Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
box_memorial
  • box_memorial
- +

 
Box în week-end, la Polivalentă
În acest week-end, iubitorii de box din Iaşi îşi pot da întâlnire la sala Polivalentă unde va avea loc competiţia Ring Iaşi, ajunsă la cea de-a 13 ediţie. Se află la Iaşi loturile de tineret din România şi Republica Moldova, alături de peste 50 de sportivi de la 12 cluburi din ţară. Galele vor avea loc astăzi, de la orele 16:00 şi 18:00 şi mâine de la ora 10:00. Competiţia este organizată de către Asociaţia Judeţeană de box Iaşi, în colaborare cu DJST Iaşi şi va cuprinde meciuri de seniori, tineret, juniori şi cadeţi. Organizatorii vor acorda premii in bani, cupe, medalii si diplome participanţilor. Organizatorii vor acorda premii in bani, cupe, medalii si diplome participanţilor.
 
Baresi l-a vizitat pe Napoli
Fostul internaţional italian Franco Baresi a declarat ieri, cu ocazia ediţiei a IV-a a Cupei Magic la minifotbal, că se bucură că antrenorii italieni vin şi antrenează cu succes în Romănia şi că speră ca Nicolo Napoli să aibă rezultate foarte bune la CSMS Iaşi. "Ştiu că sunt mulţi antrenori italieni care antrenează sau au antrenat aici, în România. Nicolo Napoli este acum la Iaşi şi mă bucur că are rezultate foarte bune. Experienţa lor acumulată în fotbalul italian este benefică pentru echipele pe care ei le antrenează. Sunt antrenori serioşi, muncitori, sunt devotaţi şi rezultatele se văd. Cu Nicolo Napoli m-am revăzut după foarte mulţi ani, a fost o întâlnire plăcută. L-am vizitat şi i-am urat mult succes. Sper să aibă rezultate bune în continuare la Iaşi", a spus Franco Baresi.
 
Reveniri spectaculoase în gimnastică
Cea de-a 67-a ediţie a Campionatelor Naţionale de gimnastică artistică, programată între 25 şi 27 septembrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, va fi marcată de reveniri spectaculoase: Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu, după pauze mai lungi, precum şi Larisa Iordache şi Diana Bulimar, care şi-au rezolvat problemele de accidentare. La întreceri, la care vor participa şi sportivi invitaţi din reprezentativele Norvegiei şi Belgiei, s-au înscris peste 60 de gimnaşti şi gimnaste, Naţionalele de anul acesta vizând şi o creştere de formă pentru Campionatele Mondiale de la Glasgow (23 octombrie — 1 noiembrie), prima etapă, extrem de importantă, pentru obţinerea calificării la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio de Janeiro.
 
ASA a disponibilizat un stranier
ASA Târgu Mureş a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că atacantul spaniol Ruben Jurado Fernandez a părăsit gruparea din Liga I şi a semnat cu Atletico Baleares. ASA Târgu Mureş menţionează că echipa a fost completată de mijlocaşul Adrian Borza, în vârstă de 30 de ani, care s-a antrenat în ultimele săptămâni alături de acest lot. Borza a mai evoluat pentru echipele Universitatea Cluj, Gloria Bistriţa, Arieşul Turda şi Petrolul Ploieşti. La ASA Târgu Mureş, Borza va avea numărul 30.
 
Messi a primit premiul UEFA
Atacantul argentinian Lionel Messi, de la FC Barcelona, a fost desemnat, joi seara, la Monaco, cel mai bun jucător din cadrul competiţiilor organizate de UEFA în sezonul 2014-2015, trofeu pentru care au mai concurat Cristiano Ronaldo (Real Madrid) şi Luis Suarez (FC Barcelona).  Leo Messi, care a reuşit o remarcabilă triplă cu Barcelona, campionatul Spaniei-Cupa Spaniei-Liga Campionilor, mai câştigase distincţia în 2001 şi 2011, iar acum i-a succedat rivalului său Ronaldo în palmares.
 
Victorie pentru Şahtar în campionat
Formaţia Şahtar  Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, aseară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Metalurg Zaporoje, într-un meci din etapa a şasea a campionatului Ucrainei. Golurile au fost marcate de Alex Teixeira ('64 – penalty, '90^2.). În minutul 86, de la Şahtar Doneţk a fost eliminat Srna, iar două minute mai târziu a primit cartonaş roşu Orelesi de la Metalurg Zaporoje. Şahtar Doneţk se află pe locul doi în clasamentul campionatului ucrainean, cu 13 puncte. Lider este Dinamo Kiev, cu 15 puncte şi un joc mai puţin.


Cu surorile de peste Prut
Reprezentativa feminină a României a învins, cu scorul de 5-0, selecţionata similară a Moldovei, într-un meci amical disputat la Buftea. Echipa condusă de Mirel Albon a marcat toate cele cinci goluri ale întâlnirii încă din prima repriză. Ştefania Vătafu a deschis scorul în minutul 10, fiind urmată de Mihaela Ciolacu după doar şase minute.Vătafu şi Ciolacu au marcat din nou, în minutele 29, respectiv 40, iar Adina Giurgiu a înscris în minutul 37.Al doilea meci s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.
 
Se retrage Ginepri
Tenismanul american Robby Ginepri, semifinalist la US Open în 2005, şi-a anunţat retragerea din activitate la vârsta de 32 de ani şi după 14 ani în circuitul profesionist.  De-a lungul carierei, Ginepri a câştigat trei titluri la simplu: Newport în 2003 şi Indianapolis în 2005 şi 2009. Cel mai bun loc ocupat de Ginepri în clasamentul ATP a fost 15.
 
Demisie la Apoel
Tehnicianul portughez Domingos Paciencia a fost demis de la conducerea echipei APOEL Nicosia, a anunţat, ieri clubul cipriot, pe site-ul oficial. În vârstă de 46 de ani, Paciencia a preluat echipa la 21 mai şi a condus-o în opt partide. APOEL Nicosia a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, fiind elimnată în play-off de FC Astana.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri