-6; Damir Dzumhur (Bosnia) – Andreas Haider (Austria) 6-3, 6-3.
* Andreea Mitu a fost eliminată în turul III la Charleston (731 .000 $), turneu pe zgură din categoria Premier. Ea a fost învinsă clar, în 62 de minute, de către americanca Madison Keys (20), scor 2-6, 0-6. Americanca a evoluat foarte bine, a lovit puternic, reuşind nu mai puţin de 9 aşi.  Andreea Mitu a reuşit la Charleston cea mai bună performanţă a sa la nivelul WTA, trecând de Varvara Lepchenko (SUA), numărul 30 mondial, şi de  croata Ajla Tomljanovic (60 WTA).
În optimile de finală, la Charleston, germana Angelique Kerber a reuşit s-o învingă cu 6-3, 6-0 pe spaniola Lara Arruabarrena şi a jucat azi noapte în sferturi contra Irinei Begu, care s-a calificat prin neprezentarea rusoaicei Ekaterina Makarova. Alte rezultate din optimi: Andrea Petkovic (Germania) – Madison Brengle (SUA) 6-4, 6-4; Sara Errani (Italia) – Sara Sorribes (Spania) 6-2 5-7, 6-2. Muntenegreanca Danka Kovinic s-a calificat în sferturi prin abandonul unei favorite, Jelena Jankovic (Serbia). Programul sferturilor este Kerber – Begu, Davis – Keys, Errani – Hradecka, Kovinic – Petkovic.
* În turneul de la Katowice, poloneza Agnieszka Radwanska, principala favorită, s-a calificat în sferturile de finală după ce a întrecut-o în două seturi, 6-3, 6-1, pe belgianca An-Sophie Mestach.  Primele rezultate din sferturi: Anna Schmiedlova (Slovacia) – Alizé Cornet (Franţa) 6-2, 6-0 (!); Alison van Uytvanck (Belgia) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-2, 6-4;
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri