Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
tecau
  • tecau
- +
 
Tecău a fost premiat la Roland Garros
Tenismanul român Horia Tecău a primit trofeul de campion mondial la dublu pe anul 2015, în cadrul galei Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), care a avut loc marţi seara la Roland Garros, cu ocazia celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.  Tecău a ridicat singur trofeul, partenerul său de dublu, Jean Julier Rojer, fiind plecat în Olanda. Cei doi s-au clasat pe primul loc în clasamentul ATP al probei de dublu la finele anului 2015, după ce au câştigat titlul la Wimbledon şi Turneul Campionilor de la Londra. La Gala Campionilor Mondiali ITF au fost premiaţi jucătorii clasaţi pe primul loc în ierarhiile profesioniste (Serena Williams şi Novak Djokovic)  şi cele ale juniorilor, la finalul anului anterior, precum şi echipele câştigătoare ale Cupei Davis şi Fed Cup în 2015, Marea Britanie, respectiv Cehia. Premiul rezervat campioanelor mondiale la dublu feminin a fost atribuit elveţiencei Martina Hingis şi partenerei acesteia, indianca Sania Mirza.
 
La Călăraşi se visează
Dunărea Călăraşi, ocupanta locului secund în play-off-ul Seriei I din Liga a II-a. , a câştigat, miercuri, scor 3-1, meciul jucat pe teren propriu cu UTA Bătrâna Doamnă, ocupanta locului secund din Seria a II-a, în prima manşa a barajului de promovare în Liga I.  Golurile au fost marcate de Valentin Alexandru (‘4, ’45) şi Kanda (’80), respectiv Strătilă (’43).  Diferenţa de două goluri le oferă călărăşenilor un avantaj în partida retur care se va disputa sâmbătă la Arad, pe stadionul "Motorul". Învingătoarea acestui baraj va întâlni într-o dublă manşă pe FC Voluntari, într-un nou baraj de promovare (menţinere).
 
 
Petrescu, cerut la Mahacikala
 Antrenorul român Dan Petrescu, în vârstă de 48 de ani, aflat sub contract cu chinezii de la Jiangsu Suning, este dorit în Rusia, la formaţia Anji Mahachikala, echipă salvată de la retrogradare în urma unui meci de baraj. Dan Petrescu a avut un start de sezon foarte bun în China, reuşind trei victorii consecutive, dar, pe parcurs, Jiansu s-a indepărtat la şase puncte de liderul Guangzhou Evergrande, după doar 11 etape scurse din actualul sezon al campionatului asiatic. Câştigătoarea Cupei Chinei a legat, în ultimele runde, o serie de trei meciuri fără succes. De partea cealaltă, antrenorul din acest sezon al echipei din Daghestan, Ruslan Agalarov, a fost demis, după ce a salvat echipa de la retrogradare pe ultima sută de metri, fiind nevoie să joace un meci de baraj.
 
 
Viitorul se întăreşte
Echipa lui Gheorghe Hagi a reuşit să-l achiziţioneze pe Florin Purece, jucător în vârstă de 24 de ani. Purece a venit la Viitorul din postura de jucător liber de contract şi a semnat o înţelegere valabilă pe trei sezoane. Florin Purece a ajuns la Concordia Chiajna în anul 2012, de la Atletico Arad şi are o cotă de piaţă de 600 000 de euro, conform transfermark.de. În cele 41 de meciuri disputate în tricolul echipei din Ilfov a marcat de cinci  ori, reuşind şi opt pase decisive. Purece are şi trei selecţii la naţionala sub 19 ani a României.
 
“Boierul” Nole
Novak Djokovic, liderul mondial în ierarhia ATP, a devenit primul jucător de tenis din istorie care câştigă peste 100 de milioane de dolari. Americanul Tiger Woods şi britanicul Lennox Lewis sunt sportivii care au depăşit şi ei această sumă.  Înainte de startul turneului, Djokovic avea 99,7 milioane dolari. în vârstă de 29 de ani, Novak Djokovic este urmat în acest clasament de Roger Federer. Elveţianul a câştigat până acum din tenis 98 de milioane de dolari. Al treilea în topul câştigurilor pe terenul de tenis este Rafael Nadal, cu 78,1 milioane de dolari. Jucătorul sârb Novak Djokovic s-a calificat miercuri în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros după ce l-a învins pe spaniolul Roberto Bautista în patru seturi, 3-6, 6-4, 6-1, 7-5. Djokovic se va lupta pentru un loc în semifinale cu jucătorul ceh, Tomas Berdych.
 
Argentina poate pierde Copa America
Naţionala Argentinei  este în pericol să rateze Copa America, din cauza propriei Federaţii, care acuză guvernul de la Buenos Aires că se implică în alegerile pentru desemnarea preşedintelui forului fotbalistic, potrivit publicaţiei argentiniene Clarin.  Naţionala Argentinei se află într-un cantonament în California, iar Comitetul Executiv va supune la vot dacă vicecampioana mondială se va întoarce la Buenos Aires, după ce guvernul este acuzat că se implică în votul pentru desemnarea noului preşedinte al Federaţiei Argentiniene de Fotbal.  "Alegerile sunt suspendate pentru 90 de zile şi ar mai putea fi suspendate încă 90 de zile. Vom cere CONMEBOL şi FIFA să evalueze dacă acest lucru este împotriva regulilor instituţiilor. Comitetul Executiv va decide dacă naţionala trebuie să se întoarcă în Argentina", a spus Damian Dupiellet, secretarul administrativ al Federaţiei Argentiniene, potrivit ediţiei online a publicaţiei argentiniene Clarin.FIFA a exclus mai multe reprezentative din competiţiile internaţionale, printre care Nigeria, Camerun sau Indonezia, din cauză că guvernele acestor ţări s-au implicat în munca depusă de federaţiile de fotbal.
 
 
Di Matteo la Aston Villa
Potrivit cotidianului The Sun, Roberto Di Matteo a semnat un contract cu Aston Villa, grupare care a retrogradat în acest sezon după 23 de ani. în vârstă de 45 de ani, Roberto Di Matteo va primi 45.500 de euro pe săptămână. Cel care a dorit ca antrenorul italian să preia echipa Aston Villa este Xia Jiantong, miliardarul chinez care a cumpărat clubul pentru aproape 100.000.000 de euro. Roberto Di Matteo va primi 45.500 de euro pe săptămână şi va avea un buget de transferuri de 65.000.000 de euro. Principalul obiectiv al antrenorului italian Roberto Di Matteo este să o readucă pe Aston Villa în Premier League, iar în următorii 5 ani să o califice în grupele Ligii Campionilor. Roberto Di Matteo a mai antrenat echipele MK Dons, West Brom, Chelsea şi Schalke 04. Cu Di Matteo antrenor, Chelsea a cucerit Liga Campionilor (2012) şi Cupa Angliei (2012). Conform transfermarkt.de, Roberto Di Matteo are un procentaj ca antrenor de 50,7 victorii, 21,1 egaluri şi 28,2 înfrângeri.
 
Povetkin a scăpat de suspendare
Boxerul rus Alexandr Povetkin, challengerul oficial la titlul de campion mondial la categoria grea (versiunea WBC), depistat pozitiv la meldonium luna trecută, a efectuat un nou test antidoping care s-a dovedit negativ, a anunţat promotorul său Andrei Riabinski. Povetkin a fost supus unui test antidoping în cursul lunii aprilie, iar în urma analizelor s-au descoperit urme de meldonium în eşantioanele recoltate pugilistului rus. Din acest motiv, Consiliul Mondial al Boxului (WBC) a decis să amâne pe termen nelimitat meciul pentru pentru titlul mondial al greilor pe care Alexandr Povetkin urma să-l dispute pe 21 mai, la Moscova, împotriva americanului Deontay Wilder. Andrei Riabinski doreşte acum ca lupta dintre Aleksandr Povetkin şi Deontay Wilder să aibă loc până la sfârşitul acestui an.
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri