Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
fury-ty
  • fury-ty
- +

 

De ce s-a furişat Fury?

Campionul mondial la categoria grea Tyson Fury a fost depistat pozitiv cu cocaină şi riscă să piardă titlurile la versiunile WBA, WBO şi IBO, informează presa engleză. Fury, în vârstă de 27 de ani, urma să-i acorde revanşa urcaineanului Vladimir Kliciko într-o luptă programată la 29 octombrie, însă britanicul a anunaţat, la 23 septembrie, că renunţă la această întâlnire din motive medicale. Fury nu a precizat natura accidentării şi nici o altă dată eventuală pentru luptă.  ESPN precizează că testul ieşit pozitiv, unul de urină, a fost făcut la 22 septembrie, cu o zi înainte de anunţul lui Fury. Întâlnirea revanşă cu Kliciko a mai fost amânată o dată, la 24 iunie, când Tyson Fury a invocat o entorsă la gleznă. Fury şi Kliiko  ar fi trebuit să boxeze la 9 iulie. Vladimir Kliciko, în vârstă de 40 de ani, a fost învins de Tyson Fury, în noiembrie 2015, la Düsseldorf, şi a pierdut atunci centurile WBA, IBF şi WBO la categoria grea. În contractul pentru primul meci este inclusă şi o clauză referitoare la încă o confruntare între cei doi sportivi.
 
Revanşă contra dinamoviştilor
* rugbiştii ieşeni joacă în Capitală, în Cupa Regelui. Astăzi, de la ora 11:00, în cadrul etapei a III-a a Cupei Regelui la rugby, echipa Politehnica Iaşi întâlneşte în Capitală formaţia Dinamo Bucureşti. Cele două echipe s-au mai confruntat, tot acolo şi în Superligă. Bucureştenii au câştigat cu 28-17, însă senzaţia a fost că Iaşul ar fi putut mult mai mult. Jucătorii antrenaţi de George Sava, Cosmin Raţiu şi Ioan Iftode pot demonstra astfel, chiar dacă din echipă vor lipsi câţiva titulari, printre care şi talonerul Tudor Butnaru. Echipa anunţată de staff-ul ieşean este: Dorogan, Orghianu, Balan – Călugăreanu, Raţiu – Ilie, Welile, N. Moa – Rusu, Plai – Mihai, Văcaru, Curcan, Prins – Barbu. Rezerve: Niţă, Chiriac, Sasu, Toader, Pâslaru, Moroşan, Bezuidenhout, Neagu. Celelalte meciuri ale etapei se dispută sâmbătă la aceeaşi oră: CSU Cluj – Steaua şi Ştiinţa Baia Mare - Timişoara Saracens.CSM Olimpia Bucureşti stă.
 
 
Misiune uşoară
* Poli Iaşi – CSU Târgovişte, astăzi, ora 11:00, Sala LPS. Politehnica Iaşi are o misiune lejeră în runda a III-a a Diviziei A de handbal masculin. Formaţia pregătită de Florin Spiridon, care a câştigat primele două partide, acasă contra CSSM Bacău (30-22) şi la Botoşani (43-20), întâlneşte una dintre cele mai subţiri grupări, CSU Târgovişte. Oaspeţii au disputat un singur meci, pe care l-au pierdut acasă, 23-46 contra CSM Bucureşti II. Partida se va derula în Sala Liceului cu Program Sportiv Iaşi, de la ora 11. (Ovidiu MINEA)
 
 
 Cei 25 ai naţionalei
Selecţionerul Christoph Daum a anunţat, ieri, lotul de 25 de jucători pentru meciurile cu Armenia şi Kazahstan, tehnicianul renunţând de pe lista lărgită la portarul Florin Niţă şi fundaşul Răzvan Raţ. În asemenea condiţii, lotul României este format din Tătăruşanu, Pantilimon, Lung (portari), Săpunaru, Benzar, Găman, Moţi, Grigore, Toşca, Filip,. Enache, Latovlevici (fundaşi), Bicfalvi, Hoban, Marin, Stanciu, Maxim, Chipciu, Popa, Prepeliţă, Rotariu  (mijlocaşi), Stancu, Andone, Keşeru, Alibec (atacanţi). România va juca următoarele două meciuri din preliminariile Cupei Mondiale din 2018 în deplasare, cu Armenia la 8 octombrie şi cu Kazahstan la 11 octombrie, ambele de la ora 19.00. Reunirea lotului este programată luni, la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia.
 
 
Parteneriat medical al FRF
Componenţii loturilor naţionale de fotbal vor beneficia de servicii medicale, constând în analize medicale, imagistică, consultaţii şi intervenţii chirurgicale, în reţeaua de sănătate Regina Maria, în baza unui parteneriat semnat viineri cu Federaţia Română de Fotbal. Serviciile medicale oferite fotbaliştilor se vor face la recomandarea sau solicitarea doctorilor din cadrul FRF.  ”Componenta medicală este una dintre cele mai importante, întrucât echipele noastre reprezentative au un mare handicap faţă de cele ale altor ţări în ceea ce priveşte nutriţia, recuperarea, tratamentul şi investigaţiile medicale. Alăturarea partenerului Regina Maria este mai mult decât benefică şi umple un gol de care am suferit”, a declarat preşedintele FRF, ieri, într-o conferinţă de presă. FRF şi reţeaua medicală Regina Maria au început colaborarea înaintea Campionatului European din 2016, când toţi componenţii lotului au efectuat analize de laborator şi investigaţii de imagistică în cadrul acestor clinici. 
 
Chiricheş. în refacere
Medicul formaţiei Napoli, Alfonso De Nicola, a declarat, ieri, la postul Radio Kiss Kiss, că fundaşul Vlad Chiricheş va intra de luni în program normal de pregătire, informează site-ul iamnaples.it.  Chiricheş, în vârstă de 26 de ani, a suferit o leziune minoră la menisc înaintea meciului naţionalei României cu Muntenegru din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. El a fost supus, la 3 septembrie, la clinica Villa Stuart, unei artroscopii la genunchiul stâng. Fundaşul român a început, la 20 septembrie, antrenamentele uşoare. Internaţionalul român nu a fost convocat de selecţionerul Christoph Daum în lotul pentru meciurile din deplasare, cu Armenia la 8 octombrie şi cu Kazahstan la 11 octombrie, din preliminariile CM-2018.
 
Gafă jenantă a FA
Jucătorii din naţionala Angliei au primit, joi, cărţi poştale semnate de Sam Allardyce, cu mesajul "Călătoria noastră a început", acestea fiind expediate marţi, înainte ca tehnicianul să fie demis. "Felicitări! Călătoria noastră a început cu prima noastră victorie împreună. Abia aştept să vă revăd", a notat Allardyce în mesajul către fotbalişti. Cărţile poştale au fost trimise de federaţia engleză (FA) tuturor jucătorilor care au făcut parte din lotul de la meciul cu Slovacia, din 4 septembrie, câştigat cu scorul de 1-0, în preliminariile Cupei Mondiale  "Ceea ce s-a întâmplat este extrem de jenant atât pentru Allardyce, care a condus echipa doar 67 de zile şi la un meci, cât şi pentru FA, mai ales deoarece cărţile poştale au ajuns la jucători joi", notează telegraph.co.uk.
 
Mourinho ţipă la analist
Tehnicianul José Mourinho a avut o ieşire nervoasă către analistul formaţiei Manchester United, joi seară, la meciul cu Zoria Luhansk din Liga Europa, el reproşându-i lui Giovanni Cerra faptul că a greşit aşezarea adversarilor, ceea ce a creat confuzie. Mourinho a discutat cu secundul său Rui Faria, după care s-a repezit la Cerra, care era pe bancă, şi a ţipat la el gesticulând. "Era vorba de organizare, adversarii şi-au schimbat echipa înainte de meci. Paul Pogba era puţin derutat de schimbări şi evident, eu vreau ca asistenţii mei să se ocupe de toate detaliile", a declarat Mourinho. Manchester United a învins cu scorul de 1-0 echipa Zoria Luhansk, în etapa a doua a grupelor Ligii Europa.
 
Wenger n-ar refuza naţionala engleză
Tehnicianul echipei Arsenal Londra, Arsène Wenger, care sâmbătă împlineşte 20 de ani de colaborare cu gruparea londoneză, a declarat că ar fi dispus să preia conducerea naţionalei Angliei "într-o bună zi", dacă va fi liber de contract. "Într-o bună zi, dacă voi fi liber, de ce nu?", a spus antrenorul în vârstă de 66 de ani. Wenger antrenează echipa Arsenal Londra de la 1 octombrie 1996, iar contractul său este valabil până la finalul acestui sezon. Wrenger a câştigat 15 trofee cu gruparea engleză. Federaţia engleză caută un nou selecţioner, Sam Allardyce fiind demis marţi, după doar 67 de zile în funcţie. 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri