Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Spaima gemenilor

GALERIE
mergea-inglot1-mai noua
  • mergea-inglot1-mai noua
- +

Rezultate foarte bune ale jucătorilor români de dublu la Dubai: Horia Tecău şi Florin Mergea s-au calificat, împreună cu partenerii lor, în semifinale . Perechea Mergea / Inglot a câştigat, pentru a doua oară consecutiv, în faţa celebrilor fraţi Bryan

 
Cu puţin timp înainte de partida de Cupa Davis, de la Sibiu, contra Israelului, jucătorii noştri de dublu, Horia Tecău şi Florin Mergea, culeg aplauze şi în Dubai. Mai întâi, a apărut în sferturile turneului din Emirate, Horia Tecău, alături de olandezul Jean-Julien Rojer. În faţa lor, vechiul partener al lui Horia, suedezul Robert Lindstedt şi polonezul Marcin Matkowski. N-a fost uşor pentru Horia şi Juuls, au pierdut cu 4-6 primul set, însă s-au impus apoi în setul secund cu 7-5 şi cu 10-7 în supertiebreak. Ei vor susţine semifinala cu favoriţii numărul 4, Rohan Bopanna/Daniel Nestor (India/Canada) care au învins o pereche nu prea “agreată de ai noştri”, Jamie Murray / John Peers (Marea Britanie/Australia) cu 6-4, 7-5, care au câştigat finala cu Tecău şi Rojer, la Rotterdam. Însă apoi au urmat Florin Mergea şi englezul Dominic Inglot, care s-au dovedit a fi “naşii” fraţilor Bryan, cei care au dominat mulţi ani dublul masculin de tenis, dar acum par a fi într-o perioadă mai puţin fastă. Dacă la Australian Open, Mergea şi Inglot au câştigat cu 7-6, 6-3, la Dubai victoria a fost ceva mai dificilă, Bryan-ii fiind încurajaţi de prima lor victorie în acest an, la Delray Beach. Totuşi, după 80 de minute de joc, Florin şi “Dom” s-au impus cu 7-6, 2-6, 10-8. Ei vor juca semifinala cu perechea Aisam Qureshi / Nenad Zimonjic (Pakistan / Serbia), care au dispus cu 6-1, 6-2 de cuplul Jérémy Chardy / Lukas Rosol (Franţa / Cehia). La Rotterdam, am fost aproape de un duel românesc în finală. Poate fi la Dubai?
În turneul de simplu de 500 de puncte, care a decurs destul de liniştit până acum, în sferturi s-a produs un şoc. Britanicul Andy Murray, proaspăt urcat pe locul III în clasamentul mondial, a fost învins cu 1-6, 3-6 de un tânăr de 18 ani, croatul Borna Coric (84 ATP). Coric, prezent pe tabloul principal din postura de lucky loser, a avut nevoie doar de o oră şi 19 minute pentru a trece de campionul olimpic. El este cel mai tânăr jucător din Top 100 la sfârşitul anului trecut şi a câştigat US Open în 2013 la juniori. În semifinală, junele Borna se va confrunta cu Roger Federer (2 ATP) care a beneficiat de retragerea francezului Richard Gasquet la scorul de 6-1 pentru elveţian. Coric fusese învins în ultimul tur al calificărilor la Dubai de francezul Fabrice Martin, cu scorul de  3-6, 7-6, 6-7. Croatul l-a înlocuit pe tabloul principal pe germanul Philipp Kohlschreiber (25) care s-a retras din cauza unor probleme medicale. În afară lui Murray, Coric l-a mai eliminat pe tunisianul Malek Jaziri (72) şi a beneficiat de abandonul cipriotului Markos Baghdatis (62). În celelalte două sferturi de la Dubai s-au înregistrat rezultatele: Tomas Berdych (Cehia) – Serghei Stahovski (Ucraina) 6-3, 4-6, 6-2; Novak Djokovic (Serbia) – Marsel Ilhan (Turcia) 6-1, 6-1.
* În lipsa prezenţelor româneşti la cel mai important turneu feminin al săptămânii, cel de la Doha, ne atrage atenţia competiţia de la Acapulco. Elena Bogdan (527 WTA), ajunsă surprinzâtor în turul II al turneului mexican, n-a mai rezistat în faţa experimentatei slovace Magdalena Rybarikova (50 WTA) fiind învinsă clar cu 0-6, 2-6 după numai 45 de minute. Dacă ar fi realizat surpriza, Elena s-ar fi confruntat cu a doua jucătoare a lumii, Maria Şarapova, care a trecut cu 6-1, 6-2 de columbianca Mariana Duque (învinsă de Bogdan în calificări, dar intrată ca lucky-loser). A doua favorită a turneului, italianca Sara Errani, a fost eliminată (1-6, 1-6) de portoricana Monica Puig. Cât despre Elena Bogdan, ea continuă turneul la dublu, alături de americana Nicole Melichar. Cele două au învins cuplul mexican Victoria Rodriguez/Marcela Zacarias, cu scorul de 6-2, 6-2 şi vor întâlni în sferturi perechea Lauren Davies/Monica Puig (SUA/Puerto Rico).
* Cât despre Doha, primele semifinaliste sunt, un pic neaşteptat, americana Venus Williams şi Viktoria Azarenka (Belarus). Venus a învins-o cu 6-4, 1-6, 6-3 pe poloneza Agnieszka Radwanska, iar Vika a trecut cu 6-3, 6-1 de Caroline Wozniacki. Petra Kvitova, în schimb, a fost eliminată de infatigabila Carla Suarez cu 3-6, 6-0, 6-3!
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri