Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Simona Halep, ELIMINATĂ în turul al doilea la Roland Garros (5-7/ 1-6 cu Mirjana Lucic-Baroni)

GALERIE
Simona Halep Foto rolandgarros.com
  • Simona Halep Foto rolandgarros.com
- +


Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, finalista ultimei ediţii a French Open, a fost eliminată, miercuri, în turul al doilea al turneului de la Roland Garros, fiind învinsă, cu scorul de 7-5, 6-1, de croata Mirjana Lucici-Baroni, locul 70 WTA, după un meci de o oră şi 11 minute.

1:6 Lucic nu a avut emotii la serviciu si a incheiat meciul cu un as!

1:5 Simona reuseste sa castige un game, dupa sapte la rand pierdute.

0:5 Tabela arata un incredibil 5-0 pentru Baroni. Halep nu a dat drumul bratului, nu a putut sa fie agresiva, iar Lucic a profitat din plin de forta superioara. Forehandul a biciuit mingea precum in circuitul ATP.

0:4 Baroni este impecabila: castiga chiar si punctele de pe centrul terenului...dupa doar o ora de joc, este 7-5, 3-0 pentru Lucic. 0-40, dupa trei schimburi in care jucatoarea din Croatia a avut un nivel incredibil de joc. Baroni mai face un punct castigator cu forehandul, se face 4-0.

0:3 Din pacate, nici pe serviciul doi al adversarei Simona nu este mai inspirata si trimite in fileu (30-15). Baroni este pe tot terenul, face un contre-pied, iar tabela arata 40-15. Agresivitatea ii aduce game dupa game lui Baroni.

0:2 Pe adevarata Simona am putut sa o vedem in primul schimb din game-ul de serviciu: a gasit coltul cu un forehand din alergare (15-0). Lucic ia mingea devreme si ii micsoreaza timpul de reactie Simonei. Baroni trimite senzational cu forehandul in cross - unghi formidabil gasit (40-30). Se face egalitate, dupa o minge castigata cu ajutorul fileului. Minge de break dupa un schimb in care Baroni a fost inca o data cea agresiva. Se face 2-0, Simona nu are raspunsul necesar pentru a reveni.

0:1 Jucatoarea din Croatia incearca sa conduca fiecare punct, se foloseste din plin de forta superioara. 

Setul al doilea a inceput cu Baroni la serviciu.

5:7 Serviciul doi este falimentar pentru Simona: Baroni face inca o lovitura castigatoarea cu forhandul (0-15). Din fericire, Lucic trimite in fileu la urmatorul schimb, tot dupa un atac violent. Din pacate, Halep este in defensiva chiar pe propriul serviciu (15-30). Apare si o dubla greseala: doua mingi de set pentru Baroni.

5:6 Baroni isi face jocul atunci cand primul serviciu ii intra: trimite violent, plat, iar Halep nu are nicio sansa (40-0). Game-ul este castigat la zero, jucatoarea din Croatia trece inca o data in avantaj.

5:5 Simona alearga mai mult, trimite dintr-un colt in altul, iar Baroni nu mai poate returna cu atata forta. La prima minge trimisa mai moale, Baroni trimite perfect cu dreapta inversa - forehand-ul sportivei din Croatia este devastator! Backhandul este insa punctul slab - drept dovada, urmatorul punct este castigat de Halep pe aceasta lovitura a lui Baroni (40-15). Lucic o intinde serios pe Simona, insa venirea la fileu ii aduce un voleu drive trimis mult in afara terenului. 

4:5 Simona reactioneaza perfect: se deplaseaza mai bine, returneaza cu mult topspin si reuseste un break la zero! Ramane in set si va servi pentru a restabili egalitatea.

Statistica confirma ceea ce se intampla pe teren: Lucic conduce cu 12-2 la loviturile castigatoare...mare parte dintre ele au venit pe serviciul doi al Simonei.

3:5 Simona face o dubla greseala - ajutor nesperat pentru Lucic. Urmeaza un schimb in care Halep trimite putin mai scurt, iar forehand-ul lui Baroni face diferenta (15-30). Apare o minge de break, dupa inca un retur violent al adversarei. Serviciul doi este slab, iar Lucic nu face altceva decat sa trimita cat poate de puternic. O dreapta in cross se loveste in banda fileului, a doua minge de break - Halep o salveaza si pe aceasta, dupa o venire la fileu. Baroni, datorita fortei superioare, conduce punctul si il castiga dupa o "scurta" perfecta. Inca o sansa de break, fructificata dupa un retur senzational.

4:3 Lucic serveste incredibil, iar Simona pleaca din start in schimb dintr-o postura defensiva, care nu ii convine. Baroni trimite mult cu dreapta inversa, iar slice-ul Simonei se opreste in fileu. Sportiva din Croatia castiga categoric pe propriul serviciu si trece din nou in avantaj pe tabela in primul set.

3:3 Simona aluneca dupa un schimb, cade, iar punctul este pierdut. Din fericire, nu este vorba de o accidentare serioasa la glezna. Lucic este periculoasa pe serviciul doi al Simonei: gaseste pozitia perfecta si loveste violent - nu sunt prea multe facut in aceasta situatie. Game-ul este unul echilibrat (40-30), insa pana la urma ii revine Simonei. Dupa 1-3, Halep a egalat situatia (3-3).

2:3 Apare al doilea as al jucatoarei din Croatia: in exterior, cu mult efect, iar in momentul urmator Lucic face o dubla greseala (15-40). Halep intra putin in teren, rezista loviturilor in forta si incepe sa conduca jocul. In aceste conditii, Lucic nu mai poate sa isi faca jocul, iar rebreak-ul apare. 

1:3 Simona cauta sa o trimita dintr-o parte in alta pe Lucic, insa trimite putin afara cu dreapta (0-15). Returul adversarei este impecabil pe serviciul doi (0-30). Apar doua mingi de break, in special din cauza primului serviciu al Simonei (15-40). Baroni loveste la limita, in forta, iar Halep nu se poate apara - primul break al partidei este bifat de croata.

1:2 Simona incepe sa se obisnuiasca cu serviciul adversarei, iar acest lucru se vede pe tabela (15-30). Jucatoarea din Croatia profita de asezarea gresita a Simonei si bifeaza un as din al doilea serviciu. Combinatia serviciu in exterior - forehand inside-in este letala pentru Halep, iar sportiva din Croatia isi castiga serviciul.

1:1 Lucic reuseste o "scurta" perfecta si incepe game-ul de la 15-0. Baroni vine la fileu, iar passing-ul Simonei se opreste in fileu (0-30). Halep incepe sa loveasca mai ingrijit, ii intra si primul serviciu si reuseste sa intoarca soarta game-ului. De la 0-30 a castigat toate mingile, iar scorul arata 1-1.

0:1 A inceput partida cu Lucic la serviciu, iar jucatoarea din Croatia a dominat categoric, in special datorita serviciului, primele puncte (40-0). Halep face primul punct ajutata de serviciu, dar Mirjana isi face serviciul fara emotii. 

Livetext preluat de pe Hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri