Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
halepa
  • halepa
- +

 

 Distincţii pentru Simona Halep

Simona Halep, locul 3 WTA, câştigtoarea turneelor de la Bucureşti şi Montreal, a fost desemnată jucătoarea lunii iulie, de fanii care au votat pe site-ul WTA. Românca a fost preferată de 84 la sută dintre cei care au votat. Alături de Halep au mai fost nominalizate americanca Madison Keys, locul 9 WTA, finalistă la Rogers Cup, care a primit 2 la sută din voturi, britanica Johanna Konta, locul 13 WTA, câştigătoare la Stanford - 5 la sută, şi americanca Venus Williams, locul 6 WTA, finalistă la Stanford - 9 la sută. Pentru Simona Halep, această distincţie este prima din acest an. De asemenea, Simona Halep a primit şi premiul WTA pentru lovitura lunii iulie, datorită unui punct câştigat la scorul de 6-2, 5-3, 30-30, în meciul cu australianca Daria Gavrilova din turul al doilea al turneului de la Montreal. Simona a finalizat punctul cu o lovitură de dreapta în diagonală din interiorul terenului, după ce, cu un efort fizic deosebit, a reuşit să returneze câteva mingi dificile ale adversarei. 
 
Irina Begu, învingătoare la Florianopolis
Jucătoarea de tenis Irina Begu, cap de serie numărul 2 şi locul 31 WTA, s-a impus, ieri, în turneul de la Florianopolis (Brazilia) şi a câştigat al treilea turneu din carieră. Irina a învins-o, în finală, cu scorul de 2-6, 6-4, 6-3, după două ore şi opt minute, pe Timea Babos (Ungaria, 44 WTA). Irina Begu, care va împlini 26 de ani la sfârşitul lunii, a mai câştigat turneele de la Seul (2015) şi Taşkent (2012). În 2013, turneul de la Florianopolis a fost câştigat de Monica Niculescu.
 
Nadia, imediat după Jesse Owens
Nota de 10 primită de gimnasta Nadia Comăneci la Montreal 1976 este considerat de L'Equipe al doilea cel mai important moment din istoria Jocurilor Olimpice. L'Equipe consideră că la 14 ani şi opt luni, Nadia Comăneci a devenit "Prinţesa de la Montreal". Ea a câştigat cinci medalii din şase posibile, trei dintre ele fiind de aur. "Nota de 10 primită de Comăneci a provocat o eroare a calculatorului, care a arătat nota 1.00 în loc de 10.00", a mai scris L'Equipe. Publicaţia franceză consideră cel mai important moment din istoria Jocurilor Olimpice a avut loc la ediţia din 1936, de la Berlin, atunci când atletul american de culoare Jesse Owens a câştigat patru medalii de aur (100 metri, 200 metri, 4x100 metri şi săritura în lungime) chiar sub privirile lui Adolf Hitler, care dorea să arate supremaţia rasei albe.
 
Berlusconi a vândut Milanul la chinezi
Preşedintele grupului Finivest, Silvio Berlusconi, şi-a dat acordul preliminar pentru vânzarea a 99,93 la sută din acţiunile clubului de fotbal AC Milan către o societate din China pentru suma de 740 de milioane de euro, a anunţat, ieri Gazzetta dello Sport. Grupul chinez care va prelua clubul italian se numeşte Sino-Europe Investment Management Changxing şi este condus de Yonghong Li.  Berlusconi a introdus în contractul preliminar de vânzare o clauză prin care noul proprietar se obligă să investească în club 350 de milioane de euro în următorii trei ani, dintre care 100 de milioane de euro în momentul perfectării actelor. La 20 februarie, Silvio Berlusconi a sărbătorit 30 de ani de când se află la conducerea clubului AC Milan.
 
Pandurii şi Viitorul, out!
Formaţia Pandurii Târgu Jiu a fost eliminată, joi seară, din Liga Europa, fiind învinsă în manşa secundă a turului trei preliminar, în deplasare, de echipa israeliană Maccabi Tel Aviv, scor 2-1. În tur, câştigători au fost tot cei de la Maccabi, scor 3-1. În Israel, pentru Pandurii a marcat Pleaşcă, în minutul 57. Maccabi a înscris prin Igiebor (’24) şi Scarione ('80). Viitorul a remizat pe teren propriu, la Ovidiu, 0-0, cu KAA Gent, după ce în Belgia a scorul a fost de 5-0 pentru gazde. Cele două echipe româneşti au părăsit Liga Campionilor.
 
Hora a semnat cu Konyaspor
Atacantul Ioan Hora a semnat, ieri, un contract pe trei ani cu echipa turcă Konyaspor, fostul jucător al echipei Pandurii Târgu Jiu fiind prezentat oficial după ce a efectuat vizita medicală. "Cred că mă potrivesc sistemului de joc de la Konyaspor. Liga din Turcia este superioară celei din România. Anul trecut am avut succes în România şi voi munci mai mult pentru a avea performanţe mai mari aici. Konyaspor este una dintre cele mai bune echipe din Turcia şi sunt fericit că am ajuns aici", a declarat Hora, care a fost golgeterul Ligii I în sezonul trecut cu 22 de goluri marcate. Hora va purta tricoul cu numărul 88 la echipa la care în trecut a evoluat şi Ciprian Marica.
 
Baia Mare s-a retras din Liga a II-a
Echipa FCM Baia Mare a depus la Federaţia Română de Fotbal o înştiinţare prin care anunţă că se retrage din Liga a II-a, cu doar o zi înainte de startul competiţiei în care au rămas în acest moment 20 de formaţii. FCM Baia Mare avea programată prima partidă din cadrul Ligii a II-a sâmbătă, de la ora 11.00, în deplasare, cu Academica Clinceni. Liga a II-a a fost restructurată de către conducerea Federaţiei Române de Fotbal, fiind redusă la o singură serie de 22 de echipe, numai că în acest moment, după retragerea SC Bacău şi FCM Bacău, au rămas doar 20 de echipe. Conducerea grupării băimărene a anunţat pe pagina de Facebook că echipa se retrage din Liga a II-a din cauza faptului că Primăria Baia Mare nu a fost de acord cu încheierea unui contract de închiriere a stadionului până la finalul sezonului, necesar pentru a fi depus la FRF.
 
Trageri la sorţi la polo
Campioana României la polo, CSM Digi Oradea, va găzdui grupa A din turul I al Ligii Campionilor, iar adversarele sale, potrivit tragerii la sorţi de ieri, sunt  VK Mornar Split (Croaţia), Galatasaray SK Istanbul (Turcia) şi UZSC Utrecht (Olanda).Meciurile din celelalte trei grupe vor fi găzduite de Budapesta, La Valletta şi Porto, fiind programate în intervalul 30 septembrie – 2 octombrie. În aceeaşi competiţie, Steaua Bucureşti va evolua în grupa D care se va desfâşura în Malta, grupă din care mai fac parte Jadrag Herceg Novi (Muntenegru), Valletta (Malta) şi KS Arkonia Szczecin (Polonia).
 
Gafă antologică în Europa League
Portarul echipei Aberdeen, Joe Lewis, a fost protagonistul unei faze amuzante, dar nefericite pentru echipa sa, după ce a luftat o minge primită de la un coechipier, rezultând un autogol care a stabilit scorul final al meciului cu NK Maribor, din manşa a doua a turului al treilea preliminar al Ligii Europa. În minutul 90+3, la scorul de 0-0 al partidei de joi seară, de la Maribor, Graeme Shinnie a recuperat o minge şi a trimis-o portarului. Acesta a încercat să degajeze, dar a dat pe lângă balon, care s-a "scurs" în poartă. Maribor s-a impus cu 1-0, după ce în meciul tur scorul a fost egal, 1-1, calificându-se în play-off-ul Ligii Europa.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri