Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Sportivele din România au trecut toate de primul tur la US Open, dar au dat de greu în următorul

GALERIE
niculescu-monica_4
  • niculescu-monica_4
- +

 

 
Toate cele cinci sportive românce au terminat cu succes prima manşă a turneului de tenis US Open. Alături de calificarea, un pic dificilă, a Simonei Halep în faţa tinerei americance Danielle Collins, marţi au obţinut accesul pentru turul II, Alexandra Dulgheru, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu, toate în faţa unor adversare redutabile din prima “sută” a topului WTA. Trei dintre ele au jucat aseară sau în cursul nopţii cu adversare şi mai bune. Este vorba de Irina Begu, cu italianca Roberta Vinci (28 WTA), Alexandra Dulgheru cu puternica Maria Şarapova (6 WTA) şi Simona Halep cu Jana Cepelova (65 WTA).
Dintre evoluţiile fetelor noastre, sare în ochi maniera categorică în care Sorana Cîrstea a încheiat conturile cu britanica Heather Watson (46): 6-1, 6-1 în 50 de minute, în faţa unei adversare pe care n-a învins-o niciodată. O victorie în faţa englezoaicei nu-i mare lucru pentru o jucătoare cu pretenţiile Soranei, dar este îmbucurătoare fiindcă vine după o perioadă extrem de slabă a târgoviştencei care a căzut peste 50 de locuri în clasament. De asemenea, Monica Niculescu s-a comportat exemplar în faţa jucătoarei kazahe Iaroslava Şvedova (50), care a încercat s-o intimideze pe româncă prin serviciile sale puternice şi jocul ei tipic de hard. Fără a abuza prea mult de obişnuitele slice-uri, Monica a obligat-o pe jucătoarea slavă să adune greşeli neforţate. Monica a servit pentru primul set la 5-4, apoi meciul s-a dus în tie-break-ul câştigat de Şvedova. În setul al doilea, Monica s-a impus cu 6-1, iar în decisiv, cele două s-au bătut în break-uri, până când serviciul româncei s-a îmbunătăţit şi a câştigat cu 7-5, meciul durând aproape trei ore. Cele două jucătoare amintite se vor confrunta cu alte adversare puternice: Monica va juca cu Barbora Zahlavova (Cehia), iar Sorana va avea în faţa fileului o jucătoare de top 10, canadianca Eugénie Bouchard (8 WTA). După acest meci vom putea spune dacă (până nu demult) cea mai bună jucătoare română a revenit pe drumul cel bun.
În altă ordine de idei, jucătoarele americane primite cu wild-card fac lucruri trăsnite: dacă Danielle Collins i-a luat Simonei un set, o altă puştoaică din USA, Catherine Bellis (de numai 15 ani), a reuşit eliminarea favoritei nr. 12, Dominika Cibulkova (Slovacia), scor 6-1, 4-6, 6-4. “Cici”, cum este alintată jucătoarea americană a realizat cea mai mare surpriză a turneului de până acum, însă trebuie spus că de multă vreme, Cibulkova este departe de forma care a dus-o în finala de la Australian Open. O altă jucătoare de marcă eliminată este rusoaica Svetlana Kuzneţova (cap de serie nr. 20), învinsă cu 6-3, 2-6, 6-7 de Marina Erakovic (Noua Zeelandă).
 
Irina a ieşit odată cu Radwanska
 
Prima jucătoare română care a intrat în turul II a fost Irina Begu, care a început foarte bine partida cu reputata Roberta Vinci, câştigând primul set cu 6-2 şi începând cu break setul al doilea. În final, însă experimentata italiancă a echilibrat balanţa şi a egalat scorul la seturi (6-4), pentru ca în decisiv să se impună cu 6-1. Tot ieri, la dublu, Sorana Cîrstea şi franţuzoaica Pauline Parmentier au trecut de primul tur, după 2-6, 6-4, 6-3 cu perechea americană Tornado Black / Bernarda Pera. Sorana şi Parmentier ar putea să confrunte în turul II cu perechea Raluca Olaru / Stefanie Vögele (România / Elveţia), dacă aceasta trece de cuplul Alla Kudriavţeva / Anastasia Rodionova (Rusia / Australia). Dintre rezultatele de ieri, de la simplu, reţinem o nouă supriză: chinezoaica Peng Shuai (29 WTA) a învins-o pe favorita nr. 4, Agnieszka Radwanska cu 6-3, 6-4.
 
Halep, în cursă spre Singapore
Jucătoarea Simona Halep, locul 2 WTA, poate să-şi asigure prezenţa la Turneul Campioanelor, competiţia care închide sezonul feminin de tenis, dacă va accede în semifinalele US Open, ultimul Grand Slam al anului. În aceeaşi situaţie este şi rusoaica Maria Şarapova, locul 6 WTA, dar cele două sportive se pot întâlni în sferturile de finală, caz în care numai una dintre ele se va califica la Turneul Campioanelor după US Open. De asemenea, Serena Williams poate să-şi asigure prezenţa la Singapore după Grand Slam-ul american, dacă se califică în finală. Poloneza Agnieszka Radwanska (5 WTA) ar fi putut obţine acest lucru dacă ar fi câştigat US Open, însă ea a fost eliminată din primul tur. În acest moment, cele patru sportive ocupă următoarele locuri în clasamentul care contează pentru Turneul Campioanelor: 1. Maria Şarapova (5.335 de puncte), 2. Simona Halep (5.060 de puncte), 3. Serena Williams (4.931 de puncte) şi 4. Agnieszka Radwanska (4.249 de puncte). BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, se va disputa, începând din 20 octombrie, la Singapore. Competiţia reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se vor întrece pentru premii de peste şase milioane de dolari. Aseară târziu, Simona Halep a învins-o de o manieră categorică pe Jana Cepelova (Slovacia), scor 6-2, 6-1 şi s-a calificat în turul III la US Open. Partida a durat doar 58 de minute şi singurul moment de suspans a fost la început, când Cepelova a condus cu 2-0.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri