Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
begu-irina_4
  • begu-irina_4
- +
 
Trei românce în prima zi, la Wimbledon
Simona Halep (5 WTA) va evolua în primul tur la turneul de la Wimbledon, astăzi, în faţa Karolinei Schmiedlova (Slovacia, 40 WTA). Confruntarea dintre Halep şi Schmiedlova va fi a patra de pe terenul 2, conform programului anunţat pe site-ul oficial al competiţiei, partidele fiind programate începând cu ora 13:30. Simona Halep are ambiţii mari, după ce, în 2015, a fost eliminată în primul tur, de Jana Cepelova, din Slovacia, în trei seturi, scor 7-5, 4-6, 3-6. Astăzi vor mai juca la Wimbledon Irina Begu şi Patricia Ţig. Irina Begu, a 25-a favorită, va evolua în primul meci de pe terenul 5, de la 13:30, împotriva nemţoaicei Carina Witthöft (109 WTA).  Patricia Ţig, clasată pe locul 100 în lume, o va întâlni pe italianca Sara Errani, favorita numărul 20, în cel de-al doilea meci de pe terenul 14.
 
 
Două bronzuri europene la scrimă
Echipa masculină de sabie a României, formată din Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu şi Alin Badea, a câştigat, sâmbătă, medalia de bronz la Campionatele Europene de la Torun. Pregătiţi de Mihai Covaliu, cei patru au învins Ungaria în finala mică, scor 45-32. De-a lungul competiţiei, România a învins Turcia cu 45-22, Franţa, scor 45-42, şi a pierdut în faţa Rusiei, scor 32-45. Medalia de bronz obţinută de echipa masculină este cea de-a doua cucerită de către delegaţia României la Europene, după ce şi echipa feminină de spadă a reuşit o performanţă similară. Pe lângă aceste reuşite, echipa României a mai câştigat un aur şi un argint, în proba individuală femninină de spadă, prin Simona Gherman, respectiv Ana Maria Popescu.
 
Cel mai rapid penalty
Irlanda a deschis surprinzător scorul în chiar minutul 2 al partidei cu Franţa, din optimile Euro 2016, din penalty, transformat de Robbie Brady, acesta fiind cel mai rapid dictat în istoria Campionatelor Europene. Golul din penalty este al doilea cel mai rapid gol din istoria unui Campionat European, reuşita irlandezului de la Norwich fiind depăşită la acest capitol doar de golul pe care rusul Dimitri Kiricenko l-a marcat, la EURO 2004, în victoria cu 2-1 a ţării sale în faţa Greciei. Kiricenko a marcat în minutul 1:07 al ultimului meci din faza grupelor. În topul ţărilor care au primit goluri rapide în istoria Campionatului European este şi România. Echipa României a primit un gol foarte rapid la EURO 1996. Hristo Stoicikov a înscris în minutul 2:27 unicul gol al partidei Bulgaria - România.
 
Cel mai frumos gol de la Euro
Mijlocaşul maghiar Zoltan Gera a înscris cel mai frumos gol din faza grupelor Campionatului European din Franţa, în meciul încheiat la egalitate de Ungaria, scor 3-3, în faţa Portugaliei. Golul marcat de Zoltan Gera (37 de ani), prin care Ungaria a deschis scorul în faţa reprezentativei Portugaliei, în minutul 19, a primit 74% dintre voturi şi a fost urmat de reuşita lui Cristiano Ronaldo, din minutul 52 al aceluiaşi meci. Printre nominalizaţi s-au mai numărat: Marek Hamsik (Rusia - Slovacia 1-2 ), Bastian Schweinsteiger (Germania - Ucraina 2-0), Alvaro Morata (Spania - Turcia 3-0), Romelu Lukaku (Belgia - Irlanda 3-0), Dimitri Payet (Franţa - România 2-1), Luka Modric (Croaţia - Turcia 1-0) şi  Emanuele Giacherinni (Belgia - Italia 0-2).
 
 
CFR Cluj, fără tehnician
Antrenorul echipei CFR Cluj, Antonio Conceiçao, în vârstă de 54 de ani, cel care a revitalizat echipa în sezonul trecut şi a câştigat a patra Cupă a României din istoria clubului, a decis, sâmbătă, după negocierile cu şefii, să părăsească echipa ardeleană.  Portughezul şi-a luat astăzi rămas bun de la jucători, în vestiar, le-a comunicat că pleacă şi le-a spus că se va întoarce în Portugalia. Tehnicianul a avut mai multe oferte în această vară, din Ucraina şi din Golf, dar şi din Portugalia, de la Uniao da Madeira, dar le-a refuzat în speranţa că va continua cu CFR. În altâ ordine de idei, oficialii clubului CFR Cluj au anunţat  că renunţă la serviciile fotbaliştilor portughezi Vitor Bruno şi Daniel Coelho, rezilierea contracterlor realizându-se pe cale amiabilă.
 
Săpunaru este cerut în Turcia
Conform presei din Turcia, formaţia Göztepe Izmir, echipă ce a terminat pe locul 13 sezonul trecut în liga a doua, îl doreşte pe fotbalistul român Cristian Săpunaru. Turcii îi oferă un contract pe două sezoane, cu un salariu de 400.000 de euro în primul an, respectiv 500.000 în cel de-al doilea, iar Săpunaru a cerut timp de gândire înainte de a da răspunsul final. Cristian Săpunaru s-a lansat în fotbalul mare la FC Naţional, a trecut apoi la Rapid, iar în perioada 2008-2012 a jucat pentru FC Porto. A jucat două sezoane şi în Spania, la Zaragoza şi Elche, înainte de a reveni la Rapid. În luna septembrie a anului trecut, fundaşul a semnat un contract cu Pandurii având în contract o clauză care stipula faptul că poate părăsi clubul gorjean în eventualitatea în care va primi o ofertă avantajoasă din străinătate.
 
Ianis se va antrena cu Fiorentina
Oficialii clubului italian AC Fiorentina au decis ca tânărul fotbalist Ianis Hagi, în vârstă de doar 17 ani, fiul fostului mare internaţional Gheorghe Hagi, să meargă alături de formaţia pregătită de Paulo Sousa în cantonamentele din această vară ale formaţiei toscane. Formaţia toscană şi-a asigurat deja prima opţiune de cumpărare a tânărului fotbalist. Acum, conducătorii echipei la care evoluează şi internaţionalul român Ciprian Tătăruşanu s-au decis să facă pasul următor: să-l ia pe Ianis Hagi într-o perioadă de probă în cantonamentele de vară, anunţă Scouted Football.  Astfel, Hagi nu va merge alături de colegii săi în primele două cantonamente ale verii, urmând să se alăture echipei pregătite de Paulo Sousa în pregătirile pentru noul sezon din campionatul Italiei. Fiul lui Gică Hagi se va prezenta la reunirea echipei, iar tehnicianul portughez va decide, în urma unei perioade de probă, dacă tânărul mijlocaş va rămâne în lotul echipei sale sau va fi trimis înapoi la Viitorul.
 
 
Pandurii vrea antrenor străin
Narcis Răducan, preşedintele echipei Pandurii Târgu Jiu, a declarat că antrenorul Mircea Rednic a refuzat oferta propusă de formaţia gorjeană, care va aduce la începutul săptămânii viitoare un tehnician străin cu un CV foarte impresionant. "Rednic ne-a mulţumit pentru ofertă, dar are alte planuri acum. Avem pe listă patru - cinci antrenori foarte interesanţi, cu performanţe în campionate din Europa. Cu doi dintre ei mă întâlnesc zilele următoare. La începutul săptămânii viitoare vreau să avem noul antrenor instalat pentru că intrăm în criză de timp, iar echipa are nevoie de un antrenor stabil. Sunt antrenori care au luat Cupe în Olanda, campionate în Croaţia, Serbia, Italia, nu e simplu să îi conving" a declarat pentru Digi Sport preşedintele executiv al Pandurilor, Narcis Răducan. Totodată, acesta speră la o prezenţă în play-off şi în sezonul următor, după ce, în acest an, Pandurii Târgu Jiu a terminat campionatul pe locul 3, iar Ioan Hora a fost golgeterul Ligii I.
 
Grupă nu prea grea pentru Olimpia
Campioana României la fotbal feminin, Olimpia Cluj, şi-a aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon, iar fetele antrenorului Mirel Albon vor avea parte de adversari foarte puternici. Tagerea la sorţi a avut loc la Nyon, iar echipa antrenată de Mirel Albon va avea ca adversare Medyk Konin (Polonia), care va fi şi gazda grupei, Pärnu (Estonia), Breznica Pljevija (Muntenegru). Preşedintele executiv al clubului Olimpia Cluj, Alin Cioban, a afirmat că deşi este o grupă dificilă, calificarea se va juca în chiar ultima partidă, cea dintre campioana României şi gazda grupei, Medyk Konin. „Este o grupă dificilă şi am căzut cu cel mai puternic adversar pe car îl puteam avea. Calificarea se joacă între Olimpia şi Medyk Konin”, a afirmat Alin Cioban.
 
 
Nani a făcut “suta”
Internaţionalul portughez Nani, fotbalist legitimat la clubul turc Fenerbahçe, a ajuns, sâmbătă, la meciul dintre Portugalia şi Croaţia din optimile de finală ale Campionatului European, la selecţia cu numărul 100 în naţionala pregătită de Fernando Santos. Astfel, după performanţa reuşită sâmbătă, Nani a devenit al doilea jucător din actuala lot al Portugaliei, şi al patrulea din istorie, care reuşeşte să ajungă la 100 selecţii. Născut în Insulele Capului Verde, Nani a debutat la naţionala portugheză pe 1 septembrie 2006, timp în care a reuşit să marcheze 20 de goluri. Primul meci al lui Nani a fost o înfrângere a Portugaliei, scor 4-2, în faţa Danemarcei. "Este un număr frumos de atins pentru orice fotbalist", a spus, după meci, selecţionerul portughez Fernando Santos.
 
 
Bronz al Columbiei la “Copa America”
Naţionala Columbiei a câştigat cu scorul de 1-0 meciul jucat împotriva primei reprezentative a Statelor Unite ale Americii, în finala mică a ediţiei centenare de la Copa America, şi a terminat competiţia pe locul al treilea. Singurul gol al partidei a fost marcat de Carlos Bacca, atacantul formaţiei italiene AC Milan, în minutul 31. După înfrângerea din semifinalele competiţiei, scor 0-4, împotriva Argentinei, naţionala Statelor Unite, clasată pe locul 31 în ierarhia mondială, a suferit a doua înfrângere, în faţa Columbiei la Copa America.  Cel mai aproape de a marca pentru SUA a fost atacantul Bobby Wood, care a lovit bara porţii lui Ospina în minutul 62. Odată cu ajungerea în finala mică, naţionala Statelor Unite şi-a egalat cea mai bună performanţă de la Copa America, din 1995.
 
Încă un atlet dopat 
Triplusaltistul Alexandru Baciu a fost depistat pozitiv la controlul antidoping, a confirmat, ieri,  preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Sandu Ion.
''Am fost informaţi de ANAD că şi Alexandru Baciu a fost depistat pozitiv. La fel ca şi Soare, substanţa găsită la el este tot meldonium'', a declarat Sandu Ion, preşedintele FRA. Baciu, fost campion balcanic la triplusalt, nu era calificat la Jocurile Olimpice de la Rio. El urma să participe la Campionatele Balcanice programate sâmbătă şi duminică la Piteşti, potrivit listei de start publicate de FRA.  
 
Un fel de Cupă Intercontinentală
Alejandro Dominguez, Preşedintele Confederaţiei Sudamericane de Fotbal (CONMEBOL), a declarat, sâmbătă în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat, că îşi doreşte un meci între învingătoarele Campionatului European şi Copei America.”Am făcut o provocare către UEFA. Să aducem faţă în faţă câştigătoarele Euro şi Copa America Centenario. Acum aşteptăm răspunsul. Cei de la UEFA analizează oferta noastră”, a dezvăluit Dominguez, în cadrul conferinţei.  Momentan, acesta nu a propus, însă, nici o dată de disputare a acestui meci care ar urma să încununeze festivităţile ediţiei aniversare a Copei America, competiţie care a împlinit în acest an 100 de ani de existenţă.
 
Cibulkova, învingătoare la Eastbourne
Dominika Cibulkova, locul 21 în clasamentul mondial, a învins-o, sâmbătă, pe sportiva din Cehia, Karolina Pliskova, locul 17 WTA, scor 7-5, 6-3, în finala turneului pe iarbă de la Eastbourne,  cu două zile înainte de startul turneului de la Wimbledon.  Fosta finalistă de la Australian Open, Cibulkova va urca începând de luni, pe locul 19 în clasamentul WTA.  De asemenea, Cibulkova o conduce pe Karolina Pliskova cu 2-0 în disputele directe, prima victorie a fost obţinută în 2014 în semifinala turneului de la Kuala Lumpur.
 
 
Fotbalist pedofil
Jucătorul brazilian Jobson (28 de ani), ultima oară la Botafogo, a fost arestat de poliţia din Brazilia, după ce a violat patru fete minore. Potrivit unui reprezentant al poliţiei braziliene, Rodrigo da Motta, citat de Marca, victimele sunt fete cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani: „Este vorba de patru fete, una dintrele ele are aproape 12 ani, alta 13, iar celelalte două au 14 ani”. Poliţiştii brazilieni au mai afirmat că Jobson a abuzat de cele patru fete după ce le-a dat băuturi alcoolice şi droguri. Jobson este suspendat din toate activităţile fotbalistice până în 2019, după ce a refuzat să facă un test antidoping când juca pentru Al-Ittihad, în Arabia Saudită.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri