Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Crimă abominabilă la Costuleni

Criminalul copilului de 10 ani din Costuleni, fugit din ţară?

GALERIE
copil
  • copil
- +

Copilul era dispărut de acasă din luna mai. Corpul a fost găsit într-o râpă.

UPDATE 11:15

Unul dintre suspecţii care l-ar fi omorât pe puştiul de 10 ani din Costuleni, împotriva căruia sunt mai multe probe, este plecat din ţară.

„Copilul acesta nu locuia permanent cu părinții, stătea și la bunici. Încet-încet am găsit un suspect care nu mai era în țară pentru a putea fi chestionat. Este vorba de un bărbat de 44 de ani. Trebuie să facem un test ADN pentru a vedea dacă este vorba despre acesta, având mai multe probe împotriva lui“, a declarat  prim procurorul Carmina Pascal, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Conform procurorilor, bărbatul care a găsit trupul băiatului este o rudă mai îndepărtată din aceeași familie. El a intrat în râpa în care era aruncată pătură, pentru a culege nuci.

TEXT APĂRUT ÎN PAGINILE ZIARULUI DE IAŞI, ediţia 29 septembrie 2015

O crimă şocantă zguduie comuna Costuleni. Un puşti în vârstă de zece ani, dispărut de acasă din timpul verii, a fost găsit mort, îndesat în­tr-un sac de iută, care a fost aruncat într-o râpă. Descoperirea ma­cabră a fost făcută vineri la amiază. Sacul în care se aflau oasele copilului a fost găsit de nişte localnici care se aflau prin zonă. Aceştia au des­făcut de curiozitate sacul şi au văzut oasele, apoi au alertat poliţia. Po­trivit unor surse din cadrul an­chetei gestionate de procurori, sacul era legat, iar în interior au găsit şi o sârmă. Cel mai probabil, mâinile copilului au fost legate mai întâi, apoi a fost omorât. Surse judiciare au mai precizat că sacul în care se afla băieţelul a fost găsit într-o râpă, la mică distanţă de o stână, unde copilul mai lucra pentru ciobanii de aici.

Aseară, procurorii aveau o listă de suspecţi, printre care şi cio­banii de la stână. Procurorii şi criminaliştii au chemat familia pentru a recunoaşte hainele cu care băiatul era îmbrăcat înainte de a pleca de acasă. Copilul plecase de acasă îm­brăcat cu o bluză de trening neagră inscripţionată cu cifrele 1972 de cu­loare roşie, o maletă albă cu mâneci lungi, o pereche de pantaloni de trening şi ghete negre cu un şiret negru, iar celălalt roşu. De asemenea, oasele copilului au fost trimise la Institutul de Medicină Legală (IML) pentru necropsie, care ar fi confirmat moartea copilului prin violenţă.

Familia din care provenea băiatul era modestă şi a reclamat dispariţia acestuia după zece zile de la dispariţie. Micuţul în vârstă de zece ani se numeşte Andrei Ale­xandru Agape şi mai plecase de acasă pentru a lucra la ciobani la o stână din apropierea satului Co­vasna, chiar dacă era minor. Stâna este situată la câţiva kilometri de sat. Familia puştiului rămăsese fără casă anul trecut, când imobilul a ars în urma unui incendiu. De atunci, familia a locuit la bunici şi rude din localitate, la fel şi copilul dispărut. Ei le-au spus poliţiştilor că a a­nunţat târziu dispariţia fiului lor deoarece acesta locuia în mai multe părţi.

Din primele informaţii, pu­ştiul a dispărut în ziua în care în localitate a fost sărbătorit hramul şi se bănuia că fugise de acasă. „La data de 9 iunie, poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie de 40 de ani, din satul Covasna, comuna Cos­tuleni, cu privire la faptul că, la data de 29 mai, fiul său de zece ani a plecat de la domiciliul unei localnice şi nu a mai revenit“, au precizat în momentul respectiv reprezentanţii poliţiei. Copilul avea înălţimea între 1,10 cm - 1,20 cm, constituţie astenică, tenul palid, păr blond, tuns scurt şi ochii albaştri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri