Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Simona s-a distrat în turul II

GALERIE
cepelova-jana_2
  • cepelova-jana_2
- +

 Halep şi Monica Niculescu merg mai departe la Wimbledon. Simona şi-a mărit şansele de acces în finală, după eliminarea Garbiñe Muguruza. Mare decepţie la dublu: Tecău a pierdut din primul tur

 
* După o zi de amânare, Simona Halep a reuşit să susţină meciul din faza a doua de la turneul de tenis de la Wimbledon, contra italiencei Francesca Schiavone. Fosta câştigătoare a turneului de la Roland Garros din 2010, ajunsă acum, la 36 de ani, pe locul 111 WTA n-a pus nicio problemă Simonei Halep, care s-a impus cu 6-1, 6-1. La 36 de ani, Schiavone este o jucătoare tehnică şi experimentată. însă în momentul în care este "plimbată" stânga-dreapta şi adusă la fileu, italiencei îi este greu să facă faţă. Halep a mizat totul pe agresivitate şi variaţie a loviturilor şi a câştigat, în ciuda tenacităţii arătate în unele momente de Schiavone. Românca a cedat doar două game-uri, unul pe propriul serviciu, în primul set, la 3-0, şi al doilea pe serviciul adversarei, la acelaşi scor, impunându-se într-o oră şi cinci minute. Simona Halep va juca în turul al treilea cu olandeza Kiki Bertens (28 WTA), care a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe germana Mona Barthel (68). Simona şi Kiki s-au întâlnit de două ori, dar meciurile au avut loc în 2010, când românca a câştigat cu 7-6, 6-2, în sferturi la Torhout (Belgia), şi în 2012, când olandeza s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, în semiifnale la Fes (Maroc).  Bertens (24 de ani) este în cel mai bun moment al carierei şi a venit la Wimbledon după o semifinală jucată la precedentul turneu de Grand Slam, cel de la Roland Garros.  Anul trecut, Halep a fost eliminată în turul I, după ce în 2014 a atins faza semifinalelor, la Wimbledon.
Aflată de-abia în primul tur, Monica Niculescu (47) a trecut ieri de jucătoarea sârbă Aleksandra Krunic (120) cu scorul de 6-1, 6-4. Partida a durat o oră şi cinci minute, iar românca a arătat un joc foarte solid. Cu un procentaj excelent al primului serviciu (79%), Monica a dovedit constanţă atât cu primul (60% dintre puncte câştigate), cât şi cu al doilea serviciu (73% rata de succes). Niculescu şi-a pierdut o singură dată serviciu şi a înregistrat doar şapte erori neforţate.  Jucătoarea în vârstă de 28 de ani a practicat un joc tipic de aşteptare, cu multe lovituri scurte şi a aşteptat greşeala adversarei. Krunic a reuşit de două ori mai multe lovituri direct câştigătoare (21 faţă de 10 ale Monicăi), dar şi destul de multe erori neforţate, 24, adică mai mult de o greşeală pe game. Sârboaica a încercat să practice un joc agresiv şi a urcat de multe ori la fileu (32), dar procentajul de reuşită în astfel de momente a fost de doar 44%. În turul doi la Wimbledon, Niculescu o va întâlni pe elveţianca Timea Bacsinszky, a 11-a favorită la câştigarea trofeului. Bacsinszky a trecut în prima rundă de thailandeza Luksika Kumkhum (169 WTA), scor 6-4, 6-2. Elveţianca are de apărat multe puncte în clasament, întrucât s-a oprit în sferturile de finală ale competiţiei pe iarbă în 2015. în schimb, Niculescu a ajuns până în optimi la Londra anul trecut. Românca are avantaj la întâlnirile directe, 4-2, dar ultimul succes i-a aparţinut Timeei chiar la Wimbledon, în 2015.
 Monica Niculescu a fost obligată, din cauza întârzierilor generate de ploaie, să joace ieri şi la dublu, unde face pereche cu rusoaica Margarita Gasparian. Din păcate, cele două au fost învinse de cuplul Aleksandra Panova / Shelby Rogers (Rusia / SUA), scor 6-4, 4-6, 3-6. Marea surpriză a zilei la Wimbledon a fost eliminarea finalistei ediţiei trecute, spaniola Garbiñe Muguruza, a doua jucătoare în clasamentul WTA. Iberica a pierdut cu 3-6, 2-6 în turul II în faţa jucătoarei slovace venite din calificări, Jana Cepelova (124 WTA), scor 3-6, 2-6, după 58 de minute.
Alte rezultate la feminin: Barbora Strycova (Cehia) – Anett Kontaveit (Estonia) 4-6, 6-4, 6-4; Ana-Lena Friedsam (Germania) – Ekaterina Aleksandrova (Rusia) 6-4, 7-6; Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Kristina Mladenovic (Franţa) 6-3, 6-3; Sabine Lisicki (Germania) – Samantha Stosur (Australia) 6-4, 6-2; Alizé Cornet (Franţa) – Sara Errani (Italia) 7-6, 7-5; Venus Williams (SUA) – Maria Sakkari (Grecia) 7-5, 4-6, 6-3; Misaki Doi (Japonia) – Karolina Pliskova (Cehia) 7-6, 6-3; Carla Suarez (Spania) – Denisa Allertova (Cehia) 3-6, 6-2, 6-1; Marina Erakovic (Noua Zeelandă) – Jelena Jankovic (Serbia) 4-6, 7-6, 8-6; Julia Boserup (SUA) – Belinda Bencic (Elveţia) 6-4, 1-0 ab; Angelique Kerber (Germania) – Varvara Lepchenko (SUA) 6-1, 6-4.
 * În turneul masculin, Marius Copil (174 ATP) a fost învins, după o partidă de două ore şi patru minute, dar întinsă pe două zile din cauza ploiii, de către francezul Lucas Pouille (30 ATP), scor 4-6, 6-4, 4-6, 1-6, în primul tur al turneului de Mare şlem de la Wimbledon. Acest meci fusese întrerupt miercuri, din cauza ploii, la 1-1 la seturi. Marius a încercat să vină de multe ori la fileu, dar această tactică n-a funcţionat, întrucât şi-a adjudecat doar 17 dintre cele 34 de puncte jucate în acest fel. Copil a avut mai multe mingi direct câştigătoare decât adversarul (36, comparativ cu 35 Pouille), dar şi mai multe erori neforţate (34 faţă de 28). Marius Copil (25 de ani) a reuşit pentru prima dată accederea pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon. Copil a reuşit în această lună o finală pe iarbă, în turneul challenger de la Surbiton (Marea Britanie). La dublu, Horia Tecău, campion împreună cu Jean-Julien Rojer în ediţia trecută, a pierdut calificarea din primul tur. Perechea româno olandeză a fost învinsă cu scorul de 2-6, 6-7 de cuplul Jonathan Marray / Adil Shamasdin (Marea Britanie), scor 2-6, 6-7 după 74 de minute.
Rezultate la simplu masculin: Fabio Fognini (Italia) – Federico del Bonis (Argentina) 6-4, 1-6, 6-7, 6-2, 6-3; John Isner (SUA) – Markos Baghdatis (Cipru) 7-6, 7-6, 6-3; Lukas Lacko (Slovacia) –Ivo Karlovic (Croaţia) 6-3, 3-6, 7-6, 6-4; Denis Istomin (Uzbekistan) – Nicolas Almagro (Spania) 6-4, 7-6, 6-2; Nicolas Mahut (Franţa) – David Ferrer (Spania) 6-1, 6-4, 6-3; Milos Raonic (Canada) –Andreas Seppi (Italia) 7-6, 6-3, 6-2; Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Gilles Simon (Franţa) 6-3, 7-6, 4-6, 6-4; Andy Murray (Marea Britanie) – Lu Yen Hsun (Taiwan) 6-3, 6-2, 6-1.
 
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri