Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
iorgulescu-gino
  • iorgulescu-gino
- +

 

Eşecuri pe teren propriu
 
Ambele echipe ieşene de handbal masculin au pierdut disputele de ieri, din etapa a XXI-a a Diviziei A, derulate pe teren propriu.
În Sala LPS, Politehnica nu a avut nicio şansă în faţa unei echipe care are şanse mari să promoveze, CSM Călăraşi. Trupa ieşeană a cedat la scor, 28-38, diferenţa fiind făcută în mare parte în prima repriză, pe care oaspeţii au câştigat-o cu 21-12. Pentru gazde au marcat Caciuc (6), Folescu (5), Vulpe (5), Sabău (4), Dîl (3), Negru (3), Toma (1) şi Czari (1).
În SalaPolivalentă, după un prim act bun, pe care l-a câştigat cu 14-12, HC Universitas a cedat în faţa CSM Ploieşti cu scorul de 24-26. Golurile ieşenilor au fost marcate de Ifrim (8), Ciobanu (6), Ştefan Dumitrache (4), Moraru (3) şi Dimofte (3).

 

 

Membru pe viaţă?
Comitetul Executiv al FRF de ieri nu a mai avut loc, fiind considerat nestatutar deoarece membrilor nu le-au fost înmânate documentele necesare luării deciziilor în subiectele de pe ordinea de zi cu minimum 72 de ore înaintea şedinţei. Şedinţa a fost amânată cu o săptămână, până în 24 aprilie, pentru ca membrii Comitetului Executiv să poată analiza subiectele de pe ordinea de zi.Totuşi, membrii prezenţi la Casa Fotbalului au discutat aproximativ patru ore pe marginea subiectelor de pe ordinea de zi, fără a lua însă vreo decizie. În cadrul acestor discuţii, preşdintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a propus ca preşedintele de onoare al federaţiei. Mircea Sandu, să devină invitat permanent în C.Ex. Propunerea făcută de Iorgulescu nu a fost supusă la vot întrucât nu era statutară, actualul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, luând decizia să-l invite pe Sandu în Comitetul Executiv atunci când va considera de cuviinţă.
Wild-card-uri de la Ţiriac
Jucătorii de tenis Marius Copil, locul 165 ATP, şi Irina-Camelia Begu, locul 120 WTA, au primit wild-card-uri pentru turneul de la Madrid, organizat de fostul tenisman român Ion ţiriac, informează site-ul oficial al competiţiei. Turneul masculin este de categoria Masters 1.000 şi are premii în valoare totală de 3.671.405 euro, în timp ce la feminin premiile sunt de 4.236.425 de dolari şi este de categorie Premier Mandatory. Totodată, jucătoarea Alexandra Dulgheru, locul 132 WTA, a primit wild-card pentru a putea participa în calificările turneului din capitala Spaniei. Pentru tabloul principal masculin au mai primit invitaţii tenismanii spanioli Roberto Bautista şi Pablo Carreno, iar un al patrulea wild-card va fi anunţat ulterior. Direct acceptate pe tabloul feminin, cu wild-card, au fost jucătoarele spaniole Anabel Medina, Silvia Soler şi Maria Teresa Torro. Turneul de la Madrid va începe la 4 mai.
Lucescu l-a dat afară pe Blohin
Echipa antrenată de românul Mircea Lucescu, Şahtar  Doneţk, a învins marea rivală Dinamo Kiev cu scorul de 2-0, în deplasare, într-o partidă din etapa a XIX-a a campionatului de fotbal al Ucrainei şi se menţine în lupta pentru titlu. Luiz Adriano a marcat ambele goluri ale campionilor ('10, '34), provocând demiterea antrenorului Oleg Blohin de către conducerea clubului kievean.
Atacantul brazilian Junior Moraes (ex-Gloria Bistriţa) a reuşit o ''dublă'' pentru Metalurg Doneţk, care a dispus cu 3-2 de Cernomoreţ Odesa, pe teren propriu.
în altă partidă, Iliciveţ Mariupol a dispus cu 1-0 de Karpatîi Lvov. în clasament, şahtior a revenit pe primul loc, cu 50 puncte (23 jocuri), urmată de Dnepr Dnepropetrovsk, 50 p (22 j), Dinamo Kiev, 43 p (23 j) şi  Metalist Harkov, 37 p (20 j), Oleg Blohin, în vârstă de 61 de ani, se afla pe banca tehnică a formaţiei din capitala Ucrainei din septembrie 2012 şi nu a reuşit să câştige niciun trofeu. Noul antrenor al dinamoviştilor este Serghei Rebrov.
Constanţa, campioană la volei masculin
Campioana la volei masculin, Tomis Constanţa, a cucerit titlul naţional al sezonului 2013-2014, joi, în deplasare, după victoria din meciul al treilea al finalei cu CSVM Zalău, scor 3-0 (15, 23, 18). În primele două meciuri ale finalei, Tomis Constanţa s-a impus, pe teren propriu, cu 3-0 şi cu 3-2, iar cu succesul de ieri a dus scorul general la 3-0 şi a cucerit titlul naţional.  În acest sezon, Tomis Constanţa a câştigat şi Cupa României, reuşind astfel eventul, la fel ca în stagiunea precedentă.  Graţie titlului naţional câştigat, Tomis Constanţa va  evolua în Liga Campionilor în stagiunea viitoare.  în finala mică a Diviziei A, scorul general între Dinamo Bucureşti şi SCM U Craiova este 2-1, după ce craiovenii au câştigat, joi, în deplasare, cea de-a treia partidă, cu scorul de 3-1. Anterior, Dinamo a obţinut victorii în meciurile de la Craiova, cu 3-0 şi 3-2. Meciul patru va avea loc, astăzi, tot la Bucureşti, iar o eventuală partidă decisivă este programată în 24 aprilie, la Craiova.
 
 
Rusescu a ratat finala
Formaţia Sporting Braga, cu atacantul Raul Rusescu pe teren 81 de minute, a pierdut, în deplasare, scor 0-2, partida cu echipa Rio Ave, ratând calificarea în finala Cupei Portugaliei. În meciul tur, cele două echipe au terminat la egalitate, 0-0. Benfica Lisabona este a doua finalistă, după ce a câştigat cu scorul de 3-1, meciul disputat pe teren propriu cu FC Porto. FC Porto câştigase partida tur, cu
Suporterii Petrolul s-au mâniat
150 de suporteri ai Petrolului, nemulţumiţi de eliminarea echipei ploieştene din semifinalele Cupei României, au pătruns, ieri, în incinta Stadionului Ilie Oană, în timpul antrenamentului susţinut de fotbaliştii pregătiţi de Răzvan Lucescu, şi i-au apostrofat pe aceştia pentru evoluţia lor. Cel mai contestat a fost Guilherme, care, potrivit celor prezenţi la partida de la Giurgiu, cu Astra, ar fi avut un gest reprobabil la adresa galeriei după încheierea partidei, În timp ce echipa şi-a continuat antrenamentul, suporterii au discutat cu antrenorul Răzvan Lucescu, cu team managerul Cristi Vlad şi cu căpitanul echipei, Geraldo Alves.  Acţiunea de protest a fanilor s-a încheiat în faţa clădirii unde se află biroul patronului Dan Capră. La solicitarea conducerii clubului, la stadion au fost prezenţi mai mulţi jandarmi şi poliţişti. Potrivit reprezenţilor Jandarmeriei, nu a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru a aplana conflictul.
 
Yildîrîm - condamnat definitiv
Curtea supremă l-a condamnat definitiv, ieri, la şase ani şi trei luni de închisoare pe preşedintele clubului Fenerbahçe Istanbul, Aziz Yildîrîm, în dosarul meciurilor aranjate din Turcia, a anunţat presa locală. În vârstă de 61 de ani, Aziz Yildîrîm va trebui astfel să revină în închisoare pentru a-şi ispăşi pedeapsa. În iulie 2012, oficialul a fost condamnat de prima instanţă la doi ani şi şase luni de închisoare pentru că a condus un grup infracţional şi la trei ani şi nouă luni pentru implicarea sa în meciuri aranjate. Curtea supremă confirmase în ianuarie acest verdict. Yildîrîm a cerut rejudecarea, susţinând că procesul a fost unul "politic", dar apelul său a fost respins. În afara lui, aproape o sută de persoane au fost condamnate în cadrul acestui dosar fără precedent, care a bulversat fotbalul din Turcia. Echipa Fenerbahçe a foste exclusă din ediţia 2011/2012 a Ligii Campionilor. Fost jucător profesionist, Aziz Yildirim a preluat conducerea clubului din partea asiatică a Istanbulului în 1998, fiind reales în noiembrie 2013 în funcţia de preşedinte, în ciuda acestui scandal.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri