Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Simona, salvatoarea Serenei

GALERIE
radwanska-agnieszka_3
  • radwanska-agnieszka_3
- +

Halep a pierdut ultima partidă din Grupa Roşie a Turneului Campioanelor de la Singapore în faţa Anei Ivanovic, însă prin setul câştigat a favorizat calificarea americancei în semifinale. Simona o poate reîntâlni pe Serena în finală, dacă o învinge, astăzi, de la ora 13:00, pe poloneza Agnieszka Radwanska

 
Deşi învinsă în ultima zi a grupelor Turneului Campioanelor de la Singapore, Simona Halep a câştigat Grupa Roşie şi va juca astăzi în semifinale. Mai mult, Simona a demontat toate insinuările care au apărut în preajma turneului, precum că ea şi jucătoarea sârbă Ana Ivanovic ar produce o victorie în două seturi a ultimei, pentru a o scoate pe Serena Williams din cărţile calificării. Ori, Ana Ivanovic, mai motivată şi mai interesată, s-a impus în trei seturi, scor 7-6, 3-6,6 6-3 în două ore şi nouă minute . Pentru a câştiga grupa, Simona Halep avea nevoie să îşi adjudece şase game-uri pe întreaga durată a partidei. Ori această condiţie s-a îndeplinit încă din primul set, câştigat de Ana Ivanovic la tie-break (9-7), după ce Simona a condus cu 5-2. Iar pentru că o asemenea evoluţie a scorului putea alimenta supoziţiile, reprezentanta României s-a străduit să-şi adjudece setul secund, care părea să meargă pe acelaşi calapod, după ce Simona a condus cu 4-1, iar Ana a revenit la 4-3. Simona a câştigat ultimele două game-uri, iar Sascha Bajin, tânărul partener de antrenament al Serenei Williams prezent la meci, a răsuflat uşurat. În ultimul set, rămas fără miză, mai stăpână pe ea a fost jucătoarea sârbă, în timp ce Simona a slăbit ritmul pe final, cu gândul la semifinala de astăzi. Astfel, clasamentul grupei roşii este următorul – 1. Simona Halep – 2 v (5-2); 2. Serena Williams – 2 v (4-2); 3. Ana Ivanovic – 2 v (4-3); 4. Eugénie Bouchard – 0 v.
Grupa Albă a provocat o nouă surpriză din partea Mariei Şarapova. Partida disputată împotriva polonezei Agnieszka Radwanska a avut un stat fulminat al Maşei, care a câştigat cu 7-5 primul set şi a condus cu 5-1 în cel de-al doilea. De atunci, Şarapova a fost de nerecunoscut, a pierdut cinci game-uri consecutive. Şarapova şi-a câştigat greu serviciul, iar tie-break-ul a revenit polonezei cu 7-4. Acesta a fost momentul în care Maria şi-a pierdut orice şansă de a accede în semifinale, chiar dacă ea şi-a adjudecatg setul decisiv cu 6-3. Radwanska rămânea cu şansele de calificare la mâna Carolinei Wozniacki, de la care avea nevoie s-o învingă pe Petra Kvitova. “Caro” a câştigat în două seturi (6-2, 6-3) în 70 de minute, astfel încât cele două favorite ale grupei, Şarapova şi Kvitova, au fost eliminate. În urma eliminării Şarapovei, Serena Williams şi-a asigurat matematic locul I mondial la finele anului 2014. Williams va fi numărul 1 mondial pentru a parta oară în carieră, ea mai reuşind această performanţă în 2002, 2009 şi 2013. Pentru ca Şarapova să ajungă în această postură, trebuia ca rusoaica să câştige turneul, iar Serena să nu ajungă în finală.
Clasamentul Grupei Albe este următorul: 1. Caroline Wozniacki – 3 v; 2. Agnieszka Radwanska – 1 v (3-4); 3. Maria Şarapova – 1 v (3-5); 4. Petra Kvitova– 1 v (2-4). Astăzi se dispută semifinale după următorul program: Caroline Wozniacki – Serena Williams (ora 9:30); Simona Halep – Agnieszka Radwanska (ora 13:00).
“Chris Evert: “Serena, scoate-o pe Simona la cină!”
Fsta jucătoare de tenis Chris Evert a scris, vineri, pe Twitter, că Serena Williams ar trebui să o invite la cină pe Simona Halep. “Cred că Serena Williams ar trebui s-o scoată la cină pe Simona Halep, iar Agnieszka Radwanska pe Caroline Wozniacki; pentru că le-au ţinut în «viaţă»!", a scris Evert. De asemenea, cotidianul L'Equipe a notat că Serena Williams a ajuns în semifinalele Mastersului de la Singapore datorită Simonei Halep, în timp ce presa italiană precizează că "Halep o salvează pe Williams".  Caroline Wozniacki a afirmat, după ce a învins-o pe Petra Kvitova şi a permis calificarea Agnieskăi Radwanska în semifinale, că poloneza i-a promis că o va duce la cumpărături dacă va câştiga meciul cu sportiva cehă: "Sper că se va ţine de promisiune. Îmi datorează o geantă", a afirmat sportiva daneză, de origine poloneză.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri