Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

"Spectacol inter@FAŢA" la Teatru Fix, joi seara, cu INTRARE LIBERĂ. Află ce spectacole au mai fost programate

GALERIE
interfata1teatru interfatamitul pesteriilive in teatru fixacoustic show
  • interfata1
  • teatru interfata
  • mitul pesterii
  • live in teatru fix
  • acoustic show
- +

Folosind mijloace de investigație specifice teatrului documentar, actorii Cătălina Bălălău, Liviu Popa, Ionuț Niculae și Paul Dunca, împreună cu Andreea Chindriș, Maria Draghici, Alexandru Berceanu si Cătălin Crețu produc o investigație performativă a contactului între grupuri culturale diferite, precum comunitatea gay, etnicii romi și evrei și grupul cultural majoritar.       
 
1) inter@FAȚA este rezultatul unei colaborări interdisciplinare care sondează reacția la diferență. Pornind de la documentarea și expunerea unor linii de discriminare prezente în societatea românească, în cadrul performance-ului inter@FAȚA se va genera în timp real muzică, pornind de la monitorizarea EEG a unui performator și a unui spectator.
 
Diferențele culturale provoacă frică și generează agresiune.

Diferențele culturale provoacă curiozitate și generează schimburi.
 
Sesizarea diferențelor reprezintă un mecansim adaptativ esențial supraviețuirii.        
 
Adaptarea la diferențe generează evoluție.
 
Dispozitivul inter@FAȚA creează un flux creativ pornind de la emoțiile spectatorului și ale performatorului, unite cu ajutorul monitorizării EEG a activității neuronale, prin generarea de muzică în timp real de către compozitorul Cătălin Crețu. Muzica va fi folosită ca suport coregrafic de Ana Costea.
 
inter@FAȚA este produs de dramAcum (dramAcum.org) în parteneriat cu Centrul Național al Dansului Bucuresti, cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.
Parteneri: UNATC IL Caragiale, Asociația Pro Casandra, UNMB, Colectiv A Cluj, Teatru Fix Iași, Șapte Seri, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel".
 
Spectacolul se va juca la Teatru FiX,  de la ora 19:00, INTRARE LIBERĂ
Rezervări : 0724. 921.212  sau www.teatrufix.ro.               

inter@FAȚA - Proiect colectiv după un concept de Alexandru Berceanu

Echipa de creație:
 
Cu: Cătălina Bălălău, Paul Dunca, Ionuț Niculae, Liviu Popa
 
Regizor: Alexandru Berceanu
 
Dramaturgi: Andreea Chindriș, Alexandru Berceanu, Vasile Nussbaum
Generare muzică
Compozitor: Cătălin Crețu
Programator: Grigore Burloiu
 
Video artist: Maria Draghici
 
Coregraf: Ana Costea
 
Scenograf: Sabina Pavel
Consultanți științifici: Ana Iorga (Buyerbrain), Adina Babeș (INSHR EW), Vlad Moca (Coneural)

2)  Concert la FiX: Acoustic Show

La Teatru se cântă live
Vineri , 21 noiembrie 2014, ora 21:30,  Teatru FiX

Cătălin Ungureanu, Ciprian Cotruţă şi Claudiu Bursuc-Cârstean vă invită la o seara cu folk şi voie bună, o seară care se prevede a fi de poveste.

Artist suport: 10 lei

Informaţii: 0724. 921.212 
                          
3) Concert la FiX: Live în Teatru FiX

Sâmbătă, 22 Noiembrie 2014, ora 21.00,  Teatru FiX

Sâmbătă, 22 Noiembrie, Cafeneaua Teatru Fix vă invită la o seară de live performance în cadrul căreia George Leonte (chitară electrică), Robert Spazz (MPD) ,Vlad Minea (chitară bas) vă vor introduce într-o atmosferă dominată de un sound ce combină stilul clasic al chitarei electrice și al chitarei bas (blues, jazz, soul, funk) cu sound-uri fresh de hip-hop,trip hop,experimental,jungle,dub,techno, toate presărate cu sesiuni de improvizație ce combină stilurile mai sus enumerate și nu numai.

Așadar, sunteți așteptați începând cu ora 21:00 la Cafeneaua Teatru Fix unde alături de cei trei puteți experimenta o seară plină de muzică bună și vibe pozitiv.

Intrare 10 lei.
Informatii: 0724921212

4) Teatru Filosofic - Mitul Peşterii

Duminică, 23 noiembrie 2014, ora 19:00, Teatru FiX

Cu ocazia Zilei Internationale a Filosofiei va propunem o reprezentare teatrala inspirata de celebrul mit platonic pe care il regasim in dialogul Republica.

Mitul pesterii ne vorbeste despre realitate, iluzie si despre ceea ce este important in viata.

Piesa va fi urmata de o masa rotunda la care publicul va fi invitat sa discute impreuna cu noi despre subiectele filosofice prezentate.

Informaţii şi rezervări: www.teatrufix.ro , 0724921212
               

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri