Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ştiri din sport, multe şi mărunte

GALERIE
dedu-alexandru
  • dedu-alexandru
- +

 
 
Alexandru Dedu a suferit un accident de circulaţie
Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, care a fost rănit, ieri, după ce motocicleta pe care se afla a fost lovită de un autoturism, în Buzău, a fost transferat de la Spitalul Judeţean Buzău la Spitalul Floreasca din Capitală, el având leziuni la membre. Alexandru Dedu, care în urma accidentului rutier a fost internat la Spitalul Judeţean Buzău, a fost transferat la Spitalul Floreasca în noaptea de vineri spre sâmbătă. Surse medicale spun că preşedintele Federaţiei Române de Handbal a suferit mai multe leziuni la membre şi se află în stare stabilă, fiind conştient. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Amalia Călugăru, accidentul în care a fost implicat preşedintele Federaţiei Române de Handbal a avut loc vineri seară, pe DN 2 (E 85), în afara localităţii Poşta Câlnău. Conform sursei citate, Dedu, care se afla pe motocicletă şi se îndrepta dinspre Buzău spre Râmnicu Sărat, a fost acroşat de un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani din Vaslui, care a făcut o manevră de schimbare a direcţiei fără să se asigure.  

Ganea n-are nevoie de “prinţul” Cristea
Antrenorul FC Rapid, Ionel Ganea, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că mijlocaşul Adrian Cristea, aflat în probe, nu a fost păstrat în lot, deoarece nu era într-o formă fizică optimă, tehnicianul precizând că gruparea giuleşteană se va orienta către achiziţionarea unor jucători tineri. "Povestea cu Adrian Cristea au făcut-o ziarele. Pe mine m-a sunat domnul Moraru şi mi-a zis să îl vedem şi pe el la acel amical. L-am văzut, a constatat şi domnul Moraru că forma fizică a lui Cristea nu este una foarte bună. Iar una dintre dorinţele domnului Moraru este să ne orientăm către jucători tineri. Asta pentru că avem în lot jucători cu experienţă, pe lângă care pot veni jucători tineri care să crească şi să construim o echipă bună în viitor", a spus Ganea.  Mijlocaşul Adrian Cristea, 30 de ani, ultima dată la Steaua, a evoluat o jumătate de repriză pentru Rapid în amicalul pe care formaţia giuleşteană l-a câştigat, miercuri seară, cu scorul de 2-1, în faţa formaţiei din Liga a III-a Juventus Bucureşti.
 
Arbitri nemţi la meciul Stelei
Arbitrul german Felix Brych va conduce la centru meciul Steaua - Ludogoreţ Razgrad, care se va disputa, marţi, de la ora 21.45, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor. Felix Brych va fi ajutat la cele două linii de conaţionalii săi Mark Borsch şi Markus Häcker. Rezervă va fi Tobias Christ. Asistenţii suplimentari pentru acest meci au fost desemnaţi Marco Fritz şi Bastian Dankert. Delegatul UEFA a fost desemnat slovacul Dusan Tittel, în timp ce arbitrii vor fi supervizaţi de către spaniolul Manuel Lopez Fernandez.
 
Francezul Grandin, legitimat la Astra
Mijlocaşul dreapta francez Elliot Grandin, în vârstă de 26 de ani, a semnat  un contract pe doi ani cu deţinătoarea Cupei României, Astra Giurgiu. În sezonul trecut, Grandin s-a aflat în lotul formaţiei de Premier League, Crystal Palace. El a venit din postura de jucător liber de contract. Grandin a mai evoluat în carieră la Caën, Olympique Marseille, Grenoble, ŢSKA Sofia, Blackpool, Nice şi Crystal Palace. "Este un jucător de care aveam nevoie, dacă şefii clubului v-au spus că a semnat cu noi, atunci aşa este. E un jucător valoros, care poate juca pe orice post în linia mediană, atât mijlocaş de bandă, cât şi în spatele vârfului. Aveam nevoie de un alt jucător acolo, atât din punct de vedere valoric, cât şi din punct de vedere numeric, pentru că aţi văzut ce s-a întâmplat la Botoşani, unde am pierdut şi din cauza faptului că am avut patru jucători accidentaţi", a declarat antrenorul Daniel Isăilă.
 
Patru meciuri, patru victorii
Formaţia Şahtar Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a înregistrat a patra victorie din tot atâtea posibile în campionatul Ucrainei, vineri, în deplasare, scor 5-0, în faţa echipei Olimpik Doneţk, în etapa a VI-a. Golurile au fost marcate de Lebed (’17 - autogol), Taison ('23), Gladki  ('47), Wellington Nem ('79) şi Stepanenko ('90^1). Şahtar Doneţk este lider în clasamentul campionatului ucrainean, cu 12 puncte.
 
Olimpia Cluj, eliminată
Campioana României la fotbal feminin, Olimpia Cluj, nu a reuşit calificarea în faza eliminatorie a Ligii Campionilor, după ce a terminat grupa 2 pe poziţia secundă. Echipa antrenată de Mirel Albon a înregistrat la turneul ce a fost găzduit de Cluj-Napoca o înfrângere, scor 1-2 cu Raheny (Irlanda) şi două victorii - 5-0 cu Hibernians (Malta) şi 4-1 cu NSA Sofia (Bulgaria). Deşi în faza următoare se puteau califica şi cele mai bune două echipe clasate pe poziţia secundă în grupele preliminare, Olimpia nu a reuşit trecerea în faza superioară nici din această postură. Raheny a terminat pe primul loc cu 9 puncte, Olimpia s-a clasat pe doi cu 6 puncte, NSA Sofia a avut trei puncte, iar Hibernians a pierdut toate cele trei jocuri.
 
Javi Martinez nu mai joacă în 2014
Internaţionalul spaniol Javi Martinez a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate şi va fi indisponibil până la finalul anului, a anunţat, joi, clubul Bayern München. "Javi Martinez va fi indisponibil până la finalul anului 2014", a anunţat Bayern pe site-ul oficial, în timp ce presa spaniolă scrie că perioada de indisponibilitate ar fi între şase şi şapte luni. Martinez s-a accidentat la Supercupa Germaniei cu Borussia Dortmund, scor 0-2.  El a fost scos de pe teren pe targă, fiind înlocuit cu brazilianul Dante.
 
 
Suarez a început antrenamentele
Atacantul uruguayan Luis Suarez s-a antrenat pentru prima oară cu noii săi coechipieri de la FC Barcelona, la centrul de antrenament Joan Gamper din Catalunya, a anunţat clubul spaniol. Uruguayanul, care a primit acceptul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de a se antrena, în ciuda suspendării din competiţie până în octombrie, a participat la şedinţa de pregătire condusă de noul antrenor Luis Enrique. El va avea dreptul de a juca pentru FC Barcelona începând cu 24 octombrie. Transferat de la Liverpool pentru circa 80 de milioane de euro, atacantul va fi prezentat oficial luni, cu ocazia meciului amical cu formaţia mexicană Leon.
 
Se retrage şi Mertesäcker
Fundaşul echipei Arsenal Londra, Per Mertesäcker, şi-a anunţat retragerea din naţionala Germaniei, cu care a câştigat titlul mondial în acest an. "După zece ani la echipa naţională, era important să hotărăsc încheierea acestui capitol", a declarat Mertesacker într-un interviu ce va apărea în ediţia de sâmbătă a Süddeutsche Zeitung. Fotbalistul în vârstă de 29 de ani a calificat trofeul câştigat în Brazilia "un final de aur" pentru cariera sa la prima reprezentativă a Germaniei. Mertesäcker, care a debutat în naţionala ţării sale în data de 9 octombrie 2004, a fost selecţionat de 104 ori şi a înscris patru goluri.
 
Israelienii, gazde în Florida
Întâlnirea de Cupa Davis dintre Israel şi Argentina, programată iniţial la Tel Aviv, în perioada 12-14 septembrie, va avea loc în oraşul Sunrise din Florida, a anunţat, vineri, Federaţia Internaţională de Tenis. Israelul nu a fost autorizat să găzduiască evenimentul, din cauza conflictului din regiune. Opţiunea Sunrise, propusă de federaţia israeliană, a fost acceptată de comitetul Cupei Davis, după ce o delegaţie a forului mondial a vizitat oraşul din Statele Unite ale Americii. La rândul său, Ucraina va trebui să propună un teren neutru pentru întâlnirea de Cupa Davis cu Belgia.
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri