Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
anghelache
  • anghelache
- +

 

 
Atac la Anghelache

Fundaşul echipei Botev Plovdiv, Srdjan Luchin, a declarat, ieri, că a fost forţat de către preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, să părăsească gruparea "alb-roşie" în pauza competiţională din iarnă. "Practic, am fost «rugaţi» să plecăm de la Dinamo. Dacă nu ne găseam altă echipă sau dacă nu acceptam rezilierea contractului, aveau ei metodele lor să ne facă să acceptăm. Am fost forţaţi să plecăm", a spus Luchin, la Dolce Sport. Luchin, care negociază cu Steaua un eventual transfer, a precizat că şi-a dorit ca fundaşul Laurenţiu Rus să-şi găsească repede o echipă, după ce Constantin Anghelache a declarat că i-a reziliat contractul, deoarece nicio formaţie nu era interesată de serviciile sale. "Anghelache nu are pic de respect faţă de jucătorii pe care îi are la dispoziţie, iar asta nu e un lucru bun pentru fotbalul românesc, să ai astfel de oameni în conducere. Când am văzut declaraţia lui Anghelache, m-am rugat să-şi găsească Rus cât mai repede echipă. Glumesc", a completat Luchin. La aproximativ o săptămână după ce şi-a reziliat contractul cu FC Dinamo, Rus a semnat o înţelegere cu Astra Giurgiu

 

Tabără gratuită de la DJST
 
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi va trimite într-o tabără gratuită copii care s-au remarcat în competiţiile sportive organizate în această vară în mediul rural. 35 de elevi de la Centrele de Pregătire de atletism, de la Andrieşeni, de judo, de la Vlădeni, de handbal, de la Ruginoasa, şi box, de la Valea Lupului, vor merge la Muncel în perioada 5-10 august. Participanţii au fost aleşi în urma selecţiilor la disciplinele sportive amintite, care au fost organizate în lunile mai şi iunie de către DJST, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi a Liceului cu Program Sportiv Iaşi. La cele 15 selecţii derulate au participat 1283 de elevi cu vârste între 7 şi 14 ani, de la 65 de structuri şcolare. Fondurile necesare selecţiilor şi organizării taberei, la care vor participa şi antrenorii speranţelor sportive, au fost obţinute de DJST Iaşi ca urmare a organizării unor târguri la Sala Polivalentă. Informaţiile au fost transmise de şeful Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi, Alexandru Cişman.

 

 

Tricolorele joacă în semifinalele CM

 

Echipele Germaniei şi Danemarcei se vor întâlni în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin Under 18 din Macedonia, celălalt meci din ultimul act al competiţiei fiind România - Muntenegru. Germania a învins, miercuri, cu scorul de 36-29 (19-15), echipa Coreei de Sud, în timp ce Danemarca a trecut cu scorul de 29-26 (22-22, 10-11) după prelungiri, de Rusia. Semifinalele sunt programate astăzi, la Ohrid, meciul România - Muntenegru urmând a se disputa de la ora 18.00, iar Germania - Danemarca de la ora 20.30. Formaţia muntenegreană a învins, miercuri, cu scorul de 25-24 (11-10), naţionala Braziliei. La rândul lor, tricolorele s-au calificat în semifinalele Campionatului Mondial după victoria obţinută, cu scorul de 36-22 (22-12), în faţa reprezentativei Olandei. Finalele pentru medalii vor avea loc duminică.
 
Mera a semnat cu Rapid
 
Fundaşul Ioan Mera a semnat, joi, un contract valabil un sezon cu FC Rapid şi va debuta la formaţia giuleşteană în meciul cu FC Viitorul, programat, astăzi, în etapa a II-a a Ligii I. În vârstă de 27 de ani, Mera este după Emil Dică al doilea jucător care semnează cu Rapid de la preluarea clubului de către omul de afaceri Valerii Moraru. Fundaşul a mai evoluat în cariera sa de până acum la formaţiile Poli Timişoara, CFR Timişoara, FCM Reşiţa, CS Buftea, Gloria Buzău, Unirea Urziceni, Alania Vladikavkaz, Săgeata Năvodari şi ultima oară la ACS Poli Timişoara. Antrenorul Ionel Ganea a declarat  într-o conferinţă de presă că nu a renunţat la niciunul dintre jucătorii noi pe care îi are la antrenamente, chiar dacă până acum nu au semnat decât doi.
Orac şi Liţă Dumitru, angajaţi la Concordia
Fostul fotbalist Costel Orac va ocupa funcţia de director de imagine în cadrul clubului Concordia Chiajna, în timp ce tehnicianul Liţă Dumitru va conduce activitatea academiei de fotbal a grupării ilfovene. Costel Orac a fost între 2010 şi 2011 antrenor al formaţiei Concordia Chiajn, reuşind alături de Laurenţiu Diniţă, promovarea în prima ligă. "Avem nevoie de experienţa lui Costel Orac pentru a promova imaginea bună de care se bucură Concordia Chiajna în acest moment. Vrem să ţinem aproape fostele glorii din fotbal, să fie alături de echipă, dar şi de cei mici de la Academia de Fotbal a clubului, acolo unde l-am numit şef de centru pe Liţă Dumitru", a declarat primarul comunei Chiajna, Mircea Minea.
 
Monaco vrea brazilieni de la Lucescu
 
AS Monaco încearcă să compenseze plecarea mijlocaşului James Rodriguez la Real Madrid, astfel că s-a orientat către brazilienii Douglas Costa şi Alex Teixeira de la Şahtar Doneţk, jucători pentru care gruparea din Principat este dispusă să plătească peste 65 de milioane de euro. James Rodriguez a semnat, la 22 iulie, un contract pe şase sezoane cu Real Madrid, clubul AS Monaco încasând din acest transfer 80 de milioane de euro. Acum, pentru o sumă mai mică, oficialii monegaşti au posibilitatea de a cumpăra doi jucători tineri, cu evoluţii apreciate la echipa lui Mircea Lucescu. Douglas Costa (23 ani) este un jucător cu profil ofensiv şi a sosit la Doneţk în ianuarie 2010 de la Gremio, pentru 6 milioane de euro. Tot pentru şase milioane de euro şi tot la începutul anului 2010 a venit de la Vasco da Gama şi mijlocaşul ofensiv Alex Teixeira (24 de ani).
 
 
Un alt francez, antrenor la ivorieni
 
Tehnicianul francez Hervé Renard, care a pregătit echipa Sochaux în sezonul trecut, a fost numit, joi, în funcţia de selecţioner al naţionalei Coastei de Fildeş. Renard, care îl va înlocui pe conaţionalul său Sabri Lamouchi, a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni în 2012 cu reprezentativa Zambiei, într-o finală cu formaţia Coastei de Fildeş. Hervé Renard, în vârstă de 45 de ani, a mai pregătit în cariera sa echipele Cambridge United, AS Cherbourg, USM Alger şi naţionala Angolei. Coasta de Fildeş a fost eliminată încă din faza grupelor la Cupa Mondială din Brazilia.
 
De Vrij, transferat la Lazio
 
Fundaşul echipei Feyenoord Rotterdam, Stefan de Vrij, a semnat un contract pe patru sezoane cu formaţia Lazio Roma, a anunţat, ieri, clubul italian, care a precizat că internaţionaul olandez va avea un salariu anual de 1,3 milioane de euro. "Sunt fericit că am ajuns la Lazio, este cea mai bună alegere pentru mine. Lazio m-a dorit foarte mult, s-a interesat de mine şi pe timpul Cupei Mondiale din Brazilia", a declarat De Vrij. Conform presei italiene, Lazio Roma va plăti 8,5 milioane de euro plus bonusuri pentru achiziţionarea internaţionalului olandez. Stefan de Vrij, în vârstă de 22 de ani, este un produs al clubului Feyenoord Rotterdam şi are 19 selecţii la naţionala Olandei.
 
Lukaku, definitiv la Everton
Atacantul belgian Romelo Lukaku a semnat un contract pe cinci ani cu Everton, grupare la care a evoluat sub formă de împrumut sezonul trecut de la Chelsea Londra, a anunţat gruparea engleză. Suma de transfer pentru Lukaku este de 28 de milioane de lire sterline, un record pentru Everton. El va purta numărul 10. Atacantul belgian de 21 de ani a fost cel mai bun marcator al echipei Everton sezonul trecut, cu 16 goluri în 33 de meciuri în Premier League.
 
Finală indedită în Copa Libertadores
 
Formaţiile San Lorenzo (Argentina) şi Nacional Asuncion (Paraguay) se vor înfrunta într-o dublă manşă, la 6 şi 13 august, în ultimul act al Copei Libertadores. Nacional a eliminat în semifinale pe Defensor Sporting Montevideo din Uruguay, după 2-0 pe teren propriu şi 0-1 în deplasare. San Lorenzo s-a calificat în finală după ce a trecut, cu scorul de 5-0, pe teren propriu, şi 0-1, în deplasare, de formaţia Bolivar La Paz din Bolivia. Cele două finaliste au ajuns în premieră în această fază a competiţiei.
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri