Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
baia-mare
  • baia-mare
- +
 
Succes clar al handbalistelor băimărene
Echipa HCM Baia Mare a câştigat, asearâ  scor 32-24 (16-10), meciul cu Ferencvaros  Budapesta, aceasta fiind a  treia victorie consecutivă în grupa 1 a Ligii Campionilor la handbal. Pentru HCM Baia Mare au marcat Alison Pineau – 10 goluri, Gabriela Perianu - 4, Katarina  Jezic - 4, Valentina Ardean– 4, Melinda Geiger – 4, Alexandra Do Nascimento – 2, Adriana Nechita – 2 şi  Abbingh - 1. În urma acestui rezultat, echipa antrenată de Aurelian Roşca rămâne pe locul patru în grupă, cu şase puncte. Primele patru echipe  din cele două grupe ale competiției se califică în sferturile de finală.  Următorul meci pentru HCM Baia Mare în Liga Campionilor este programat pe 14 februarie, în Franţa, cu Fleury Loiret.
 
Celebrul Milevski la Concordia
Artem Milevski (31 de ani) a semnat, ieri, un contract cu echipa Concordia Chiajna, conform site-ului oficial al clubului. "Ne-am înţeles cu Milevski pentru următoarele 6 luni, iar, dacă totul decurge conform planului, vom prelungi înţelegerea cu încă un an", a declarat Cristian Tănase, preşedintele clubului Concordia Chiajna. Atacantul de 31 de ani a câştigat, cu Dinamo Kiev, campionatul Ucrainei (2006, 2009), Cupa Ucrainei (2007) şi Supercupa Ucrainei (2007, 2008, 2010, 2012). Milevski a mai evoluat la Gaziantepspor, Hajduk Split şi RNK Split. La naţionala Ucrainei, a marcat 8 goluri în 50 de meciuri.
 
Fraţii Becali şi Borcea, din nou trimişi în judecată
Fraţii Becali, Cristian Borcea şi judecătoarea Geanina Terceanu au fost trimişi în judecată pentru dare şi luare de mită, a anunţat ieri DNA. Geanina Terceanu este acuzată de luare de mită, fraţii Becali şi Cristian Borcea sunt acuzaţi de dare de mită, iar George-Antonie Iorgovan şi Petre Daniel Costel sunt acuzaţi de mărturie mincinoasă. Potrivit procurorilor, în 24 februarie 2009, judecătorului Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbalişti, cauză în care Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi cinci oameni de fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpaţii trimişi în judecată în dosarul trasferurilor. Judecătorul a dispus achitare pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina celor opt oameni de fotbal, pe motiv că "fapta nu există". În urma investigaţiilor, procurorii DNA au stabilit că, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea, în mai multe tranşe, suma totală de 195.000 de euro, începând din aprilie 2009 şi până în mai 2012. Ulterior, hotărârea de achitare a fost desfiinţată, astfel încât toţi inculpaţii au primit pedepse cu executare.
 
 
Portar israelian la Timişoara
ACS Poli Timişoara, locul 11 în Liga 1, l-a transferat, vineri, pe portarul israelian Ram Strauss (23 de ani), informează site-ul oficial al clubului. Strauss a fost adus la Timişoara, după ce bănăţenii au renunţat la serviciile portarului german Sascha Kirschstein (35 de ani). Portarul din Israel a evoluat la Ironi Bat Yam (2011-2012), Maccabi Ahi Nazareth (2012-2013), Hapoel Ramat Gan (2013-2014), Nea Salamis (2014-2015), Hapoel Tel Aviv (2015-2016) şi Hapoel Ironi Kiryat Shmona (2015-2016). Strauss a fost selecţionat la reprezentativele de juniori şi de tineret ale Israelului. Este al cincilea transfer al timişorenilor din această iarnă, după Prince Rajcomar, Everon Pisas, Abel Suarez şi Manu Torres.
 
Halep, învinsă de Wozniacki
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a ocupat doar locul al doilea în ancheta realizată de site-ul circuitului profesionist feminin (WTA) pentru cea mai frumoasă lovitură a lunii ianuarie. Halep a acumulat 28 de procente din voturile internauţilor pentru o lovitură reuşită în sfertul de finală cu Karolina Pliskova (Cehia), la scorul de 6-4, 0-1, 15-30. Românca a egalat la 30-30, cu o minge trimisă în lung de linie.  Caroline Wozniacki a câştigat lupta pentru cea mai frumoasă lovitură a lunii trecute, cu 42% din sufragii, pentru un punct câştigat împotriva jucătoarei muntenegrene Danka Kovinic, la turneul de la Auckland.  Locul al treilea în această anchetă, care contabilizează exclusiv voturi exprimate pe site-ul wtatennis.com, a fost ocupat de Eugénie Bouchard (16%), a patra a fost Svetlana Kuzneţova (8%), iar a cincea Victoria Azarenka (6%).

 
 
Au debutat Tamaş şi Gebhart
Formaţia Steaua Bucureşti a remizat, joi seară, scor 2-2, cu formaţia din Djurgardens, într-o partidă amicălă disputată în Antalya. Pentru Steaua au marcat Fernando Varela, în minutul 4, şi Jugurtha Hamrun, în minutul 21, în timp ce pentru formaţia din Suedia au înscris Michael Olunga, în minutul 25, şi Daniel Berntsen, în minutul 53. Fundaşul Gabriel Tamaş şi mijlocaşul Timo Gebhart au debutat pentru Steaua în partida cu Djurgardens, după ce fuseseră prezentaţi oficial în cadrul unei conferinţe de presă organizată de clubul Steaua, în cursul zilei de joi. Tamaş a fost titularizat de tehnicianul Laurenţiu Reghecampf şi a rămas pe teren pe toată durata partidei, în timp ce Gebhart a intrat pe teren în minutul 46, în locul lui Ciprian Marica. Steaua mai are programată o partidă amicală cantonamentul din Antalya, cu AS Trencin, sâmbătă, de la ora 14:45.
 
Dana Haralambie urcă
Dana Haralambie (18 ani) a obţinut, la Oslo, cel mai bun rezultat al României în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, informează Federaţia Română de Schi-Biatlon. Sportiva legitimată la clubul CS Dinamo Braşov, a sărit 113,5 m la prima încercare şi respectiv 115 m, iar totalul obţinut, de 193,3 puncte, i-a asigurat locul 20 în clasamentul final pentru această etapă a Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile. Dana Haralambie a reuşit pentru a doua oară în acest sezon să corecteze cea mai bună performanţă românească în Cupa Mondială a acestei discipline. Antrenată de Florin Spulber şi Magdo Csaba, Dana Haralambie a debutat în sezonul 2015/2016 de sărituri cu schiurile, pe 4 decembrie, la Lillehammer, tot în Norvegia, cu o clasare pe poziţia 21.
 
Sturridge n-are zile multe la Liverpool
Daniel Sturridge, atacantul de 26 de ani, se gândeşte la despărţirea de Liverpool la finalul acestui sezon, chiar dacă mai are contract până în 2019, din cauza criticilor primite din partea oficialilor clubului în perioadele în care a fost accidentat. Atacantul, plătit de Liverpool cu 200.000 de euro săptămânal, a început antrenamentele uşoare după accidentarea din meciul pierdut în deplasare cu Newcastle, scor 0-2, din 6 decembrie 2015. „Corpul trebuie să înveţe să se adapteze la noile cote de intensitate din antrenamente, iar jucătorul trebuie să facă diferenţa între o durere serioasă şi o simplă durere”, a declarat antrenorul Jürgen Klopp în toamna anului trecut despre Sturridge, fotbalist care a lipsit, din cauza accidentărilor, 268 de zile doar în anul 2015.Sturridge, care a mai jucat la Manchester City, Chelsea şi Bolton Wanderers, este dorit de Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham şi West Ham, conform jurnaliştilor englezi.
 
Luis Enrique s-a pus pe recorduri
Antrenorul Luis Enrique va marca meciul său oficial cu numărul 100 pe banca tehnică a echipei de fotbal FC Barcelona, în confruntarea cu Levante, de duminică, din La Liga, relatează ziarul catalan Sport.  În cele 99 de meciuri disputate până acum, Barcelona a obţinut cu Luis Enrique rezultate record comparativ cu tehnicienii precedenţi şi anume 79 victorii, 11 egaluri şi 9 înfrângeri, golaveraj 300-72. Nici Guardiola, nici Frank Rijkaard, nici Louis van Gaal, nici Johann Cruyff nu se pot lăuda cu palmaresul obţinut de Enrique în primele sale 100 meciuri. Barca lui Enrique, a stabilit un record de victorii, de goluri înscrise şi de goluri primite (cele mai puţine), şi este neînvinsă de 27 meciuri, la un pas de recordul de 28 victorii consecutive din era Guardiola.
Barcelona lui Enrique, care a câştigat deja cinci trofee, poate depăşi recordul stabilit de Guardiola (6 trofee), dacă îşi va adjudeca şi în acest sezon campionatul, cupa şi Liga Campionilor.
 
Jagr sclipeşte şi acum în NHL
Jaromir Jagr, hocheistul ceh de 43 de ani de la Florida Panthers, a reuşit, ieri, două pase decisive în victoria, scor 6-3, cu Detroit Red Wings, a atins şi a depăşit cota de 1.100 de pase decisive în carieră. Jagr are 738 de goluri şi 1.839 de puncte în 1.598 de meciuri jucate în liga profesionstă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL) pentru echipele Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils şi Florida Panthers.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri