Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
chiriches-napoli
  • chiriches-napoli
- +
 
Medic şcolit în Anglia la naţională
Dan Laurenţiu Oproiu, noul medic al echipei naţionale de fotbal a României a lucrat la Unirea Urziceni şi Steaua, iar în ultimii cinci ani a profesat în Marea Britanie, la spitalele din Coventry, Watford şi Southampton. În vârstă de 41 de ani, Dan Laurenţiu Oproiu va fi sprijinit de preparatorul fizic, Marian Lupu şi de maseurii Adrian Mîrza, Dragoş Paraschiv, Iulian Mircea şi Toma Vasilescu. Noul medic al echipei naţionale de fotbal a României va coordona şi activitatea medicală de la toate loturile naţionale ale României. Dan Laurenţiu Oproiu a lucrat cu Victor Piţurcă la Steaua, iar la Unirea Urziceni, cu Dan Petrescu şi cu Roni Levi. El s-a format şi specializat în sistemul medical din Marea Britanie, unde a şi lucrat în ultimii cinxi  ani, în instituţii medicale importante din Coventry, Watford şi Southampton. Pe perioada cantonamentului din Italia, echipa naţională va beneficia şi de un psiholog sportiv. Este vorba de Silviu Ioniţă, care îşi desfăşoară activitatea şi la nivelul loturilor de juniori.
 
Chiricheş rămâne la Napoli
Fotbalistul român Vlad Chiricheş nu va pleca de la echipa italiană Napoli, chiar dacă italienii au adus deja un alt fundaş central, Lorenzo Tonelli, a declarat pentru site-ul tuttonapoli.net, agentul jucătorului, Pietro Chiodi. “O echipă ca Napoli, aflată pe locul doi în clasament, care urmează să joace în Champions League, trebuie să aibă concurenţă pe posturi pentru a continua să crească. A fost o experienţă grozavă cu un antrenor care vrea foarte multe lucruri de la fundaşii lui. Chiricheş a învăţaţ foarte mult, iar sezonul următor va fi şi mai bun pentru că Sarri este un profesor şi are o dorinţă uriaşă de a îmbunătăţi echipa”, a declarat Chiodi. Jurnaliştii italieni spun despre Chiricheş că a fost mereu considerat al 12-lea jucător al echipei napoletane, dar acest lucru nu l-a demoralizat pe jucătorul care a bifat 17 meciuri în acest sezon. Italienii mai spun că de serviciile jucătorului român mai sunt interesaţi şi turcii de la Fenerbahçe.
 
Steaua nu mai vrea repatriaţi
Mihai Stoica a anunţat că Steaua nu este interesată de transferurile foştilor jucători Lucian Sânmărtean, Lukasz Szukala, Cristian Tănase şi că nu a făcut nicio ofertă pentru Gonzalo Cabrera de la FC Botoşani sau pentru Hamed Koné de la FC Voluntari.  "Nu ne interesează Sânmărtean. Nu ne interesează Szukala. Nu ne interesează Tănase. Probabil că nici pe ei nu-i interesează să se întoarcă în România. Nu ne mai interesează nicio repatriere, vă rog să încetaţi cu aceste invenţii. Ajunge! Cabrera nu a fost şi nu este pe lista noastră, mai mult, i-am spus celui care l-a adus în România când m-a întrebat dacă suntem interesaţi de el că nu ne interesează sub nicio forma. Nu ne interesează Koné de la Voluntari.", a scris Mihai Stoica pe contul personal de socializare.
 
 
Locul VI la ştafetă
România a ocupat locul VI în finala probei masculine de ştafetă 4x100 m liber, luni, la Campionatele Europene de înot de la Londra.  Marius Radu, Daniel Macovei, Alin Coste şi Norbert Trandafir au fost cronometraţi cu timpul de 3:17. 08. Reprezentanţii României au ocupat locul al doilea în seria a doua de calificări (3:16.54), un nou record naţional. Medalia de aur a revenit Franţei (3:13.48), urmată de Italia (3:14.29) şi de Belgia (3:14.30).  Robert Glinţă, singurul înotător român calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, a reuşit calificarea în finala probei masculine de 100 metri spate. Glinţă a câştigat seria a şasea, în 53.43 s (record naţional), în timp ce Daniel Martin a ocupat doar locul IX în seria a treia (56.91 s).
 
Moratoriu pentru Rapid
Comitetul Executiv al FRF  a suspendat 48 de ore aplicarea sancţiunii cu şase puncte a echipei Rapid, solicitată de FIFA pentru neplata datoriei către fostul său jucător Rhema Obed, a anunţat, ieri, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.  “Azi, înainte de şedinţa Comitetului Executiv, reprezentanţii clubului Rapid ne-au trimis o solicitare de suspendare a acestei decizii. Această suspendare trebuie adresată FIFA şi nu FRF, pentru că sancţiunea a fost dictată de FIFA. În acelaşi timp le dăm răgaz 48 de ore celor de la Rapid să facă dovada plăţii şi noi să ne adresăm FIFA să vedem dacă acceptă să nu se facă această depunctare”, a explicat Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv.  El a adăugat că Rapid trebuie să achite datoria către Obed în 48 de ore pentru a putea scăpa de sancţiune, FRF a primit zilele trecute o adresă prin care FIFA solicită sancţionarea clubului Rapid din Liga a II-a cu deducerea a şase puncte din clasament în urma datoriei de 57.000 de euro pe care o are de achitat către fostul său jucător, englezul de origine nigeriană Rhema Obed.

Capră renunţă la Petrolul
Finanţatorul echipei Petrolul Ploieşti, Dan Capră a anunţat ieri, printr-un comunicat postat pe site-ul clubului, că va renunţa la conducerea echipei imediat după finalul sezonului, indiferent dacă echipa va retrograada sau nu în Liga a II-a.  Dan Capră a preluat clubul Petrolul Ploieşti în anul 2013, după plecarea lui Florian Walter iar de atunci au început problemele pentru clubul ploieştean. Dan Capră a fost arestat preventiv în noiembrie 2014 şi a petrecut 8 luni în arest, într-un dosar în care este cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Ulterior a fost pus sub control judiciar.
 
 
A fost chemat şi Tănase la Parchet
Fotbalistul Florin Tănase, mijlocaş la FC.Viitorul, a fost citat şi s-a prezentat, ieri,  la sediul Parchetului Capitalei pentru audieri în calitate de martor, în dosarul morţii lui Patrick Ekeng. Surse judiciare precizează că mijlocaşul de la FC. Viitorul este unul dintre cei care s-au aflat în imediata apropiere a lui Ekeng după ce a căzut pe teren şi poate oferi amănunte despre ce a văzut şi cum s-a intervenit acolo. Citarea lui Florin Tănase la sediul Parchetului Capitalei a venit  după ce luni s-au prezentat la audieri Mircea Rednic, Ionel Dănciulescu, Dorin Rotariu şi Sergiu Hanca, toţi în calitate de martori. La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti este în lucru un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă în cazul morţii fotbalistului Ekeng.
 
Tentativă de record în Herăstrău
Sportivul român Radu Milea doreşte să stabilească un nou record naţional la alergare timp de 24 de ore, în cadrul unei tentative care va avea loc pe 11 iunie, în Parcul Herăstrău din Bucureşti. Radu Milea, 27 de ani, va alerga în sistem buclă, pe un traseu de aproximativ 1,5 km din Herăstrău. El a fost inspirat în acest demers de realizarea lui Şerban Chiurlea, în anul 2010, care a parcurs 150 km în 24 de ore. ''Mi-am spus că trebuie să-mi testez limitele fizice şi psihice printr-o încercare personală aşa că am decis să alerg 24 de ore, inspirat şi de realizarea lui Şerban Chiurlea din 2010, din dorinţa de a stabili un record naţional'', a declarat Radu Milea. Anul acesta, un român stabilit în SUA, Andrei Nana, a reuşit să strângă 204,4 kilometri într-o competiţie de 24 de ore din Franţa.
 
Bencic ratează Roland Garros
Jucătoarea de tenis din Elveţia, Belinda Bencic, în vârstă de 19 ani, ocupanta locului opt în clasamentul WTA, a anunţat, ieri, că nu va putea participa la turneul de la Roland Garros din cauza unor probleme medicale, resimţind puternice dureri la spate. Marea speranţă a tenisului elveţian a avut un sezon plin de accidentări. Bencic a pierdut în primele runde la mai multe turnee, printre care Miami, Indian Wells, Doha, Dubai şi Australian Open. Belinda Bencic nu a participat la turneul de la Madrid, pe care Simona Halep l-a câştigat . Ultimul meci al lui Bencic a fost la începutul lunii aprilie, când a fost eliminată în turul al doilea la Charleston. Locul Belindei Bencic pe tabloul principal de la Roland Garros va fi luat de Lauren Davis, locul 115 WTA.
 
 
Ranieri, antrenorul anului în UK
Antrenorul Claudio Ranieri, în vârstă de 64 de ani, proaspăt campion cu Leicester City în Premier League, a fost numit, ieri, managerul anului în Marea Britanie, după ce a adus primul titlu din istorie pentru formaţia de pe King Power Stadium. Italianul a devenit al doilea antrenor din afara Regatului Unit al Marii Britanii care câştigă această distincţie oferită în fotbalul englez, după francezul Arsène Wenger, antrenorul echipei Arsenal Londra, câştigător în 2002 şi 2004. Fostul selecţioner al naţionalei Greciei, fosta adversară a României în grupa de calificare la Campionatul European din Franţa, a intrat în posesia premiului la capătul unei zile de sărbătoare, în care a defilat alături de jucătorii săi pe un autocar descoperit, pe străzile din Leicester, în aclamaţiile a aproximativ 250.000 de fani în extaz.
 
Halilovic trece la Valencia
Barcelona a ajuns la un acord cu Valencia pentru transferul mijlocaşului croat Alen Halilovic, în vârstă de 19 ani , acesta urmând să semneze un contract pe cinci sezoane cu formaţia de pe Mestalla. Potrivit relatărilor postului de radio, mutarea se va realiza în această vară, iar clauza de reziliere va creşte în fiecare an până când va atinge cota de 12 milioane de euro în ultimul an de contract. Pe lângă Valencia, o altă echipă din Spania este interesată de serviciile lui Halilovic. Reprezentanţi ai clubului FC Sevilla i-au contactat deja pe oficialii Barcelonei în încercarea de a ajunge la o înţelegere pentru transferul mijlocaşului adus de la Dinamo Zagreb în vara lui 2014.  Alen Halilovic a declarat, recent, că îşi doreşte să se întoarcă pe Camp Nou după ce împrumutul său la Sporting Gijon va expira, dar oamenii din staff-ul Barcelonei spun că fotbalistul croat nu poate face faţă în acest moment cerinţelor de la campioana Spaniei.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri